Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Δεν ξενερώνουμε ποτέ!


Μόνο δάκρυα υπερηφάνειας γι' αυτή την ομάδα...

Μόνο χειροκρότημα για τον Φερνάντο Σάντος και τα παλικάρια του...
Όσο και αν όλοι απεύχονταν μια ήττα με τέσσερα γκολ από την Γερμανία (4-2 το τελικό σκορ) και τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Euro 2012, όμως ουδείς μπορεί να πει κάτι άσχημο για την ελληνική προσπάθεια. Απλά ο αντίπαλος ήταν ανώτερος...
Μάγκες, σας ευχαριστούμε γι' αυτό το πολύ όμορφο ταξίδι. Το είχαμε όλοι μας πολύ μεγάλη ανάγκη και ήσασταν μια όαση μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε για μια ώρα απέναντι στα "πάντσερ" του Γιόακιμ Λεβ, ειδικά μετά την ισοφάριση του Γιώργου Σαμαρά στο 55' (είχαν προηγηθεί με τον Λαμ οι Γερμανοί στο 39') άπαντες πίστεψαν στην ανατροπή, όμως ένα καταστροφικό 15λεπτο από το 60' μέχρι το 75' έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της "νατσιονάλμανσαφτ".
Οι Κεντρίρα (61'), Κλόζε (68') και Ρόις (74') έκαναν το 4-2 για την Γερμανία, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με πέναλτι του Σαλπιγγίδη στο 89'.
Επόμενος αντίπαλος για τα "πάντσερ" θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Αγγλία-Ιταλία, ένα ματς που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή.

O αγώνας
Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που μπήκε μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης να πάρουν τα ηνία και να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό.
Ευτυχώς, ο Μιχάλης Σηφάκης ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους διεθνείς μας και κράτησε το μηδέν για την εστία του.
Το γκολ του Σβαϊνστάιγκερ σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ στο 4', ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λεπτου η μπάλα παιζόταν στο δικό μας μισό. Χαρακτηριστικό ήταν το 70-30 κατοχή μπάλας για την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ, που ήθελε να πάει στα αποδυτήρια, έχοντας πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ.
Οι Γερμανοί δημιουργούσαν ευκαιρίες, έχαναν το ένα γκολ πίσω από το άλλο, ο Κρητικός πορτιέρε ήταν παρών όποτε χρειάστηκε να επέμβει, ενώ η ομάδα μας μια φορά απείλησε με τον Γρηγόρη Μάκο στο πρώτο μέρος, αλλά ο Νόιερ κατάφερε να αποκρούσει στην δεξιά του αγώνα.
Μέχρι που φτάσαμε στο 39' και το έξοχο γκολ του Φίλιπ Λαμ με φαλτσαριστό δεξί σουτ έξω από την περιοχή. Το 1-0 ήταν γεγονός, η Άνγκελα Μέρκελ έκανε σαν τρελή στα επίσημα και πλέον η ελληνική ομάδα όφειλε να παίξει πιο επιθετικά και να αφήσει την άμυνα.
Να πούμε βέβαια ότι ο Λεβ ξεκίνησε με επιθετική τριπλέτα τους Σούρλε, Κλόζε, Ρόις) αφού στον πάγκο έμειναν οι Γκόμεζ, Ποντόλσκι και Μίλερ.

Ελπίδες με Σαμαρά, αλλά...
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Φερνάντο Σάντος έκανε διπλή αλλαγή, ρίχοντας στο ματς τους Φωτάκη και Γκέκα και αλλάζοντας σύστημα, καθώς ο Τοροσίδης πέρασε σε θέση αριστερού μπακ και ο Μανιάτης δεξιού.
Σε μια έξοχη αντεπίθεση στην επανάληψη ήρθε και το γκολ της ισοφάρισης στο 55' με τον Γιώργο Σαμαρά, ο οποίος... βερνίκωσε με το μακρύ μαλλί του τους Γερμανούς, έπειτα από υπέροχη χαμηλή σέντρα του Σαλπιγγίδη (πήρε ωραία πάσα από τον Φωτάκη) και προβολή προ του Νόιερ.
Ομως, οι Γερμανοί δεν πτοήθηκαν και επανάκτησαν γρήγορα το προβάδισμα με θαυμάσιο γκολ του Κεντίρα στο 61', αλλάζοντας εκ νέου τα δεδομένα και το μομέντουμ.
Στο 68', ήρθε και το 3-1 με κεφαλιά του Μίροσλαβ Κλόζε έπειτα από κακή έξοδο του Σηφάκη, ενώ έξι λεπτά ο Έλληνας γκολκίπερ νίκησε τον Γερμανοπολωνό φορ, αλλά ο επερχόμενος Μάρκο Ρόις με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 4-1, τερματίζοντας κάθε ελπίδα για την ομάδα μας.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με εκτέλεση πέναλτι του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 89' έπειτα από χέρι του Μπόατενγκ και έκανε κάπως πιο γλυκιά την ήττα και τον αποκλεισμό από την συνέχεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Τα highlights του αγώνα:
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ):
 Νόιερ, Χιούμελς, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Σούρλε (67' Μίλερ), Ρόις (80' Γκέτσε), Κλόζε (80' Γκόμεζ)
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλας (46' Γκέκας), Παπασταθόπουλος, Κυρ.Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Μάκος (72' Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης, Νίνης (46' Φωτάκης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης
Το live του αγώνα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου