Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟ ΕΡΓ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Η πολιτική του Μνημονίου οδηγεί σε πλήρη αποσύνθεση θεσμούς και όργανα τα οποία έχουν χαράξει διαδρομή πολλών δεκαετιών και είναι χρήσιμα και απαραίτητα για τον απλό εργαζόμενο και τη στραγγαλισμένη μεσαία τάξη.
Όπως έγινε γνωστό, μετά τη διάλυση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και την ενσωμάτωσής του στον ΟΑΕΔ, η ελληνική Πολιτεία εγκατάλειψε πλήρως το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, ήταν η διακοπή της ηλεκτροδότησης...
στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου που βρίσκεται στην Ερμούπολη, αφού υπάρχουν οφειλές στους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ ύψους 5.000 ευρώ με αποκλειστική ευθύνη του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ο οποίος άφησε πίσω του καμένη γη.  
Παράλληλα, οι δύο εργαζόμενες γυναίκες-μητέρες  του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου παραμένουν απλήρωτες εδώ και μήνες αντιμετωπίζοντας βιοποριστικά προβλήματα. Σε περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια αδιαφορία, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων θα οδηγηθεί σε λουκέτο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα δεκάδες πρωτοβάθμια Σωματεία που ανήκουν στη δύναμή του και για τους χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται σε διάφορους κλάδους.
Καλούμε τη νέα κυβέρνηση και τους αρμόδιους πολιτειακούς παράγοντες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να μεριμνήσουν, αφενός για τη διευθέτηση των προαναφερόμενων σοβαρών ζητημάτων, αλλά και για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων. 

 «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου