Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Την... χρεοκόπησε ο «Mad Mario»! (video)


Η Ιταλία επικράτησε της Γερμανίας με 2-1, χάρη στα δύο τέρματα του Μάριο Μπαλοτέλι. Μείωσε ο Εζίλ με πέναλτι στις καθυστερήσεις 
Στο ματς που κλήθηκε να δώσει τη λύση, ήταν παρών και συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Euro 2012!
Ο Μάριο Μπαλοτέλι με δύο προσωπικά του τέρματα, πήρε από το χέρι τη "Σκουάντρα Ατζούρα" και την έστειλε στους επτά ουρανούς.
Μπορεί η Γερμανία να ήταν το φαβορί, να ήταν αυτή που πίεζε στο ξεκίνημα, ωστόσο ο "Mad Mario" ήταν αυτός που με δύο τέρματα, (ένα στο 20' και ένα στο 36'), έκανε το όνειρο πραγματικότητα για τους "μπλε", που πλέον κοιτάζουν το ματς με την Ισπανία...

Ο Εζίλ μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα, αφού ο Μπαλτσαρέτι κοντρόλαρε την μπάλα με το χέρι.
Ο αγώνας
Η Γερμανία ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς, αφού κατάφερε να κερδίσει τη μάχη του κέντρου και να δημιουργήσει ευκαιρίες για να σκοράρει, ωστόσο η ιταλική άμυνα και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αποδείχτηκαν... too much, για τα "πάντσερ", που δεν βρήκαν τη λύση επιθετικά.
Η προβολή του Χούμελς στο 5' έκοψε λίγο το... αίμα στους Ιταλούς, όμως ο Πίρλο πάνω στη γραμμή έδιωξε. Λίγο αργότερα, ο Μπαρτσάλι παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν, ενώ η ιταλική αντεπίθεση δεν άργησε.
Αρχικά ο Μοντολίβο έπιασε ένα ωραίο σουτ που δεν αιφνιδίασε τον Νόιερ. Στη συνέχεια ο Κασάνο δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, για να επέμβει και πάλι ο Γερμανός τερματοφύλακας... για να έρθει η τρίτη και φαρμακερή από τον Μπαλοτέλι.
Ο Κασάνο σέντραρε έξυπνα με στόχο τον Ιταλό στράικερ, ο οποίος πήδηξε πιο ψηλά από τον Μπαντστούμπερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ.
Η Γερμανία προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, όμως η Ιταλία ήταν αυτή που ευτύχησε να πετύχει δεύτερο γκολ. Ο Μοντολίβο έκανε τεράστια μπαλιά από τα αριστερά για τον Μπαλοτέλι, ο οποίος με δυνατό σουτ "κάρφωσε" τον Νόιερ στην εστία του, για να γράψει το 2-0.
Οι αλλαγές του Λεβ δεν προσέδωσαν στη Γερμανία τίποτα, αφού ο Κλόζε δεν αντικατέστησε τον ανύπαρκτο Γκόμεζ ενώ ούτε ο Μίλερ φάνηκε.
Ο Εζίλ μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα, μετά από πέναλτι που παραχώρησε ο Μπαλτσαρέτι, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του.
Πλέον η Ιταλία κοιτάει τον τελικό με την Ισπανία, ενώ η Γερμανία γυρίζει σπίτι της, κρατώντας την εμπειρία.
Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Κροος, Ποντόλσκι (46΄Ρόις), Εζίλ, Γκόμες (46΄Κλόζε)
Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Μπαλτζαρέτι, Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο (63΄Μότα), Πίρλο, Μαρκίζιο, Κασάνο (57΄Ντιαμάντι), Μπαλοτέλι (70΄Ντι Νατάλε)
Τα δύο γκολ του Μάριο Μπαλοτέλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου