Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Νοσοκομείο Νάξου : Πλάτων Τομπάς η κ. Κίζη ηγείται περίεργων διασπάσεων και ανίερων συμμαχιών – Ακούστε τις δηλώσεις του


Η αφορμή την ίδρυση ενός νέου σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείου Νάξου, συνέντευξη παρεχώρησε στην Ραδιοφωνία Κυκλάδων και στην δημοσιογράφο Πόπη Αλιμπέρτη, ο ιατρός και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στον Τομέα Υγείας Νομού Κυκλάδων  Πλάτων Τομπάς...


Ο κ. Τομπάς είπε ότι το νέο σωματείο είναι μία διασπαστική κίνηση αποτελούμενη από 25 περίπου εργαζομένους, η οποία αποδοκιμάστηκε από την πλειοψηφία των εργαζομένων. Ανέδειξε ως ελατήρια δημιουργίας του νέου αυτού σωματείου μικροπολιτικές και άλλεςπροσωπικές επιδιώξεις και εμπάθειες, οι οποίες οδηγούν στην:
  • Αποδυνάμωση της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των Επαγγελματιών Υγείας στις Κυκλάδες και στην
  • Απαξίωση της εικόνας του νοσηλευτικού ιδρύματος στην τοπική κοινωνία.

Στην ίδρυση του Σωματείου πρωτοστάτησε η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες για τα Νησιά μας» κ. Θέκλα Κίζη, ενώ μετέχουν σε αυτό κυρίως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Ανοιχτής Συνέλευσης Νάξου (κ. Οργανόπουλος Ιωάννης, κ. Νικολέττα Στεργίου, κ. Παμπίδης Φώτης και κ. Μαρίνα Φραγκίσκου).

Ο κ. Τομπάς επεσήμανε ότι ως πρόσχημα για την δημιουργία του σωματείου χρησιμοποιήθηκε το επιχείρημα ότι πρέπει να ασχοληθούν οι εργαζόμενοι κυρίως με τα προβλήματα της Νάξου, ξεχνώντας τον κοινό αγώνα με τα άλλα Κέντρα Υγείας των Κυκλάδων και ξεχνώντας την πολιτική ρήση της Παράταξης της κ. Κίζη, περί ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων.

Ο κ. Τομπάς υπεραμύνθηκε της λειτουργίας του Σωματείου, που έχει 170 μέλη, και του Διοικητικού του Συμβουλίου. Είπε ότι δόθηκε και δίνεται αγώνας για την αυτονομία και την ενδυνάμωση του Νοσοκομείου της Νάξου και ενωμένοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αμυνθούν στις επερχόμενες απολύσεις ή μετακινήσεις ανάμεσα στις νοσηλευτικές μονάδες των Κυκλάδων.

Τέλος, ο κ. Τομπάς κάλεσε όλους τους εργαζόμενους σε ενότητα και προέτρεψε όσους δημιούργησαν το νέο σωματείο να προσπαθήσουν δημοκρατικά να εισέλθουν στο Διοικητικό Συμβούλιο, μέσω των εκλογών που θα γίνουν στο τέλος του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου