Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Σύλληψη κυβερνητών/επιβαινόντων ταχυπλόων σκαφών για παρεμπόδιση μηχανότρατας στην Πάρο.


Σύλληψη κυβερνητών/επιβαινόντων ταχυπλόων σκαφών για παρεμπόδιση μηχανότρατας στην Πάρο.Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάρου, από τον κυβερνήτη της μηχανότρατας «ΑΛΜΠΕΡΤΑ ΙΙ» Ν. Χαλ. 363, ότι ενώ αλίευε στη θαλάσσια περιοχή έξι ν.μ. Β.Δ. του νησιού, αντελήφθη τρία άγνωστα ταχύπλοα ...
σκάφη (δυο εκ των οποίων έφεραν διακριτικά της GREENPEACE), τα οποία εισήλθαν στην πορεία του εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς.
Παράλληλα, επιβαίνοντες των ταχυπλόων πόντιζαν πλωτούς σημαντήρες πλησίον της πλώρης του αλιευτικού, παραμένοντας και οι ίδιοι στο νερό, με αποτέλεσμα να υφίσταται σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος.
Άμεσα, μετέβη στο σημείο πλωτό περιπολικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας ότι ένα εκ των ανωτέρω ταχυπλόων με στοιχεία «ΑΣΠΡΟΣ ΚΑΒΟΣ» Τ.Λ. 530, κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Παροικίας, ενώ τα άλλα δύο είχαν αναχωρήσει με μεγάλη ταχύτητα προς άγνωστη κατεύθυνση.
Το «ΑΣΠΡΟΣ ΚΑΒΟΣ», κατέπλευσε συνοδεία του πλωτού περιπολικού στο λιμάνι της Παροικιάς και ο κυβερνήτης του, αλλοδαπός ηλικίας 46 ετών, οδηγήθηκε στο λιμενικό κατάστημα.
Μεσημβρινές ώρες, εντοπίστηκαν στον λιμενίσκο Άμπελα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάρου που διενεργούσαν περιπολία από ξηράς, τρεις κυβερνήτες/ επιβαίνοντες των δύο προαναφερθέντων φουσκωτών, δύο αλλοδαποί ηλικίας 36 και 30 ετών αντίστοιχα και ένας ημεδαπός ηλικίας 26 ετών, οι οποίοι επίσης  οδηγήθηκαν στη Λιμενική Αρχή.
Οι ανωτέρω, συνελήφθησαν κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε ο κυβερνήτης του «ΑΛΜΠΕΡΤΑ ΙΙ» ζητώντας την ποινική  δίωξη των εμπλεκομένων στο περιστατικό.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου