Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Κομπίνα στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ


Κομπίνα στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑΞενοδοχεία-φαντάσματα και πωλήσεις δελτίων μέσω του διαδικτύου...

Κομπίνα με ξενοδοχεία που εισέπρατταν ποσά για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, αλλά είτε ήταν κλειστά είτε οι δικαιούχοι ουδέποτε διέμειναν σε αυτά αποκάλυψαν οι δειγματοληπτικοί πανελλαδικοί έλεγχοι των υπηρεσιών επιθεώρησης του ΟΓΑ σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχαν συμβληθεί με τον οργανισμό.

Επίσης, υπήρξαν περιπτώσεις ασφαλισμένων του ΟΓΑ που είτε είχαν πουλήσει τα δελτία τους  σε τουριστικά γραφεία είτε τα είχαν ανταλλάξει με ταξίδια στο εξωτερικό. Μάλιστα, ορισμένοι δεν δίστασαν να πουλήσουν τα δελτία κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ σε μη δικαιούχους μέσω του διαδικτύου!

Η ζημιά για τον ΟΓΑ, του οποίου η διοίκηση έχει δώσει εντολή για επιβολή διοικητικών κυρώσεων, ενώ απέστειλε τους φακέλους στον εισαγγελέα, δεν έχει εκτιμηθεί στο σύνολό της, όμως η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανήλθε στα 20 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η διοίκηση του οργανισμού ανέστειλε τις πληρωμές προς τις παραβατικές τουριστικές επιχειρήσεις, μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου. 

Με εντολή του Διοικητή του Οργανισμού, Παναγιώτη Πέτρουλα, ξεκίνησαν εκτεταμένοι και εντατικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα, σε ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία και ασφαλισμένους που έκαναν χρήση των κοινωνικών προγραμμάτων.

Επιπλέον, η Διοίκηση του ΟΓΑ μελετά την αλλαγή όλου του συστήματος χορήγησης και ελέγχων των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, ώστε να διασφαλίζονται το δημόσιο χρήμα και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου