Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Xρ. Καφτηράνης: Ήρθε η ώρα οι Έλληνες να αποφασίσουμε για την Ελλάδα.


kaftiranis_xrΤο δικό του μήνυμα στέλνει, προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την ψήφο βεβαίως των Κυκλαδιτών ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό μας Χρήστος Καφτηράνης. Αναφέρει αναλυτικά:
 «Φίλες και φίλοι,
Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές. Όλοι βιώνουμε, δυστυχώς με τον πλέον επώδυνο τρόπο, όχι απλά την αλλαγή σελίδας στην πορεία της χώρας μας αλλά την πλήρη ανατροπή του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού γίγνεσθαι, την πλήρη ανατροπή αυτής καθαυτής της καθημερινότητάς μας...

 Οι εκλογές της 6ης Μαΐου δεν είναι μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Είναι η μοναδική μας ευκαιρία μέσα στην δίνη των εξελίξεων ΕΜΕΙΣ να αποφασίσουμε για την πορεία της χώρας, για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών μας.
Ήρθε η ώρα οι Έλληνες να αποφασίσουμε για την Ελλάδα.
 Στις 6 Μαΐου καλούμαστε να συμμετάσχουμε στην ανάδειξη μίας νέας κυβέρνησης. Είναι στο χέρι μας όχι απλά να δώσουμε την ψήφο μας υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος, όχι απλά να την χρησιμοποιήσουμε ως “αντίδραση” σε όσα γίνονται, αλλά μπορούμε, συνειδητοποιώντας, για πρώτη, ίσως, φορά, την πραγματική μας δύναμη, αποτινάσσοντας πρακτικές του παρελθόντος, να θέσουμε με την ψήφο μας τους όρους και τις προϋποθέσεις για το πώς θα πορευθούμε στο αύριο. Με ποια πολιτική και κυρίως με ποιους ανθρώπους.
Για να υπάρξει ελπίδα, σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, χρειαζόμαστε ανθρώπους με όραμα και πίστη. Ανθρώπους ικανούς να τηρούν τις δεσμεύσεις τους, ικανούς να σχεδιάζουν και να προωθούν πρωτοβουλίες. Ανθρώπους με πλήρη επίγνωση της ευθύνης και του έργου που αναλαμβάνουν.
Δεν χρειαζόμαστε τους πολιτικούς της μικροκομματικής λογικής, των αόριστων υποσχέσεων και της ακατάσχετης παροχολογίας, των ρουσφετιών και των διευκολύνσεων. Δεν χρειαζόμαστε  πολιτικούς «κοντόφθαλμους» προσκολλημένους σε τακτικές «λαϊκίστικες» και εφήμερες με μοναδικό στόχο και σκοπό την «αρπαγή» της ψήφου.
 Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, έχουμε ανάγκη από τον “πολίτη-πολιτικό” που θα αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης του Έλληνα με την πολιτική. Γιατί η πολιτική έπαυσε να υπηρετεί τον πολίτη. Και ο πολίτης έπαυσε να εμπιστεύεται την πολιτική, έπαυσε να πιστεύει τους πολιτικούς. 
Με τις παραπάνω σκέψεις και με γνώμονα τη ρήση «μη κοιτάς τι κάνει η χώρα για εσένα, αλλά εσύ για τη χώρα σου», αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Είναι μεγάλη τιμή και μεγαλύτερη η ευθύνη για μένα η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων με την ιστορική Παράταξη της Ν.Δ. Σε αυτή την συγκυρία που όλοι φοβούνται και ανησυχούν, τολμώ να υψώσω την δική μου φωνή ενάντια σε όσα μας πλήγωσαν και μας πληγώνουν.
Σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν ενδοιασμοί. Υπάρχει μόνο πίστη. Τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δε μας χαρίζεται. Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε. Κανείς δεν περισσεύει, κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος.
Είμαι βέβαιος πως θα ακολουθήσουν όλοι όσοι δεν ανέχονται τη μιζέρια, δεν συμβιβάζονται και έχουν όραμα για το αύριο. Τόσο το δικό τους, όσο και της Ελλάδας μας.
Προσωπικά δε μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια , οι υποσχέσεις. Αν πρέπει να δώσω μια υπόσχεση αυτή είναι διαρκής αγώνας. Αγώνας ειλικρινής και ανυποχώρητος για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα. Με υπευθυνότητα , με συνέπεια , με εντιμότητα και κυρίως ειλικρίνεια.
Συμπολίτισσες – Συμπολίτες
Είμαι ένας από σας.  Ζω , εργάζομαι και μεγαλώνω τα παιδιά μου , όπως και εσείς , στο ίδιο περιβάλλον , με τις ίδιες συνθήκες και με την ίδια δυσκολία και αγωνία για το μέλλον τους.
Δεν είμαι επισκέπτης . Δεν είμαι τουρίστας . Δεν είμαι «πολιτικό ανεμούριο» . Δεν είμαι καιροσκόπος.
Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν πως με τη συμμετοχή και τον αγώνα μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα. Δεν πιστεύω στην απραξία. Δεν χρησιμοποιώ ποτέ το ρήμα –απέχω-. Σας ζητώ να με εμπιστευθείτε!!!
Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!!
Η Ελλάδα θα τα καταφέρει…..μπορούμε διαφορετικά!!!»
Χρήστος  Καφτηράνης  - Εκπαιδευτικός
Υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου