Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο Άκης κάνει... πόλεμο

tzoxatzopoulos1 Τσοχατζόπουλος, Στρος Καν και ο ουμανισμός των ελληνικών ΜΜΕ

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ


Του Παναγιώτη Στάθη

Προφανώς το πρώτο χτύπημα (τη δική του φυλάκιση), αν και αιφνιδιαστικό, το περίμενε απ’ τη στιγμή...

που εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Το δεύτερο όμως και το τρίτο, δηλαδή να ακούει σε ζωντανή σύνδεση πως η κόρη του Αρετή και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη προφυλακίζονται, ήταν δύσκολο να το «ανεχτεί». Τα δάκρυα, και το τρέμουλο, αντικαταστάθηκαν από την οργή η οποία πλέον διοχετεύτηκε και σε μια σκληρή ανακοίνωση. Η διατύπωσή της είναι σαφής και μπορεί να έχει μόνο μία ανάγνωση: «Ξέρω πολλά και για όλους σας. Αφήστε ήσυχη την οικογένειά μου, αλλιώς θα πάρω κόσμο μαζί μου», θα μπορούσε να εικάσει κάποιος πώς είναι το νόημα του επιλόγου της ανακοίνωσης:

«…Κάποιοι μου λένε: Πες τα. Αποκάλυψε ποιοι είναι πίσω, ποιοι χρεώνονται επιτέλους αυτές τις αήθεις, εγκληματικές, απάνθρωπες πολιτικές διώξεις, επί 20 μήνες, ποδοπατώντας έτσι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Απαντώ: Στο φυσικό Δικαστή, όπου γρήγορα θα βρεθούμε, πρέπει και θα ειπωθούν όλα. Εκεί θα λάμψει η αλήθεια, θα καταρρεύσει το ψεύδος, θα αποκαλυφθεί ποιοι τίμησαν το δημόσιο συμφέρον και την υπηρεσία στην πατρίδα μας και στο λαό μας. Προσωπικά δηλώνω ότι δεν εκβιάζομαι. Σαράντα χρόνια στην πολιτική ζωή της χώρας, τα ξέρω όλα. Είμαι αθώος, δεν με αγγίζει καμία κατηγορία, ούτε τα ψεύδη, οι συκοφαντίες και οι λάσπες. Δε θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι. Όλα στο φως».

Ο «διευθυντής» της οργάνωσης και οι νέες κατηγορίες

Μετά την ολοκλήρωση πάντως των απολογιών των 15 προσώπων που αναφέρονταν ως εμπλεκόμενοι στο πόρισμα των εισαγγελέων Σίσκου-Κυβέλου, ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής θα μελετήσει τη δικογραφία αλλά και τα νέα ευρήματα στο σπίτι και το γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου τα οποία δεν είχαν μπει στη δικογραφία. Σε κάθε περίπτωση χαρακτηριστικό των κατηγορητηρίων που συνέταξε είναι πως θεωρεί ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει ομάδα με σκοπό το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Διευθυντικό ρόλο σε αυτή την ομάδα, οι αρχές αποδίδουν λοιπόν στον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον εξάδελφό του Νικ. Ζήγρα. Η εξέλιξη της έρευνας δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε συμπληρωματικές ποινικές διώξεις σε βάρος των εμπλεκομένων για άλλα αδικήματα, είτε στην δίωξη άλλων προσώπων που εμφανίζονται στα στοιχεία τα οποία συλλέγονται.

Σε διαφορετικό κελί από την Αρετή η Βίκυ Σταμάτη

Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, σε κελί πάνω από το διοικητήριο, κρατείται η Βίκυ Σταμάτη. Μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή της, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου βρίσκεται από χθες στην πτέρυγα όπου κρατούνται οι μωρομάνες. Εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα στον εισαγγελέα των φυλακών, θα μπορεί να συναντάται με τον σύζυγό της κάθε Κυριακή, όπως βέβαια και η κόρη του. Τέτοιο αίτημα δεν υποβλήθηκε χθες ούτε από τον ίδιο τον πρώην υπουργό ούτε από τη σύζυγό του ή την κόρη του. Όσο για τον προαυλισμό της, η Βίκυ Σταμάτη, όπως και η Αρετή Τσοχατζοπούλου και η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου που κρατούνται στην Γ’ πτέρυγα, θα βγαίνουν σε διαφορετικές ώρες από αυτές που προαυλίζονται οι άλλες κρατούμενες για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου