Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Αυτοί οι 1747 ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό σύμφωνα με την "6ΜΕΡΕΣ"ΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΟΣΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΥΚΛΑΔΕΣ


ΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΟΣΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Λίστα με 1.747 «βαριά ονόματα» τα οποία ελέγχονται για «ξαφνικό πλουτισμό» συμφώνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «6 μερες». 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα περιλαμβάνει τα ονόματα .........




ενός πρώην αρχηγού κόμματος, πρώην υπουργών, βουλευτών, επιχειρηματιών, μεγαλοεργολάβων, παραγόντων του ποδοσφαίρου, παραγόντων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, δικηγόρων και γιατρών. 

Τα ονόματα αυτά εντοπίστηκαν από το σύστημα Elenxis, στο πλαίσιο του σχεδίου κατά της φοροδιαφυγής 2010 - 2011.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για τις ανάγκες του ελέγχου της λίστας συγκροτήθηκαν 32 συνεργεία, ωστόσο οι έλεγχοι δεν προχωρούσαν με ρυθμούς ικανοποιητικούς. Πρόσφατα, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να μεταφέρει τόσο τα ειδικά συνεργεία όσοακαι τον έλεγχο των υποθέσεων στα διαπεριφερειακά ελεγκτικά κέντρα.

Όσον αφορά στο αποτέλεσμα των ελέγχων, μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 είχαν ελεγχθεί 404 τέτοιες περιπτώσεις και είχαν εισπραχθεί 50 εκατ. ευρώ. Η νέα χρονιά ξεκίνησε με εκατοντάδες νέους ελέγχους -σύμφωνα με το δημοσίευμα- και στις αρχές του καλοκαιριού του 2012 από 400 ελέγχους είχαν καταλογιστεί πρόστιμα ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Οι εντολές στάλθηκαν στις αρμόδιες εφορίες προκειμένου να εισπραχθούν τα πρόστιμα, ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν βεβαιωθεί μόνο τα 12 εκατ. ευρώ και έχουν εισπραχθεί τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Κάντε κλικ στην εικόνα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου