Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου με καταθέσεις 500 εκατ. στη λίστα Λαγκάρντ;


Η Μαργαρίτα Παπανδρέου με καταθέσεις 500 εκατ. στη λίστα Λαγκάρντ;Τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό της χώρας προκαλεί η είδηση ότι η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα, εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με τις εφημερίδες «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και «ΒΗΜΑ της Κυριακής», το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου αναφέρεται στη δικογραφία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ που συνέταξαν και διαβίβασαν στη Βουλή οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης....

Το όνομα της μητέρας του πρώην Πρωθυπουργού συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία, έπειτα από την ένορκη κατάθεση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου, ο οποίος ενώπιον των δύο οικονομικών εισαγγελέων υποστήριξε ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τη «λίστα Λαγκάρντ» στην υπηρεσία του, δύο διευθυντές του ανέφεραν το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου ως της γυναίκας-μυστήριο με τις καταθέσεις 500 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, το ύψος των καταθέσεων τίθεται εν αμφιβόλω, καθώς κάποιοι βουλευτές που μελέτησαν τη δικογραφία υποστηρίζουν ότι ο λογαριασμός της Μαργαρίτας Παπανδρέου είναι μάλλον σε δραχμές και όχι σε ευρώ-δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, καθώς όπως σημειώνουν η περιβόητη λίστα περιέχει και ποσά καταθέσεων πριν από το 2002, όταν δηλαδή ξεκίνησε η κυκλοφορία του ευρώ.
Επικαλούμενο έγκυρες εισαγγελικές πηγές, το «Βήμα της Κυριακής», υποστηρίζει πάντως ότι η υπόθεση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μη σοβαρή, αφού δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ καταθέτουν τη συγκεκριμένη πληροφορία και επομένως, εμμέσως πλην σαφώς, την εκτιμούν ως σοβαρή.
Σκληρή απάντηση της οικογένειας Παπανδρέου
Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου καθώς και της μητέρας του, Μαργαρίτας στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.
Αναλυτικά η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού:
«Τα δημοσιεύματα στα οποία παραπέμπουν πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων Βήμα και Πρώτο Θέμα, στα φύλλα της 2ας Δεκεμβρίου 2012, είναι προφανές ότι στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Παλεύοντας για μια Ελλάδα παραγωγική και ελεύθερη από δουλείες, από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές. Παλεύοντας απέναντι σε ό,τι μας οδήγησε στην Ελλάδα του 2009.
Πρόκειται για μια χυδαία επιχείρηση, η οποία προωθείται από όσους "άκουσαν", όσους διοχέτευσαν και τελικώς όσους δημοσιεύουν -και με τον τρόπο που το κάνουν- φήμες χωρίς στοιχεία, χωρίς προηγούμενη έρευνα.
Όμως, αποκαλύπτουν εαυτούς. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι συγκεκριμένα κατεστημένα συμφέροντα, που παρασιτούν εις βάρος της χώρας, σχεδιάζουν και υλοποιούν συστηματικές επιχειρήσεις συκοφαντίας εναντίον μου.
Προφανώς, επειδή φοβούνται πως ό,τι και να κάνουν, όποιο ψέμα και να πουν, όσο και να με χτυπήσουν, θα με βρίσκουν σταθερά απέναντι τους. Ότι δεν θα με λυγίσουν. Καλά κάνουν και φοβούνται».
Αναλυτικά η δήλωση της Μαργαρίτας Παπανδρέου:
«Oι υπεύθυνοι των εφημερίδων Βήμα και Πρώτο Θέμα έχουν την εμπειρία να γνωρίζουν ότι, όφειλαν να μου υποβάλουν μια απλή έστω ερώτηση, να διερευνήσουν την υπόθεση πριν δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε. Να παρουσιάσουν λόγο και αντίλογο. 'Ανανδροι, ανήθικοι, δεν το έπραξαν.
Είναι δυνατόν να δημιουργούνται πρωτοσέλιδα με βάση το ψέμα και την διαβολή; Γιατί τόσα ψέματα; Γιατί τόσες επιθέσεις; Ίσως επειδή δεν υπέκυψε ποτέ η οικογένειά μου στις επιδιώξεις και στα ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα του τόπου.
Δεν έσκυψε ποτέ σε εκείνους που μου επιτίθενται σήμερα. Ίσως επειδή παρά τα κτυπήματα τόσους μήνες τώρα, το όνομα Παπανδρέου ακόμη ζει. Σημειώνω με περηφάνια ότι και οι τρεις πρωθυπουργοί - Γεώργιος, Ανδρέας, Γιώργος - συγκρούστηκαν με τα παρασιτικά κατεστημένα συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με μεγαλύτερη πίστη στις αρχές μας, τις αξίες μας, στη δημοκρατία.
Εμείς αγωνιστήκαμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για όλα αυτά. Εκείνοι, συνεχίζουν να πωλούν σε λαδωμένα φύλλα την Πατρίδα και τη Δημοκρατία. Από δω και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου