Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Το Bloomberg "καρφώνει" Βαρδινογιάννη και Λάτση για τα πανάκριβα ελληνικά καύσιμα!

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως το Αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, έστειλε ολόκληρη δημοσιογραφική ομάδα στην Καστοριά, για να παρουσιάσει σε ολόκληρο τον κόσμο, το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως αρκετοί έλληνες δεν έχουν χρήματα για να....

πληρώσουν το πετρέλαιο.

Το οποίο μάλιστα είναι ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στην ηλεκτρονική του έκδοση!

Όποιος όμως ξέρει να διαβάζει πίσω από τις γραμμές, το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, επί της ουσίας ασκεί δριμεία κριτική, στο γεγονός πως  η ελληνική αγορά καυσίμων, αποτελεί επί της ουσίας ολιγοπώλιο, αφού ΜΟΝΟ δύο εταιρείες, αυτές των Λάτση (ΕΛΠΕ) και Βαρδινογιάννη (Motor Oil) καταφέρνουν να δραστηριοποιηθούν στην πώληση και εμπορία καυσίμων!

Και σε αυτή την ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ της αγοράς, και στην ΕΛΛΕΙΨΗ ανταγωνισμού-σύμφωνα πάντα με το Bloomberg- οφείλονται οι εξωφρενικά υψηλά στα καύσιμα που πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, υπονοείται επίσης σαφώς πως υπάρχει διακομματική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ στο εν λόγω ολιγοπώλιο, "προστασία" των κ.κ. Βαρδινογιάννη και Λάτση δηλαδή.

Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο Lykavitos.gr, έπεται ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ δημοσιευμάτων, κυρίως από Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για το θέμα, αφού είναι προφανές πως ο στόχος είναι η εγχώρια αγορά καυσίμων να ανοίξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου