Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ναξιώτικη Αποκριά 2015 - Όλες οι εκδηλώσεις

Ανακοινώθηκε από την ομάδα εθελοντών της συν+Αξία το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων για το 2015 στη Νάξο.
Αναλυτικότερα η συν+Αξία αναφέρει:
Ξεκίνησε η πιο κεφάτη εποχή του χρόνου! Όλοι έχουμε ανάγκη να ξεφαντώσουμε, να νοιώσουμε, έστω για λίγο, μακριά από έγνοιες και προβλήματα!Οι μέρες της Αποκριάς δεν είναι πολλές και - όπως όλα τα ωραία - περνούν γρήγορα! Ας μην τις αφήσουμε να φύγουν «ανεκμετάλλευτες»! Το νησί της Νάξου αλλά και οι Μικρές Κυκλάδες ζουν στο ρυθμό της Αποκριάς για 5η συνεχή χρονιά!...

Σας προσκαλούμε – προκαλούμε να περάσετε μοναδικά κοντά μας.!Παρακολουθώντας αλλά και συμμετέχοντας σε κάθε λογής δρώμενα: Αναβίωση τοπικών εθίμων, Δραματοποίηση μύθων, Λαμπαδηφορίες, Πάρτι μασκέ,  Γλέντια στις γειτονιές, Διαγωνισμοί, Καρναβάλι και πολλές ακόμη δράσεις όλη την περίοδο της Αποκριάς!
Μπείτε στο αποκριάτικο κλίμα, διώξτε τη μιζέρια και γεμίστε τις μπαταρίες σας με κέφι!
Δημιουργείστε τη δική σας ομάδα ή ελάτε μεμονωμένα.
Οι φορείς διοργάνωσης θα είναι κοντά στις ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν στο καρναβάλι για να τους παρέχουν ιδέες και υλικοτεχνική βοήθεια (για τα κοστούμια, το άρμα, κ.λ.π.).
Από όλους εμάς εξαρτάται αν η φετινή Αποκριά μας μείνει αξέχαστη!

Σας περιμένουμε.!
Δηλώστε Συμμετοχή στο Καρναβάλι της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου ΕΔΩ 

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 | Πλατεία Πρωτοδικείου | Έναρξη: 21:00
Συναυλία με το συγκρότημα ΒANDCODE
Επιλογή της βασίλισσας του καρναβαλιού.
Πάρτι μασκέ με ελεύθερο θέμα και καρναβαλική διάθεση. Ελεύθερη συμμετοχή σε όποιο συγκρότημα θέλει να παίξει και παρουσιάσει τις μουσικές του.
Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 | Παραλία Χώρας Νάξου | Έναρξη 21:00
Αναπαράσταση Αρχαίου Μύθου : ο Ιερός Γάμος  Διόνυσου &  Αριάδνης

Ο πολύ γνωστός μύθος, του γάμου του Διονύσου με την Αριάδνη, είναι αποκλειστικά συνδεδεμένος με τη Νάξο. Σύμφωνα με το μύθο, ο Θησέας, μετά την εξόντωση του Μινώταυρου με τη βοήθεια της Αριάδνης, κόρης του Μίνωα, απέπλευσε από την Κρήτη με προορισμό την Αθήνα, παίρνοντας μαζί του την όμορφη κόρη. Θαλασσοταραχή τους υποχρέωσε ν’ αγκυροβολήσουν στην Νάξο, για να ξεκουραστούν. Ο Θησέας άραξε το πλοίο του στο μικρό νησάκι, «τα Παλάτια», όπως τ’ ονομάζουμε σήμερα και η Αριάδνη, ταλαιπωρημένη έγειρε στην αμμουδιά και την πήρε ο ύπνος. Ο Διόνυσος είδε την Αριάδνη και την ερωτεύθηκε, υποχρεώνοντας τον Θησέα να φύγει, εγκαταλείποντας την μόνη στο νησί. Τότε ο θεός παρουσιάστηκε στην Αριάδνη ως σωτήρας, προσφέροντας της ένα ολόχρυσο στεφάνι και κάνοντας την γυναίκα του…

Το δρώμενο, το οποίο πραγματοποιείται σε μια μοναδική ατμόσφαιρα μυσταγωγίας, ξεκινώντας από το Ενετικό Κάστρο της Νάξου και καταλήγοντας στο λιμάνι της Χώρας, με την  παρουσία Σατύρων, Μαινάδων και άλλων μυθικών προσώπων, σηματοδοτεί την έναρξη της Ναξιώτικης Αποκριάς, συνοδεία τυμπανιστών, μουσικής,  χορού ,πυροτεχνημάτων, και κρασοκατάνυξης !

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 | Κάστρο Χώρας Νάξου – Παραλία | Έναρξη 21:00
Λαμπαδηφορίες | Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου | Ελεύθερη Συμμετοχή | Υποχρεωτικό Λευκό Σεντόνι Όρεξη και Κέφι.!!

Οι Λαμπαδηφορίες της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου κάθε χρόνο αποκτούν, ολοένα και  περισσότερους φανατικούς φίλους, που ταξιδεύουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να συμμετάσχουν  σε αυτήν την τόσο ξεχωριστή παρέλαση.
Το βράδυ του Σαββάτου 19:00 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Κάστρο της Νάξου, στην έδρα της Κινηματογραφικής Λέσχης, όπου οι υποψήφιοι Λαμπαδηφόροι δέχονται το βάπτισμα του πυρός.
Λευκό σεντόνι, ασπρόμαυρες μπογιές, στάχια, αναμμένοι πυρσοί, ο ήχος από τα τύμπανα και τις ιαχές των εκατοντάδων ατόμων αποτελούν το σκηνικό της κάθε Λαμπαδηφορίας.
Η παρέλαση ξεκινά μέσα από τα στενά και τα παραδοσιακά σοκάκια του κάστρου, με προορισμό την παραλία της Χώρας.
Στην κεντρική πλατεία Μανδηλαρά, στο τέλος της παρέλασης, τους συμμετέχοντες και τους παραβρισκόμενους  περιμένει άφθονο ρακόμελο και κρασί !
Παραδοσιακή μουσική με τσαμπούνες και τουμπάκια ολοκληρώνουν, όπως κάθε χρόνο, τις Λαμπαδηφορίες.

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 | Παραλία Χώρας Νάξου | Ναξιώτικο Καρναβάλι  | Έναρξη Παρέλασης 14:00
Η παρέλαση του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Η Ναξιώτικη Απορκιά ολοκληρώνεται με την παρέλαση του Βασιλιά Καρνάβαλου λίγο πρίν το μεσημέρι της Κυριακής.
Η παρέλαση των αρμάτων και των Καρναβαλιστών, ξεκινά από τη διασταύρωση του Νοσοκομείου Νάξου και καταλήγει στην κεντρική πλατεία Μανδηλαρά, στην παραλία της Χώρας, όπου το κέφι, η μουσική, ο χορός και το κρασί ρέουν άφθονα, στο μεγαλύτερο Αποκριάτικο ξεφάντωμα του νησιού, για μικρούς και μεγάλους.!
Στην παρουσίαση του καρναβαλιού θα είναι ο Ναξιώτης ηθοποιός Γιάννης Φραγκίσκος και την μουσική θα επιμεληθεί ο 
Dj Kouros, με το πιο κεφάτο καρναβαλικό πρόγραμμα με Eλληνικές και ξένες επιτυχίες, αλλά και πολλές ακόμη εκπλήξεις.!

Δημιουργήστε την δική σας ομάδα, κατασκευάστε το πιο πρωτότυπο άρμα, εμπνευστείτε την καλύτερη μεταμφίεση  και ελάτε να συμμετάσχετε στη Ναξιώτικη Αποκριά.

Συνδιοργάνωση:
ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ
Συν+Αξία Ομάδα Εθελοντών Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Δημοτική Κοινότητα Χώρας Νάξου
Λαμπαδηφορίες: Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου