Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

O Προκόπης Παυλόπουλος η πρόταση των Τσίπρα, Καμμένου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

BINTEO - O Προκόπης Παυλόπουλος η πρόταση των Τσίπρα, Καμμένου για ΠτΔ!

Τον Προκόπη Παυλόπουλο επέλεξε, ύστερα από συνεννοήση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο να προτείνει ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας....

Την ανακοίνωση την έκανε ο ίδιος μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα διεξαχθεί στη Βουλή αύριο Τετάρτη, στις 19:30. Σε αυτή, την πρώτη ψηφοφορία, απαιτείται η πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.


«Στις 25 του Γενάρη η Ελλάδα πέρασε ένα ιστορικό σταυροδρόμι, ζούμε τη γέννηση μιας νέας εποχής. Η ευρύτερη συναίνεση στην εκλογή ΠτΔ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ανεξάρτητη από τη συγκυρία και τις επιτακτικές της ανάγκες», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δέχθηκε εισηγήσεις για  εκλογή αριστερού Προέδρου της Δημοκρατίας. «Αυτή η πρόταση είναι εύλογη», τόνισε ο κ. Τσίπρας, καθώς όπως εξήγησε λόγω των εκλογών που προηγήθηκαν δίνεται η δυνατότητα να ψηφιστεί ένας αριστερός πρόεδρος, εννοώντας δηλαδή την εκλογή με απλή πλειοψηφία στη Βουλή.
«Όμως η Αριστερά στις πιο κρίσιμες στιγμές δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική απέναντι στην Ιστορία, η δύναμή της ήταν πάντα ότι δεν διεκδικούσε τα αξιώματα για τον εαυτό της», όπως τόνισε.
«Χρειαζόμαστε ένα ΠτΔ με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία, με υψηλό αίσθημα να χαίρει εκτίμησης τόσο στην κοινωνία όσο και στη βουλή», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρότεινε τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ποιος είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος
Ο Π. Παυλόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 10 Ιουλίου 1950. Πατέρας του είναι ο φιλόλογος καθηγητής Βασίλης Παυλόπουλος από την Καλαμάτα. Στην Καλαμάτα τελείωσε το Λύκειο και κατόπιν σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο Paris II, και το 1977 έγινε διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
23E6B8A33176D315BD92A635E30B0E25Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα και δίδαξε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως Επιμελητής (1981), Υφηγητής (1982), Επίκουρος Καθηγητής (1983), Αναπληρωτής Καθηγητής (1986) και Kαθηγητής (1989). Το 1986 έγινε και Επισκέπτης Καθηγητής στο γαλλικό πανεπιστήμιο Paris II. Εργάστηκε ως δικηγόρος, νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και έχει συμμετάσχει σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.
Το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας Μιχάλη Στασινόπουλου. Την περίοδο 1989-1990 διετέλεσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Οικουμενικής Κυβέρνησης Ζολώτα. Τον Σεπτέμβριο του 1995 ανέλαβε πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ., Μιλτιάδη Έβερτ. Εκλέγεται βουλευτής Επικρατείας το 1996 και απο το 2000 μέχρι σήμερα στην Α' εκλογική περιφέρεια Αθηνών. Το 1996 ανέλαβε Εκπρόσωπος Τύπου και Ενημέρωσης της Ν.Δ. Από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007 ήταν Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.
Από το Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 ήταν Υπουργός Εσωτερικών, στο νέο υπουργείο που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου