Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ανοίγει τις πόρτες στην Μέρκελ ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας Μέρκελ«Για την Άνγκελα Μέρκελ οι πόρτες της Ελλάδας είναι ανοιχτές», δηλώνει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern ο Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει: «Είμαστε γνωστοί για τη φιλοξενία μας».
Ο Ελληνας πρωθυπουργός, μάλιστα, ρωτήθηκε για το αν σκοπεύει να πάρει χρήματα από χώρες όπως η Ρωσία ή η Κίνα, που έσπευσαν να τον συγχαρούν μετά την εκλογή του την 25η Ιανουαρίου....
Η απάντηση του ήταν η εξής: «Το ενδιαφέρον των χωρών αυτών δείχνει το πόσο η Ελλάδα ελκύει το διεθνές ενδιαφέρον. Η Ελλάδα συνεχίζει στον δρόμο της σταθερότητας για να επιστρέψει η ανάπτυξη. Έχουμε για την ώρα στο μυαλό μας μια ευρωπαϊκή λύση, είμαστε χώρα της Ευρωζώνης».
Τέλος, ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι ο οικονομικός «πόλεμος» κατά της Ρωσίας δεν θα έχει αποτέλεσμα και χαρακτήρισε «υποκριτικές» τις κυρώσεις.
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα γίνει καλύτερη χώρα σε περίπτωση που πάρει την παράταση των έξι μηνών που διεκδικεί από τους εταίρους της διατυπώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο περιοδικό Stern που δόθηκε πλήρης σήμερα στη δημοσιότητα.
Ο πρωθυπουργός στέλνει επίσης το μήνυμα ότι το παλαιό πρόγραμμα έχει τελειώσει και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκπληρώσεις τους όρους.
Παράλληλα αποδέχεται το σκεπτικό Βαρουφάκη ότι όταν μπαίνει κανείς σε μια διαπραγμάτευση πρέπει να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του και το ενδεχόμενο ρήξης.
Ο πρωθυπουργός στέλνει επίσης το μήνυμα ότι το παλαιό πρόγραμμα έχει τελειώσει και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκπληρώσεις τους όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου