Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΒΟΜΒΑ από τον Γιάνη Βαρουφάκη: Με απείλησαν για το παιδί μου για να σταματήσω!

ΒΟΜΒΑ από τον Γιάνη Βαρουφάκη: Με απείλησαν για το παιδί μου για να σταματήσω!Την Άγκελα Μέρκελ, θεωρεί την πιο έξυπνη πολιτικό στην Ευρώπη ο Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Stern.
Μιλώντας για τους Γερμανούς λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup, δήλωσε πως «είναι καλύτεροι Ευρωπαίοι, καλύτεροι από τους Γάλλους, καλύτεροι και από εμάς τους Έλληνες»....
Αναφερόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, έκανε λόγο για «την πιο έξυπνη πολιτικό στην Ευρώπη» συμπληρώνοντας «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.
Σε ότι αφορά το Γερμανό ομόλογό του, κ. Βόλφγανγκ Σόιμπλε, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε: «Είναι πιθανώς ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική υπόσταση».
Σε ότι αφορά την έντονη κριτική που δέχεται από τη Γερμανία το ελληνικό αίτημα για το κούρεμα του χρέους, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «Εάν ένα χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, τότε αυτό οδηγεί σε κούρεμα».
Διευκρίνισε πως για αυτό «μπορούμε να εφεύρουμε πολλές ονομασίες» τονίζοντας πως η ελληνική αλλά και η γερμανική γλώσσα «είναι ιδιαίτερα δημιουργικές».
«Είμαστε μια άπειρη κυβέρνηση και δεν πήραμε λίγο χρόνο για να συνηθίσουμε τη δουλειά των υπουργείων μας. Μιλώντας με αυστηρούς όρους, χρειαζόμαστε λίγες εβδομάδες για να διαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι η κάνη ενός όπλου. Πηγαίνοντας από συνάντηση σε συνάντηση και μετά από άγρυπνες νύχτες, αποδεικνύεται πως η κρίση έχει δοκιμάζει την ακεραιότητα και τη ψυχή της Ευρώπης», είπε.
Σε ερώτηση για το τι περιμένει από την Μέρκελ και τον Σόιμπλε, ο κ. Βαρουφάκης έπλεξε το εγκώμιο και των δύο: «Η κ. Μέρκελ είναι η πιο έξυπνη πολιτικός της Ευρώπης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε αυτό. Ο κ. Σόιμπλε είναι ίσως ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική ουσία.Είναι γνήσια δεσμευμένος στην Ευρώπη. Το βασικό ζήτημα είναι το πώς θέλουμε εμείς οι ίδιοι να βγούμε από την κρίση. Αντιμετωπίζουμε ένα πολιτικό πρόβλημα. Χρειαζόμαστε περισσότερη διαβούλευση και συντονισμό. Πολλοί πολιτικοί στην Ευρώπη είναι πολύ φοβισμένοι για να βγουν από το κοπάδι».
Παράλληλα σημειώνει και ο ίδιος χτυπήθηκε από την κρίση με αποτέλεσμα να φύγει από την Ελλάδα και να διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, ενώ το 2011 δέχθηκε απειλές όταν βοηθούσε κάποιους δημοσιογράφους να αποκαλύψουν συγκεκριμένα τραπεζικά σκάνδαλα.
«Με είχαν απειλήσει τηλεφωνικά με το παιδί μου και ότι θα έπρεπε να σταματήσω την έρευνα. Δε φοβήθηκα ποτέ και δεν έμαθα ποιοι ήταν πίσω από αυτές τις απειλές», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου