Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ξέσπασμα Δ. Καρούση για τη διαφήμιση της Νάξου – Ο Δήμος χωρίζει το νησί σε δυο κομμάτια


Το spot που θα διαφημίζει από αρχές Ιουνίου την Νάξο στην Ελλάδα, στάθηκε η αφορμή για το ξέσπασμα του γνωστού Ναξιώτη διαφημιστή, Δημήτρη Καρούση.
Ο κ. Καρούσης σε δηλώσεις του στο naxosnow.gr εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι στο διαφημιστικό spot της Νάξου, που προωθεί ο δήμος, δε γίνεται καμία απολύτως αναφορά στα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία του νησιού.
«Ο δήμος χώρισε το νησί σε δυο κομμάτια» είπε ο κ. Καρούσης ο οποίος όπως είναι γνωστό έχει αναλάβει την διαφήμιση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, παγκοσμίως.
«Διαθέτουμε σχεδόν όλο τον τηλεοπτικό χρόνο της ΕΑΣ για να διαφημίσουμε το νησί ενώ σε όλες τις εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού μοιράζουμε έντυπα της Νάξου. Ο δήμος, που κατά τα άλλα κάνει μια αξιόλογη διαφήμιση 60.000 ευρώ στο εσωτερικό της χώρας, δεν συμπεριλαμβάνει σε αυτή τα τοπικά προϊόντα του νησιού» τονίζει με έμφαση ο κ. Καρούσης και προσθέτει...
ότι «Εμείς αυτό που ζητήσαμε, ήταν να συμπεριληφθεί στο  διαφημιστικό spot η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα της Νάξου. Αυτά δεν είναι μόνο η γραβιέρα της ΕΑΣ αλλά τα τοπικά προϊόντα όλων των παραγωγών του νησιού. Εμείς προσφέρουμε δωρεάν το spot αλλά είμαστε και πρόθυμοι να μεσολαβήσουμε στον ΕΟΤ για να το εγκρίνει».

Ο κ. Καρούσης είπε ότι για το θέμα, μίλησε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό στον οποίο όμως δεν επιρρίπτει ευθύνες γιατί αυτό που πιστεύει είναι ότι η απόφαση αυτή είναι συνολικά της δημοτικής αρχής.

Γνωστοποίησε επίσης ότι η διαφημιστική του εταιρία, εισηγήθηκε στην ΕΑΣ από δω και στο εξής να προωθείται διαφήμιση αποκλειστικά και μόνο για τα προϊόντα του Συνεταιρισμού αφού ο δήμος «μας έβαλε απέναντί του».

«Είχαμε προγραμματίσει spot της Νάξου για τον αγώνα Ολυμπιακού-ΠαναθηναϊκοANT1, ﷽﷽﷽﷽ δημοφιλύ και το αποσύραμε επίσης  αποσύραμε και τη διαφήμιση του νησιού από τους αγώνες του EURO ενώ για τον υπόλοιπο χρόνο δεν πρόκειται να παίξουμε πουθενά τη Νάξο” τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι«δεν έχουμε τίποτα με τον κόσμο του νησιού αλλά θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν μπορεί ο δήμος να βάζει απέναντί του τον αγροτικό παράγοντα του τόπου».

Να υπενθυμίσουμε ότι εκτός τη συμμετοχή σε πολύ μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού (ΚANT1, ﷽﷽﷽﷽ δημοφιλίνα, Αμερική, Αγγλία Γερμανία, Ρωσία κ.ά), καθόλη τη διάρκεια του χρόνου δεν είναι λίγα τα κανάλια, οι δημοφιλής εκπομπές και οι δημοσιογράφοι που έχουν επισκεφτεί τη Νάξο προσκεκλημένοι της ΕΑΣ και έχουν κάνει ρεπορτάζ όχι μόνο για τα τοπικά προϊόντα του Συνεταιρισμού, αλλά και για τις ομορφιές, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα αξιοθέατα και τη νυχτερινή ζωή της Νάξου, διαφημίζοντας το νησί σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου