Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ήταν... θεϊκό το «Rally των Θεών» (video)


Το Rally Acropolis είναι ομολογουμένως ο πιο σκληρός αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, και όλοι όσοι έχουν συμμετάσχει, το γνωρίζουν καλά.
Είναι από τους πιο απρόβλεπτους αγώνες, από αυτούς που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμό, από αυτούς που βγάζουν τον τελικό νικητή, μόνο στο φινάλε και τη ράμπα του τερματισμού.
Η δραματική εξέλιξη την τελευταία μέρα του αγώνα, επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες των οδηγών, ενώ το σκληρό πρόσωπο του Acropolis, γνώρισε από πρώτο χέρι, ο Πέτερ Σόλμπεργκ.
Ο Νορβηγός οδηγός με το εργοστασιακό Ford, που είχε κατακτήσει την κορυφή του κόσμου το 2003, προσπάθησε να πιέσει τον Λεμπ στην κορυφή, όμως το αμάξι του έπαθε ανεπανόρθωτη βλάβη, και τέθηκε εκτός αγώνα...

Ο Λεμπ από εκείνο το σημείο και μετά δεν είχε πολλούς λόγους να ανησυχεί, αφού ο Μίκο Χίρβονεν ήταν δεύτερος με διαφορά μεγαλύτερη του ενός λεπτού, ενώ ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα πραγματοποιούσε σκληρή προσπάθεια για να καταφέρει να επανέλθει στην τριάδα.
Ο Λεμπ είχε κλαταρισμένο ελαστικό, κάτι που του κόστισε περίπου 1.5 λεπτό, αφού το άλλαξε μέσα στην ειδική διαδρομή, κατάσταση που έδωσε νέο σασπένς στον αγώνα!
Παρόλα αυτά, ο Γάλλος οκτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής, έφτασε στην 71 νίκη της καριέρας του, και την τέταρτη σε έξι αγώνες.
Η έξοδος του Σόλμπεργκ έδωσε στην εργοστασιακή ομάδα της Citroen ακόμα ένα "1-2" και μία συγκομιδή βαθμών για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.
Στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, βρέθηκε ο Mads Ostberg ο οποίος ξεπέρασε τα προβλήματα της πρώτης μέρας, και με σταθερό ρυθμό, έφτασε ένα βήμα πριν το πόντιουμ.
Για τα ελληνικά πληρώματα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, η εξέλιξη του αγώνα ήταν επίσης δραματική.
Η "μάχη" για την κορυφή κράτησε μέχρι την προτελευταία ειδική διαδρομή, Άγιοι Θεόδωροι 2, όπου έως τότε, Λάμπρος Κύρκος και Γιώργος Πολυζώης είχαν κλαταρισμένο ελαστικό στο Mitsubishi Lancer EVO IX.
Οι έταιροι διεκδικητές της νίκης, Νιώρας-Κακαλής πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο και και πήραν τη νίκη στον αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος, ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Σπανός-Γκοτοβός με το Subaru Impreza WRC STi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου