Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Στις 13 Οκτωβρίου ξεκινάει η Volleyleague

Συνεδρίασε σήμερα το ΔΣ της ΕΣΑΠ και ασχολήθηκε με θέματα που απασχολούν την Ένωση. Αναλυτικά:

-Εγκρίθηκε η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος 2012-2013. Τα σημαντικότερα σημεία της νέας προκήρυξης που αποφασίστηκαν στην συνεδρίαση είναι:
 
Στα Play Offs του Πρωταθλήματος θα συμμετάσχουν οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής Περιόδου του Πρωταθλήματος, χωρισμένες σε δυο γκρουπ, 1-4 και 5-8.
 
Στο γκρουπ 1-4, οι ομάδες θα αγωνιστούν σε...
ζευγάρια, ο 1ος με τον 4ο και ο 2ος με τον 3ο της Κανονικής Περιόδου. Οι ομάδες θα αγωνιστούν μέχρι την συμπλήρωση τριών (3) νικών, με πλεονέκτημα έδρας της ομάδας που τερμάτισε στην 1η και 2η θέση αντίστοιχα της κανονικής Περιόδου. Οι δυο πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στην έδρα της 1ης και 2ης ομάδας, οι δυο επόμενοι αγώνες στην έδρα της 3ης και 4ης ομάδας και ο πέμπτος αγώνας, εάν χρειαστεί, στην έδρα της 1ης και 2ης ομάδας της κανονικής περιόδου. Οι δυο νικητές των ημιτελικών θα αγωνιστούν στον τελικό, που θα διεξαχθεί με το ίδιο σύστημα (2 πρώτοι αγώνες στην έδρα του ψηλότερου βαθμολογικά στην κανονική περίοδο, οι δυο επόμενοι αγώνες στην έδρα του χαμηλότερου βαθμολογικά και ο πέμπτος-εάν χρειαστεί στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση της κανονικής περιόδου). Οι ηττημένοι των ημιτελικών αγώνων δεν θα αγωνιστούν για την 3η και 4η θέση και οι ομάδες θα καταταχθούν σύμφωνα με την θέση που κατέλαβαν στην Κανονική Περίοδο
 
Στο γκρουπ 5-8, οι ομάδες θα αγωνιστούν σε δυο ζευγάρια και σε έναν απλό αγώνα, η 5η με τον 8η ομάδα και η 6η με την 7η ομάδα της κανονικής περιόδου, στην έδρα της 5ης και 6ης ομάδες της Κανονική Περιόδου.
Οι δυο νικήτριες ομάδες, θα αγωνιστούν, στις δυο νίκες, για την 5η και 6η θέση της τελικής κατάταξης. Ο 1ος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην χαμηλότερη θέση της κανονικής περιόδου και οι επόμενοι δυο -εάν χρειαστούν- στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση της κανονικής περιόδου.
 
Στην διαδικασία των Play Outs, παραμένει το ίδιο σύστημα της περιόδου 2011-2012 με μια τροποποίηση: Στην περίπτωση αγώνων Play Outs μεταξύ δυο ομάδων, αυτές αγωνίζονται μεταξύ τους σε τέσσερις συνολικά αγώνες, εναλλάξ στις δυο έδρες, ξεκινώντας με την συνολική βαθμολογία που είχαν με την λήξη της Κανονικής Περιόδου  
 
Στους τελικούς αγώνες για τις θέσεις 1-2, κάθε ομάδα θα πρέπει να δηλώσει εννιά τουλάχιστον αθλητές που θα έχουν αγωνιστεί τουλάχιστον στο 50% των αγώνων από την στιγμή υπογραφής συμβολαίου με ΤΑΑ
 
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα κατατεθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου 2012, ενώ η έναρξη του Πρωταθλήματος θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου 2012.
 
Πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στις 5,6 και 7 Οκτωβρίου 2012, θα διεξαχθεί η 1η Φάση του League Cup 2012-2013. Η Τελική Φάση του League Cup θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο 2012, με μορφή Final 4.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ, συζήτησε οικονομικά θέματα που απασχολούν την Ένωση, ενώ ενέκρινε και τον νέο τύπο Συμβολαίου 2012-2013.
 
Παράλληλα, η ΕΣΑΠ θα καταθέσει στην ΕΟΠΕ τις προτάσεις της ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της ΕΟΠΕ της 7ης Αυγούστου 2012 και αφορούν τις ποινές που θα προβλεφθούν στο πειθαρχικό δίκαιο και στον Κανονισμό Πρωταθλήματος της ΕΟΠΕ για τις περιπτώσεις μη αδειοδότησης των ΤΑΑ για την περίοδο 2012-2013
 
Αποφασίστηκε ότι το ΔΣ της ΕΣΑΠ θα συνεδριάζει την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, από τον Σεπτέμβριο 2012
 
Στις 26 Ιουλίου 2012 ορίστηκε συνάντηση του Προέδρου της ΕΣΑΠ με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα της χορήγησης των πιστοποιητικών για τα ΤΑΑ για την περίοδο 2012-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου