Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Νικολόπουλος για Βρούτση: "Έχει συμφωνήσει να εφαρμόσει πιστά το Μνημόνιο"


vroutsis-nikolopoulosΩς υπουργό που είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει κατά γράμμα τις εντολές του Μνημονίου και της Τρόικα, παρουσιάζει τον Γιάννη Βρούτση ο παραιτηθείς υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, που έχει γίνει το πρόσωπο της πολιτικής επικαιρότητας εδώ και μερικές ημέρες.
Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης του κ. Νικολόπουλου, η οποία εμπεριέχει πολλά «καρφιά» για τον βουλευτή Κυκλάδων, που τον κατηγορεί ότι δεν έχει κανένα σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης, αλλά είναι...
έτοιμος να συνεχίσει την πολιτική πιστής τήρησης του Μνημονίου, κάτι που είναι αντίθετο με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την προγραμματική διακήρυξη που συνυπέγραψαν τα τρία κόμματα που συνεργάζονται στην κυβέρνηση.
Στην επιστολή παραίτηση προς τον Αντώνη Σαμαρά αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μετά των από 6.7.2012 συνάντησή μου (μετά του Υπουργού Γιάννη Βρούτση) με την Τρόικα, διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη και οδύνη ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, ουδόλως προτίθενται να επαναδιαπραγματευτούν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, ούτε έστω σε κάποιες πτυχές τους. Αλλά και πως τα όσα προεκλογικά θέταμε ως κυρίαρχα ζητήματα επαναδιαπραγμάτευσης, καθώς και όσα περιλαμβάνονται στην προγραμματική διακήρυξη που έφτιαξε με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, δεν αποτελούν πλέον ούτε δική μας στρατηγική και πρακτική.
Έτσι, σχεδόν με τρόμο άκουσα το Γιάννη να επαναλαμβάνει: «για εμάς προτεραιότητα αποτελεί η υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων… Εμείς συνεχίζουμε την πλήρη εφαρμογή αυτών με αποφασιστικότητα…», ακόμα και όταν ρωτήθηκε σαφώς από τους εκπροσώπους της Τρόικας αν αυτές οι δεσμεύσεις υπερβαίνουν ακόμα και την προγραμματική διακήρυξη των τριών αρχηγών!
…Κατόπιν της ρητής συμφωνίας του Γιάννη με την Τρόικα για έναρξη, από αύριο, του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους για την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου στα ζητήματα του κατώτατου μισθού, αντίθετα με τα όσα ευαγγελίζαμε εμείς, αλλά και οι άλλοι δύο, καθίσταται τουλάχιστον πολιτικά ασυνεπές και ταυτόχρονα λόγος ανάφλεξης στο εύφλεκτο κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον. Τούτο θα έχει σαν αποτέλεσμα, κατά την άποψή μου, πιθανόν την αποχώρηση βουλευτών ή και εταίρου με ότι αυτό συνεπάγεται για την πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου