Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Στον τελικό με... δάγκωμα Λύκο(υ)-γιαννη! (video)


Τι κι αν έπαιζαν από το το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 10 παίκτες;
Τι κι αν οι Άγγλοι μπορούσαν να σκοράρουν και από τη βούλα του πέναλτι χάρη στο πέναλτι - δώρο που τους ΄δωσε ο διαιτητής του αγώνα, Κεν Χάνσεν;
Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα, δεν λύγισαν ούτε μια στιγμή κόντρα στους Άγγλους και κατάφεραν να περάσουν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19 που διεξάγεται στην Εσθονία και θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Ισπανία-Γαλλία.
Το σκορ είχε ανοίξει με όμορφη κεφαλιά στο 38' ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης, αλλά στο 58' ο Αφόμπε έφερε το ματς στα ίσια....

Στη λήξη του πρώτου 45λεπτου, ο διαιτητής του αγώνα, ο Δανός Κεν Χάνσεν, έδωσε άδικη κόκκινη κάρτα στον Στέφανο Καπίνο και πέναλτι, αλλά ο Διούδης που πήρε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια είπε «όχι» στον Χολ και κράτησε το 1-0.
Ο Λυκογιάννης, στο 108', μετά από ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Μπακασέτα και αμυντική αδράνεια, κρέμασε τον Τζόνστοουν, έβαλε μπροστά ξανά την Εθνική μας και την έστειλε στον τελικό!
Ξεκίνημα... γαλανόλευκο
H Εθνική μας ξεκίνησε στο ματς πολύ καλύτερα από τους Άγγλου, με τις προσπάθειες των Ελλήνων ωστόσο να μετουσιώνονται σε ουσιαστικές ευκαιρίες μετά το πρώτο τέταρτο.
Ο Τζόνστοουν έπιασε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Διαμαντάκου, ενώ οι Κατίδης και Μπάλλας είδαν τις προσπάθειες του να μην καταλήγουν σε γκολ. Αργότερα ο Χολ απείλησε τον Καπίνο, αλλά εκείνος του είπε «όχι» δύο φορές.
Οι προσπάθειες των παικτών του Κώστα Τσάνα συνεχίζονταν, με το σουτ του Ηιαννιώτα στο 37’ να αποκρούει σε κόρνερ ο Τζόνστοουν.
Στο 38’, όμως, ο Μπουγαϊδης έπιασε άψογα την κεφαλιά στην εκτέλεση κόρνερ του Σταφυλίδη και άνοιξε το σκορ.
Από το συγκεκριμένο κόρνερ, που εκτέλεσε από αριστερά ο Σταφυλίδης, ο Μπουγαΐδης πήρε την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας των Άγγλων κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζόνστοουν, ανοίγοντας το σκορ για την ελληνική ομάδα στο 38ο λεπτό.
Αμέσως μετά η Αγγλία έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Το σουτ του Μπεραχίνο, ο Καπίνο απέκρουσε με το πόδι, ενώ ακολούθησε μία ακόμα εντυπωσιακή επέμβαση για τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, που απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή σε κεφαλιά του Θορπ.
Η λάθος απόφαση του Χάνσεν
Το παιχνίδι άλλαξε στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου.
Ο Αφόμπε βγήκε τετ-α-τετ με τον Καπίνο, εκείνος βρήκε την μπάλα και στη συνέχεια ο Άγγλος γλίστρησε και έπεσε, αλλά ο Κεν Χάνσεν, είδε πέναλτι και έκανε την αντίπαλο ομάδα το καλύτερο δώρο.
Σ΄αυτό το σημείο ο Τσάνας επιστράτευσε τον Σωκράτη Διούδη, ο οποίος πήρε τη θέση του Διαμαντάκου. Ο νεαρός τερματοφύλακας του Άρη έδειξε κρύο αίμα στην εκτέλεση του Χολ, πιάνοντας εντυπωσιακά το πέναλτι και κρατώντας, παράλληλα για την Εθνική μας το προβάδισμα.
1-1 από τον Αφόμπε
Στην επανάληψη όμως, οι διεθνείς μας δεν άντεξαν και στο 56ο λεπτό, από ωραίο καλή σέντρα του Χολ, ο Αφόμπε με κεφαλιά ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ισοφάρισε σε 1-1.
Ο Διούδης στο 71’ έδειξε ξανά την κλάση του, όταν έπιασε με το πόδι το σουτ του Μπεραχίνοπου βρέθηκε απέναντί του.
Ο Έλληνας τερματοφύλακας, χρειάστηκε να επέμβει ξανά στο 80’ και το 82’ στις προσπάθειες των Μπάρκλι και Ρέντμοντ αντίστοιχα και να στείλει το ματς στην παράταση.
Οι... unfair Άγγλοι και ο Λυκογιάννη
Στον επιπλέον χρόνο της παράτασης η Εθνική αντιστάθηκε με όλη της τη δύναμη στην πίεση που δέχθηκε και κάπου εκεί οι Άγγλοι έδειξαν να χάνουν.
Χαρακτηριστικό το ότι δεν κράτησαν το fair-play μετά την εντολή του προπονητή τους, Νόελ Μπλέικ.
Οι διεθνείς μας όμως, συγκεντρωμένοι στο στόχο τους, πέτυχαν το αυτό που ήθελαν όταν στο 108', ο Λυκογιάννης έκλεψε την μπάλα από τον αρχηγό της Αγγλίας, Θορπ, και με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Τζόνστοουν για το τελικό 2-1.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Αγγλία (Μπλέικ): Τζόνστοουν, Ντάιερ (57' Γκάρμπατ), Ρόμπινσον, Κιν, Θορπ, Μπάρκλι, Τσαλόμπα, Μπεραχίνο (76' Ρέντμοντ), Χολ, Αφόμπε, Λούντστραμ (91' Θορν)
Ελλάδα (Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας, Φουρλάνος (71' Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος (45'+3 Διούδης), Κατίδης (104' Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Λυκογιάννης, Κουρμπέλης
Το γκολ του Μπουγαϊδη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου