Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πρώτη και καλύτερη η Ελλάδα, ετοιμάζεται για τη Νιγηρία


Πρώτη και καλύτερη η Ελλάδα, ετοιμάζεται για τη Νιγηρία
Την κορυφή στον πρώτο όμιλο του Προολυμπιακού Τουρνουά, κλείνοντας παράλληλα ραντεβού με τη Νιγηρία στον προημιτελικό της Παρασκευής, εξασφάλισε η Εθνική μας ομάδα, η οποία επικράτησε 98-84 του Πουέρτο Ρίκο. Ημιτελικό με το νικητή του Ρωσία-Ανγκόλα και...
πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου βλέπει στο βάθος το «γαλανόλευκο» συγκρότημα του Ηλία Ζούρου που ήταν εξαιρετικό επιθετικά, αλλά προβληματικό αμυντικά για τουλάχιστον ένα ημίχρονο, ενώ είχε κορυφαίους τους Σπανούλη (27π.), Πρίντεζη και Μπουρούση (16π.).

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πολυ δυνατά στον επιθετικό τομέα και κατάφερε από τα πρώτα λεπτά, με ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη, να πάρει το προβάδισμα απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο. Οι παίκτες της ομάδας από την Αμερική προσπάθησαν να αντιδράσουν και τα κατάφεραν, καθώς παρέμεινε κοντά στο σκορ. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 30-27 υπέρ της Εθνικής μας ομάδας. Οι άμυνες βελτιώθηκαν λίγο στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο η Ελλάδαδεν έχασε το προβάδισμα παρά τις προσπάθειες του Πουέρτο Ρίκο. Έτσι το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με 49-47 υπέρ της ομάδας του Ηλία Ζούρου.
Οι Πορτορικανοί κατάφενα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου να περάσουν μπροστά και να πάρουν το προβάδισμα απέναντι στην ελληνική ομάδα. η αντίδρατη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν άμεση και οι Έλληνες πήραν και πάλι το προβάδισμα. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 70-62 για το συγκρότημα του Ηλία Ζούρου που συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και την τελευταία περίοδο. Το Πουέρτο Ρίκο κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από την ελληνική ομάδα, ωστόσο δεν κατάφερε να κατακτήσει και το ροζ φύλλο αγώνα επικρατώντας με 98-84.
Τα δεκάλεπτα: 27-30, 47-49, 62-70, 84-98.
Διαιτητές: Γκιρς (Αυστραλία), Μπολτάουζερ (Γερμανία), Γουάιλαντ (Καναδάς).
Ελλάδα: Ζήσης 13, Σπανούλης 27, Πρίντεζης 16, Μπουρούσης 16, Παπανικολάου 9, Καλάθης 8, Καϊμακόγλου 7, Φώτσης 2, Μάντζαρης, Βασιλειάδης, Μαυροειδής.
Πουέρτο Ρίκο: Χουέρτας 8, Αρόγιο 6, Πίβι 10, Μπάλκμαν 13, Γκαλίντο 7, Ράμος 15, Μπαρέα 13, Ροζάριο 2, Ροντρίγκες 2, Σάντσες 4, Σαντιάγκο 4, Φράνκλιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου