Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Μονόδρομος η ανάπτυξη του τουρισμού είπε η Κεφαλογιάννη


Μονόδρομος η ανάπτυξη του τουρισμού είπε η ΚεφαλογιάννηΤην ανάγκη να υπάρξει ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.
«Επιβάλλεται στο τουρισμό να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Οφείλουμε να τον ενισχύσουμε. Η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού είναι μονόδρομος και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για την κοινωνική συνοχή. Είναι μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα», επεσήμανε η κ. Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε: «Πρέπει να σταλεί προς τα έξω ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ότι η Ελλάδα μπορεί και αλλάζει». Η υπουργός Τουρισμού σημείωσε, ότι «δεν μπορούμε....
να κάνουμε θαύματα αλλά μπορούν να γίνουν άμεσες βελτιωτικές κινήσεις έτσι ώστε να εγγυηθούμε ότι το 2012 θα κλείσει με τις λιγότερες δυνατές ζημιές και το 2013 θα αρχίσει η ανάκαμψη».
Η κ. Κεφαλογιάννη έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για σχέδιο δράσης άμεσης εφαρμογής, με προβολή του ελληνικού τουρισμού στις αγορές, άμεση λειτουργία της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων καθώς και σύναψη συμφωνίας κοινωνικής ειρήνης. Πολυνομία, αποσπασματικές νομοθετικές παρεμβάσεις και η μη συγκρότηση ενός εθνικού σχεδίου είναι μερικά από τα μακροχρόνια προβλήματα τα οποία όπως είπε, οδήγησαν αυτόν τον εθνικό πλούτο της χώρας σε καθοδική πορεία και σε ένα προβληματικό περιβάλλον. Η κα. Κεφαλογιάννη προανήγγειλε την κατάθεση ενός σύγχρονου νομοσχεδίου που θα δώσει αποτελεσματικές λύσεις.
Η υπουργός Τουρισμός έδωσε έμφαση σε λύσεις που πρέπει να εξευρεθούν μέσα από διάλογο και συναίνεση καλώντας ταυτόχρονα και την αντιπολίτευση να αναλάβει τις δικές της ευθύνες, καθώς όπως είπε ο τουρισμός της χώρας είναι εθνική υπόθεση. «Η κυβέρνηση πιστεύει στην αναπτυξιακή δυναμική του τουρισμού και θα τη στηρίξει με κάθε τρόπο. Θα γίνουν τομές, θα αναζητηθούν συνεργασίας και συναινέσεις και είναι σίγουρο ότι θα πετύχουμε», κατέληξε η κ. Κεφαλογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου