Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Συμπαράταξη: Η «πολιτική ευθιξία» άγνωστη λέξη για την δημοτική αρχή


plateia
Με θέμα, ποια είναι η θέση της Δημοτικής Αρχής για την άδεια εγκατάστασης τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία της παραλίας της Νάξου, επανέρχεται μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η «Συμπαράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» του Νίκου Μαράκη να ασκήσει κριτική στη δημοτική αρχή.

Όπως σημειώνεται, το θέμα είναι πολιτικό και οι ευθύνες βαρύνουν τον ίδιο το δήμαρχο ο οποίος θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει την υπόθεση μιλώντας καθαρά και όχι με υπεκφυγές,  ότι δήθεν η Δημοτική Αρχή δεν έχει αρμοδιότητα για την χωροθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην χερσαία ζώνη του Λιμένα....

Επίσης η παράταξη του κ. Μαράκη θεωρεί πως ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί αφού η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ ψήφισε αντίθετα με την άποψη του Προέδρου του ΔΣ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Συμπαράταξης» του Νίκου Μαράκη: 
Τις ημέρες αυτές, όλη η Ναξιακή Κοινωνία παρακολουθεί ένα Θέατρο του Παραλόγου που εκτυλίσσεται γύρω από την έγκριση (κατά πλειοψηφία) αίτησης για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων (σε μία έκταση 52τ.μ.) στην κεντρική πλατεία της Παραλίας της Νάξου από το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Νάξου.
Από την μία ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου καταψήφισε την πρόταση/ εισήγηση του Αντιπροέδρου του Ταμείου και από την άλλη, η ενδιαφερόμενη (που τυγχάνει να είναι σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης του Δημάρχου στην Δημοτική Κοινότητα Χώρας Νάξου, αναπληρώτρια του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και μέλος του ΔΣ του Νομικού Προσώπου του Δήμου) απειλεί σε συνέντευξή της με μηνύσεις καθώς ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου την ενθάρρυνε στην επένδυσή της λέγοντας ότι δικαιούται τον χώρο και δεν ενοχλεί κανέναν!
Η απόφαση διάθεσης της πλατείας και όλων των ελεύθερων χώρων είναι πρωτίστως μία πολιτική απόφαση. Πρέπει η δημοτική αρχή, διά του ίδιου του Δημάρχου, να ενημερώσει τον Ναξιακό Λαό ποια είναι η θέση της τόσο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων επί της πλατείας όσο και για τις άλλες χρήσεις που υπάρχουν εκεί. Για παράδειγμα, προτίθεται ο Δήμος να παραχωρήσει εκ νέου χώρο για περίπτερο στο συγκεκριμένο σημείο, ώστε να μην μείνει μία οικογένεια με προβλήματα στον δρόμο;
Οι υπεκφυγές του Δημάρχου ότι δήθεν η Δημοτική Αρχή δεν έχει αρμοδιότητα για την χωροθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην χερσαία ζώνη του Λιμένα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις». Το Λιμενικό Ταμείο είναι Νομικό Πρόσωπο του Δήμου και η Διοίκησή του ορίζεται από την Δημοτική Αρχή. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, ο Δήμαρχος ήταν ενημερωμένος για το θέμα πριν στην συνεδρίαση του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου από τον ίδιο. Προφανώς, ο Δήμαρχος «άδειασε» πολιτικά τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, καθώς η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ ψήφισε αντίθετα με την άποψη του Προέδρου του ΔΣ. Η «πολιτική ευθιξία», όμως, είναι άγνωστη λέξη για την δημοτική αρχή, και αντί ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου να διαβεί τον έντιμο και αξιοπρεπή δρόμο της παραίτησης, εκείνος «έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του Δημάρχου»!  
Η δική μας η θέση υπήρξε ξεκάθαρη στην συνεδρίαση του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, διά του αντιπροσώπου μας. Το ίδιο οφείλει να πράξει και η δημοτική πλειοψηφία και να σταματήσει επιτέλους ο Δήμαρχος να κρύβεται πίσω από τους συνεργάτες του για τόσο σημαντικά θέματα όπως η διαχείριση των ελεύθερων χώρων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου