Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Με κακοκαιρία γιορτάστηκαν τα φετινά Κούλουμα


Με χαμηλές θερμοκρασίες και άστατο καιρό γιόρτασαν την Καθαρά Δευτέρα, οι Έλληνες τα παραδοσιακά Κούλουμα, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.
Η βροχή, το κρύο και ο δυνατός άνεμος λειτούργησαν...
ανασταλτικά και για τους Ναξιώτες, που κατακλύζουν κάθε χρόνο την ύπαιθρο, για να γιορτάσουν τα Κούλουμα. Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι που αψήφησαν την κακοκαιρία και επισκέφτηκαν τα χωριά της Νάξου για να περάσουν παραδοσιακά την Καθαρά Δευτέρα.
Πολλά μαγαζιά στις παραλίες Άγιος Προκόπης Αγία Άννα και Πλάκα αλλά και στα ορεινότερα και πεδινά χωριά της Νάξου είχαν παραδοσιακά όργανα και σαρακοστιανό τραπέζι που προσέλκυσαν τον κόσμο αφού ο καιρός δεν επέτρεψε το πέταγμα του χαρταετού.

Πάντως στο Φιλώτι, οι κουδουνάτοι δεν πτοήθηκαν και βγήκαν στους δρόμους και τα μαγαζιά του χωριού διατηρώντας το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας.

Ωστόσο ταλαιπωρία περίμενε και τους ταξιδιώτες στην επιστριφή από το τριημέρου στα νησιά μας αφού οι άνεμοι από το πρωί πνέουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδης και τοπικά πολύ θυελλώδης, δυσχεραίνοντας το ταξίδι τους.


Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ για την Τρίτη στα νησιά των Κυκλάδων προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά, φαινόμενα που τις πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 βαθμούς με βαθμιαία πτώση τοπικά στους 5 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου