Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Copy of Είπαν (αφού ήπιαν?)


Copy of Είπαν (αφού ήπιαν?)Παπούλησε ελληναράδικο τσαμπουκά
«Ποιος είναι ο Σόιμπλε? Ποιοι είναι οι Ολλανδοί και οι Φιλανδοί?» 
αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος Κάρολος 
(Charles) της Ελλάδας, σε ένα σκηνοθετημένο...
ξέσπασμά του, με αφορμή τη στάση των παραπάνω προσώπων και εθνοτήτων απέναντι στην επικύρωση του πακέτου στήριξης για την Ελλάδα.
Charlατάνος
Ο κ. Σόιμπλε, οι Ολλανδοί κι οι Φιλανδοί είναι αυτοί τους οποίους παρακαλάμε να μας δανείσουν,Κάρολε, προκειμένου να μη μείνουμε χωρίς πετρέλαιο χειμωνιάτικα και να μην αδειάσουν τα ράφια των σούπερ-μάρκετ. Λίγο λιγότερη δημαγωγία δεν θα έβλαπτε, δεδομένου ότι εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον των δανειστών το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν τον ελληνικό λαό ακόμη πιο απρόθυμο στην εφαρμογή του Μνημονίου, κι αν δεν το εφαρμόσουμε θα πτωχεύσουμε – αλλά, θα μου πεις, εσύ δεν πρόκειται να ξεπαγιάσεις τον χειμώνα, οπότε έχεις την πολυτέλεια να χτίζεις την υστεροφημία σου.
ΛούκΑ Λουκ: κυνηγώντας τους Μνημονιακούς Ντάλτον
«Είναι ανεπίτρεπτη η εκστρατεία πανικού του κόσμου, σε [η έμφαση δική μου] ένα ανυπόστατο ψευτοδίλημμα». Τάδε έφη η κα Λούκα Κατσέλη, με αφορμή το δίλημμα «Μνημόνιο και ευρώ, ή πτώχευση και δραχμή».
Εννοιολογικά παλούκια και η Λούκα
Ένα δίλημμα, αν είναι ανυπόστατο, τότε δεν έχει υπόσταση, το λέει κι η ίδια η λέξη. Κι αφού δεν υφίσταται, είναι ένα ψεύτικο δίλημμα, ένα ψευτοδίλημμα. Αν λοιπόν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε ένα δίλημμα αυτής της ποιότητας, θα μιλήσουμε για ένα ανυπόστατο δίλημμα ή για ένα ψευτοδίλημμα. Αν πλεονάσουμε μιλώντας για ανυπόστατο ψευτοδίλημμα, όπως έκανε η κα Λούκα, το μόνο που θα έχουμε αποδείξει είναι ότι τα Ελληνικά μας βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με την επαφή της κας Λούκαςμε την πραγματικότητα.
Μνημονιακό dealημμα
Την οποία επαφή της με την πραγματικότητα έχω κάθε δικαίωμα να αμφισβητώ, δεδομένου ότι το δίλημμα «Μνημόνιο ή δραχμή» έχει τεθεί όχι μόνο από τους δανειστές μας, αλλά και από την ίδια τη φύση του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζουμε: χωρίς Μνημόνιο δεν θα πάρουμε τα δανεικά, και χωρίς δανεικά δεν θα υπάρχουν λεφτά για πληρωμή των, έστω και μειωμένων, μισθών του Δημοσίου και των συντάξεων, οπότε η επιστροφή στη δραχμή θα είναι μονόδρομος – αν το Δημόσιο δεν «κόψει» ελληνικό χρήμα, πώς θα πληρώσει τις εγχώριες υποχρεώσεις του?
Έπεσε σε (γραμματικό) λούκι η Λούκα (με πρόθεση)
Όσον αφορά τις προθέσεις της κας Λούκας, να πω ότι, όταν πανικοβάλλουμε κάποιον, το κάνουμε μεένα δίλημμα, όχι σε ένα δίλημμα – ανυπόστατο ή μη.
Quo αvadάρis? Προς τα καλά και συμφέροντα (μου)1
Σχετικά τώρα με τις άλλες προθέσεις της, τις μη γραμματικές, νομίζω ότι τις καταλαβαίνουν και παιδιά του Δημοτικού – δημαγωγικές. Τελικά, δηλαδή, η κα Λούκα έχει επαφή με την πραγματικότητα, μόνο που αυτή έγκειται στους πολιτικούς της σχεδιασμούς κι όχι στην αποφυγή τής οικονομικής καταστροφής τής Ελλάδας.
1. «Quo vadis?» είναι λατινική φράση που σημαίνει «πού πηγαίνεις?».
Τα αβάσιμα της Βάσως
Η κα Βάσω Παπανδρέου θεωρεί ότι οι Γερμανοί μάς χρωστάνε 525 δισ. ευρώ από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που τους είχαμε δώσει, σύμφωνα με δήλωσή της στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Παπαχρήστου των «ΝΕΩΝ».
Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από το σημερινό ΑΕΠ της Ελλάδας. Είχε τόσο πλούτο τον καιρό της Κατοχής η Ελλάδα? Ακόμη και οι πιο γενναιόδωροι υπολογισμοί που έχω συναντήσει φέρνουν το ποσό που μας χρωστά η Γερμανία σε κάτι παραπάνω από 100 δισ. ευρώ (μαζί με τους νόμιμους τόκους, εννοείται). Πρόσφατα ο κ. Μανώλης Γλέζος το προσδιόρισε στα 108 δισ., σε συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι France 2. Είναι αδύνατον η παρούσα αξία του κατοχικού δανείου να ανέρχεται σε αυτό το ύψος (525 δισ. ευρώ) που μας λέει η κα Βάσω, είναι αδύνατον να υπήρχε τόσος συσσωρευμένος πλούτος στην Ελλάδα της Κατοχής. Και τα 100 δισ. βέβαια, που εικάζω ότι είναι πολύ πλησιέστερα στην πραγματικότητα, είναι τεράστιο ποσό.
Μήπως γλείψω κανένα Κοκαλλη-άκι
Οφείλουμε ασφαλώς να τα διεκδικήσουμε όλα αυτά τα χρήματα από τους Γερμανούς (όχι φυσικά προτού πάψουμε να τους έχουμε ανάγκη), όμως πού ήταν η κα Βάσω όταν κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. έδιναν με το τσουβάλι τις κρατικές δουλειές σε γερμανικές εταιρείες? Είχε στηλιτεύσει την απίστευτη σύμπτωση οι ανάδοχοι έργων να είναι συστηματικά από τη Γερμανία? Αλλά τι λέω, τότε ή ήταν μέλος της κυβέρνησης, ή ευελπιστούσε να γίνει. Και ως μέλος της κυβέρνησης όφειλε να τα έχει καλά με τους επικυρίαρχους, αλλοδαπούς ή εγχώριους.
Ριχάρδος ο Ελληνόκαρδος
Σύμφωνα με δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» (17-2-2012), ο καθηγητής Δημόσιας Πολιτικής στο Χάρβαρντ κ.Ρίτσαρντ Πάρκερ, επί δύο χρόνια σύμβουλος του κ. Γιώργου Παπανδρέου όσο ήταν πρωθυπουργός, δήλωσε μεταξύ άλλων στους «Financial Times»: «Οι Έλληνες περιγράφηκαν ως φοροφυγάδες, τεμπέληδες… και η κυβέρνησή τους ως υπερχρεωμένη, διογκωμένη και διεφθαρμένη, με αποτέλεσμα την ταπείνωση. Όμως σχεδόν κανένα από αυτά τα ηθικολογικά στερεότυπα δεν ήταν αληθές».
Ο κος Πάρκερ έχει Πάρκινσον (εγκεφαλικό)
Οι Έλληνες λοιπόν δεν είναι φοροφυγάδες, συνεπώς το γεγονός ότι όλοι οι μισθωτοί Έλληνες διαμαρτύρονται για τη φοροδιαφυγή των υπολοίπων σημαίνει πως έχουν πέσει θύματα προπαγάνδας. Η κυβέρνηση δεν είναι υπερχρεωμένη, και συνεπώς δεν έχουν σταματήσει να τη δανείζουν οι Αγορές, όλες αυτές οι περικοπές στους μισθούς, τις συντάξεις και τις δημόσιες δαπάνες συζητιούνται για πλάκα. Όπως βέβαια δεν είναι και διεφθαρμένη η κυβέρνηση, διεφθαρμένη τη θεωρούν οι ξένοι μέσα στην ηθικολογική τους πλάνη, εμείς οι Έλληνες, ελεύθεροι όντες από τέτοια στερεότυπα, γνωρίζουμε ότι οι πολιτικοί δεν είναι διεφθαρμένοι – κάτι τέτοιες συκοφαντίες μόνο οι ξένοι τις πιστεύουν.
Αντιεξουσιαστές στην εξουσία2
Και για να μας αποτελειώσει ο κ. Richard δήλωσε και το εξής, με αφορμή τον χρόνο που διέθεσε για να παρατηρήσει την ελληνική γραφειοκρατία: «Συνάντησα κάποιους ανόητους, καιροσκόπους δικολάβους σαν ήρωες του Γκόγκολ – βρήκα όμως και αφοσιωμένους άνδρες και γυναίκες με ανησυχίες παρόμοιες με εκείνες που είχαν οι νεαροί αναρχικοί των Εξαρχείων».
Εξάρχεια και εξαχρείωση
Παραμένει αδιευκρίνιστο αν τις δηλώσεις του τις έκανε πριν ή μετά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των νεαρών αναρχικών των Εξαρχείων την ημέρα της ψήφισης του Μνημονίου – μάλλον πριν, αλλιώς θα είχε εκφράσει τον ειλικρινή θαυμασμό του για τα πυροτεχνήματα από κτίρια που άναψαν οι ανησυχούντες, άντρες και γυναίκες, αντιεξουσιαστές.
Πού τον μάζεψες αυτόν τον σύμβουλο, βρε κ. Γιώργο?
2. Πρόκειται για παρότρυνση του κ. Γιώργου Παπανδρέου προς τους υπουργούς του, όταν είχε πρωτοαναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου