Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Το καρναβάλι Νάξου στο Μένουμε Ελλάδα


sinaxiaΤι είναι εθελοντισμός;

Εθελοντισμός είναι η αυθόρμητη, ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά της ανθρώπινης ενέργειας για τη θεραπεία της ανάγκης του πλησίον. Η έννοια του εθελοντισμού  βασίζεται στην ιδέα της ανθρώπινης  αλληλοβοήθειας πού...
ο καθένας μας προσφέρει τον εαυτό του, αλλά και όλες του τις δυνάμεις  στην υπηρεσία του  πάσχοντα συνανθρώπου του χωρίς  να ζητάει αμοιβή. Οι ρίζες του εθελοντισμού είναι βαθιές μέσα στην ιστορία και τη διαχρονική εξέλιξη της κοινωνίας.

Τι είναι Συναξία;
Το όνομά τους είναι «Συν +αξία» και χωρίς τυμπανοκρουσίες προσπαθούν να δώσουν λύσεις και όραμα εκεί όπου, ο Δήμος ,ο πολιτικός, το κράτος, αδυνατεί.
Επεμβαίνουνε εκεί όπου έχει αποτύχει το σύστημα. Αποτελούνε ουσιαστικά μία παγκόσμια ανάγκη, ώστε, να ενεργοποιήσουνε και πάλι τον εαυτό τους μακριά από κόμματα ή συμφέροντα, με μόνο όραμα, να βελτιώσουνε την ποιότητα ζωής στον τόπο τους. Τίποτα άλλο.
Όλος ο κόσμος είναι ελεύθερος να συμμετέχει μαζί με την Συναξία.
Το κίνημα αυτό ως ιδέα ψήνεται περίπου πέντε χρόνια. Όμως η κατάλληλη στιγμή έφτασε και ερχόνται για να καλύψουν ένα μεγάλο κενό, σε θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την καθημερινότητα μας.

Δράσεις

Είναι εθελοντές, άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα μας και αναζητούν κι άλλους που να έχουν ιδέες ώστε η Νάξος να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Δράσεις μπορούν να γίνουν, υπάρχουν αλλά πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμοι για να τις δείξουν. Θα επιχειρήσουν να εμφανιστούν όχι μέσα από ένα κείμενο εφημερίδας αλλά από μία δράση, πρωτοβουλία που θα φέρει το σημάδι τους. Οι εθελοντές είναι άνθρωποι που δεν κρύβουν ότι τους αρέσει η διασκέδαση έχουν μάθει να περνούν καλά μέσα από τις δράσεις τους και απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ζωής.
Έτσι οι εθελοντές της Νάξου έξυπνα και χωρίς με κάποιο κόπο και φυσικά χώρίς κάποια έξοδα, διαφημίζουν το νησί τους.Σπουδαία δουλειά και στην Προώθηση της δουλείας τους μέσω γνωστών ΜΜΕ(STAR CHANNEL,MEGA,ΣΚΑΙ,ΕΡΤ-3,NET)

Δείτε το βίντεο απο το Μένουμε Ελλάδα :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου