Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η ερωτική συμπεριφορά των ζωδίων


Από την Τριανταφυλλιά ΝικολαΐδουΕρευνήτρια Αστρολογίας
 Αγαπητές φίλες , όλες γνωρίζουμε ότι ένας από τους  πιο σημαντικούς παράγοντες για την ψυχική μας υγεία και ισορροπία είναι η συναισθηματική κάλυψη και η αρμονία στις προσωπικές μας σχέσεις.
Για να  πετύχουμε αυτή την αρμονία θα πρέπει να γνωρίζουμε τι ζητάμε εμείς από τους  άλλους και τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς ανάλογα με την προσωπικότητα τους.
Η αστρολογία μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση της προσωπικότητας των άλλων  εξηγώντας τη συμπεριφορά τους βάσει των κοινών...
χαρακτηριστικών που διέπουν κάθε ζώδιο.
Εννοείται ότι η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου δεν «κτίζεται» ούτε δημιουργείται μόνο βάσει του ζωδίου του, αλλά βάσει και  κάποιων σημαντικότατων  παραγόντων όπως για παράδειγμα  το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, η μόρφωση κ.α


ΚΡΙΟΣ
Οι άνδρες που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι από τη φύση τους κυνηγοί, αγωνιστές, ενθουσιώδεις, ανυπόμονοι. Δεν θα διστάσουν να φλερτάρουν τη γυναίκα που θα προκαλέσει το θαυμασμό τους και μάλιστα μπορούν να γίνουν πολύ εφευρετικοί στο παιχνίδι της κατάκτησης. Είναι αξεπέραστοι στη τέχνη του  φλερτ και ιδιαίτερα ικανοί στο να κάνουν μια γυναίκα να αισθανθεί μοναδική. Τον ελκύουν οι πολύ θηλυκές αλλά και έξυπνες γυναίκες, οι οποίες  καταλαβαίνουν την ανάγκη του να πλησιάσει αυτός πρώτος μια γυναίκα και να παλέψει για να την κατακτήσει. Αν μάλιστα υπάρχει και αντίπαλος τότε το ενδιαφέρον του φουντώνει ακόμη περισσότερο και η υποψήφια ερωτική σύντροφος μπορεί να περιμένει από αυτόν μέχρι και χαλί από ροδοπέταλα!! Όταν όμως προκύψει η σχέση μη σκεφτείτε να παίζετε σε δύο ταμπλό ταυτόχρονα…  Εκτιμά πολύ την τιμιότητα στις προσωπικές του σχέσεις και ένας σίγουρος τρόπος για να τον χάσετε είναι να καταλάβει ή ακόμα χειρότερα να πληροφορηθεί από τρίτους ότι φλερτάρετε με άλλους. Είναι πολύ ζηλιάρης και δεν συγχωρεί την απιστία, ασχέτως αν ο ίδιος έχει τη συνήθεια να ξενοκοιτά αφού έλκεται από το ωραίο.   
   Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου θέλουν με την αγαπημένη τους να μοιράζονται οποιαδήποτε επιθυμία τους  και να ζουν μαζί μοναδικές και συγκλονιστικές στιγμές. Τους αρέσουν τα άτομα που αναζητούν πάντα κάτι νέο και διαφορετικό.  Θα πρέπει λοιπόν να φροντίσετε να υπάρχει στη σχέση σας η αίσθηση του μόνιμα “καινούριου”. Διαφορετικά ο Κριός θα αρχίσει να πλήττει και -λόγω του εγωκεντρισμού που τον διακρίνει- θα θεωρήσει ότι το λάθος είναι δικό σας και θα μεταμορφώσει τη σχέση σας σε πεδίο συγκρούσεων και καβγάδων. Στη περίπτωση που θέλετε να μοιραστείτε τη ζωή σας μαζί του μη  διανοηθείτε να τον πιέσετε να αποφασίσει. Αισθάνεται ότι πρόκειται για απόφαση ζωής και δεν του αρέσει να παίρνει αποφάσεις κάτω από πίεση. Κάντε τον να καταλάβει ότι μαζί σας το ταξίδι της ζωής δεν θα είναι ποτέ μονότονο !


ΤΑΥΡΟΣ

Αν έχετε ερωτευτεί έναν Ταύρο, και πολύ περισσότερο αν σας έχει ερωτευτεί ένας Ταύρος, θα  πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας πολύ τυχερό. Οι Ταύροι  είναι άτομα που μπορούν  να διατηρήσουν τη φλόγα του έρωτα και του γάμου, να συντηρούν την ομορφιά σε ότι τους περιβάλλει και να δημιουργούν μια αίσθηση σταθερότητας στην ατμόσφαιρα γιατί μπορούν να αγκαλιάζουν όλα τα δικά τους πράγματα με αγάπη.  Ο Ταύρος έχει μεγάλη πέραση στο γυναικείο φύλο, παρόλο που μοιάζει να δοκιμάζει πολλές φορές την υπομονή των γυναικών. Όταν θέλει να κατακτήσει μια γυναίκα, δεν βιάζεται ούτε λειτουργεί αυθόρμητα. Κατά βάθος δεν είναι σίγουρος για τον εαυτό του, φοβάται το «όχι», γι’ αυτό και κάνει προσεκτικά βήματα. Είναι πεισματάρης και επιμένει στην πολιορκία του ακόμη και όταν το αντικείμενο του πόθου του δεν ανταποκρίνεται στα φλογερά βλέμματα του. Μόλις όμως βεβαιωθεί ότι αυτή είναι η γυναίκα που του ταιριάζει, δεν μπορεί τίποτα να τον σταματήσει. Μέχρι  και στην άκρη του κόσμου μπορεί να φτάσει  για να βρει τα αγαπημένα της λουλούδια! Οι γυναίκες που τραβούν την προσοχή του Ταύρου είναι όμορφες, προσέχουν τον εαυτό τους και το ντύσιμο τους και ξέρουν πως να σταθούν και να συμπεριφερθούν. Η πίστη σε μια σχέση είναι σημαντικός παράγοντας. Το πάθος του για  τη γυναίκα της ζωής του μπορεί μερικές φορές να τον οδηγήσει σε ακραίες εκδηλώσεις και να ζηλέψει με το παραμικρό ή και να αντιδράσει με σκοπό να πικάρει τη σύντροφο του. Παρόλο που έχουν γύρω τους πολλές κατακτήσεις αν βρουν την πριγκίπισσα τους θα αφοσιωθούν σε αυτήν και δεν θα δώσουν ποτέ κανένα δικαίωμα. Θα εκφράζουν την αγάπη τους με κάθε τρόπο. Ακριβά δώρα στην αρχή, εξομολογήσεις και λόγια αληθινά ακόμα και με πρόταση γάμου στο τέλος!! Αυτό λοιπόν που χρειάζεται ένας Ταύρος για να αφοσιωθεί σε μια σχέση είναι να του δώσετε χρόνο, σταθερότητα στα αισθήματα σας και πίστη. Μόλις αισθανθεί σίγουρος για την αγάπη σας θα σας την ανταποδώσει ανεπιφύλακτα στο δεκαπλάσιο και μάλιστα με ένταση και διάρκεια.


ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι  Δίδυμοι είναι άνθρωποι ιδιαιτέρως επικοινωνιακοί, ετοιμόλογοι και ομιλητικοί. Εκπέμπουν μια ξεχωριστή γοητεία και είναι χαμογελαστοί  και εύθυμοι άνθρωποι με διάθεση να φιλοσοφήσουν ακόμη και την ίδια τη ζωή.  Είναι απλοί στην εμφάνιση τους και πάντα έτοιμοι για όλα. Προσαρμόζονται πολύ γρήγορα παντού και δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία στο αντίθετο φύλο.  Σημαντικό κριτήριο για αυτούς  και απαραίτητη προϋπόθεση για να γοητευθούν από κάποια είναι να αισθάνονται ότι με αυτή τη γυναίκα μπορούν να γίνουν φίλοι. Θέλουν συντρόφους με τους οποίους να μπορούν να συζητούν, να μοιράζονται μαζί τις κοινές τους δραστηριότητες. Ανθρώπους που είναι γεμάτοι από ιδέες και ενδιαφέροντα για να μπορούν να τους διδάξουν καινούργια πράγματα. Οι γρίφοι και τα αινίγματα προσελκύουν τους Διδύμους .Προτιμούν δηλαδή τις γυναίκες που έχουν ένα μυστήριο, που δεν ανοίγονται εύκολα και προπαντός δεν τους κυνηγούν συνέχεια.   Μην περιμένετε από ένα Δίδυμο πάθος και έντονα αισθήματα. Μην ελπίζετε ότι θα βρείτε πίστη, αφοσίωση ή ότι η σχέση σας θα διαρκέσει. Είναι πολύ ασταθείς χαρακτήρες, πράγμα που τους κάνει σχεδόν ανίκανους για σταθερές σχέσεις. Συχνά οι  Δίδυμοι λειτουργούν σαν δύο διαφορετικοί άνθρωποι με δύο ξεχωριστές  ψυχές. Ξενοκοιτάζουν  και μπαίνουν εύκολα σε διλήμματα για τις υπόλοιπες γυναίκες γύρω τους, ακόμα κι όταν η σύντροφο τους είναι δίπλα τους. Δεν αρνούνται και ούτε σταματούν ποτέ το φλερτ, και μάλιστα αν η σύντροφος τους ενοχληθεί από τα βλέμματα τους προς τις άλλες, τότε μπορεί και.. να σταματήσουν τη σχέση.
Σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους λοιπόν είναι πιστοί στις σχέσεις τους, ακόμα και αν διατηρούν  δεσμό με τρεις διαφορετικούς ανθρώπους ταυτόχρονα!! Οι Δίδυμοι είναι ιδανικοί σύντροφοι για τις γυναίκες που θέλουν να ζήσουν μια περιπέτεια, αλλά η πιο άτυχη επιλογή για εκείνες που θέλουν μια σχέση μακροχρόνια και σταθερή. Μόλις κάποια από τις πολλές αγαπημένες του διεκδικήσει την αποκλειστικότητα και ζητήσει δέσμευση θα δει τον σύντροφο της να απομακρύνεται σταδιακά  και να αποχωρεί από τη σχέση κάνοντας ότι είναι δυνατό ώστε να μην της κινούν πλέον το ενδιαφέρον. Αλλά και στη περίπτωση που προχωρήσουν στο γάμο χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, πολύ συχνά αντιλαμβάνονται ότι αυτός ο τρόπος ζωής δεν τους εκφράζει προς το παρόν και προχωρούν στο χωρισμό. Σε κανένα άλλο ζώδιο δεν είναι τόσο υψηλός ο αριθμός των διαζυγίων όσο στους Διδύμους!! 


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο άνδρας Καρκίνος είναι ένας άνδρας  τρυφερός, πολύ στοργικός και ρομαντικός.
Συνήθως είναι χαμηλών τόνων, σιωπηλός και ήρεμος. Είναι ένας άνθρωπος με έντονη διαίσθηση, ικανός να ψυχολογήσει και να εκτιμήσει σωστά τους άλλους. Του αρέσει πολύ η οικογενειακή ζωή και η αίσθηση της ασφάλειας που αισθάνεται δημιουργώντας το δικό του σπιτικό. Οι Καρκίνοι έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη να βρίσκονται συνέχεια κοντά στο ταίρι τους  και να εκφράζουν τα συναισθήματα τους. Γι αυτό αγαπούν  πολύ τα φιλιά, τις αγκαλιές και τα χάδια και όλα αυτά τα θεωρούν πολύ σημαντικό κομμάτι της ερωτικής τους ζωής. Οι περισσότεροι Καρκίνοι είναι πολύ σεξουαλικοί, παρότι το σεξ δεν έχει την προτεραιότητα στις σχέσεις τους. Ωστόσο είναι άνθρωποι που φροντίζουν πολύ για την ικανοποίηση του συντρόφου τους και μπορούν να αφιερώσουν πολλές ώρες δείχνοντας τρυφερότητα και στοργή, προκειμένου να ανακαλύψουν τις σεξουαλικές επιθυμίες του συντρόφου τους.  Δεν είναι άνθρωποι της περιπέτειας  και προτιμούν να κάθονται στο σπίτι τους όπου αγαπούν να περνούν  πολλές ώρες στη κουζίνα δημιουργώντας συνταγές που απολαμβάνουν μαζί με  αγαπητούς φίλους. Η γυναίκα που θα θεωρήσει ότι είναι η γυναίκα της ζωής του θα έχει σίγουρα πολλά κοινά στοιχεία με την μητέρα του. Πέρα λοιπόν από τα εξωτερικά στοιχεία που θα τον ενθουσιάσουν, αποζητά ένα μοντέλο γυναίκας που αγάπησε και έμαθε μέσα από τη μητέρα του. Οι γυναίκες που σχετίζονται με άντρες Καρκίνους πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι ο δεσμός που είναι πάνω από όλους για τον άνδρα που έχουν επιλέξει είναι αυτός που υπάρχει με τη μητέρα τους. Ο δεσμός του Καρκίνου με τη μητέρα του είναι ένας δεσμός που μια γυναίκα δεν μπορεί να υπερνικήσει. Η γυναίκα που θα σχετιστεί με έναν Καρκίνο θα πρέπει να δείξει μεγάλη κατανόηση από τη μεριά της για αυτή τη σχέση, όπως επίσης θα πρέπει να αντέχει και τις περιόδους που ο σύντροφος της είναι άκεφος. Συχνά οι Καρκίνοι έχουν ψυχολογικές μεταπτώσεις και αν αισθάνονται ότι ο σύντροφος τους δεν τους καταλαβαίνει γίνονται μελαγχολικοί και γκρινιάρηδες.


ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες είναι άτομα γοητευτικά χαρισματικά και τις περισσότερες φορές  όμορφα. Άτομα που συνήθως αφήνουν πολλά “θύματα” στο πέρασμα τους. Κάθε γυναίκα  πρέπει να θεωρεί τον εαυτό της τυχερό εάν έχει κερδίσει την καρδιά ενός Λέοντα. Ο τρυφερός του τρόπος,  η αυθεντικότητα του, κάνουν και τις πιο σκληρές θηλυκές παρουσίες να γλυκάνουν. Μόλις αισθανθεί τον  έρωτα, ένας γνήσιος Λέων δεν θα σταθεί πουθενά, δεν θα τον σταματήσει καμία λογική θα ακολουθήσει τοσυναίσθημα. Αφήνει την φαντασία του ελεύθερη, για να ικανοποιήσει κάθε της σκέψη και επιθυμία πριν καν εκείνη την εκφράσει. Λειτουργεί αυθόρμητα και είναι γεμάτος ιδέες και προτάσεις. Δεν είναι αρνητικός, θέλει να βλέπει αισιόδοξα τα πράγματα και συνήθως κυνηγάει την τύχη του. Σεξουαλικά οι Λέοντες είναι από τους καλύτερους εραστές. Από τη στιγμή που θα βρεθούν με μια γυναίκα κάνουν τα πάντα ώστε να της  προσφέρουν ευχαρίστηση. Οι σχέσεις με τους Λέοντες είναι ζεστές και αγαπησιάρικες. Οι περισσότεροι Λέοντες τρέφουν ιδιαίτερη προτίμηση για τις πραγματικά ωραίες γυναίκες.  Ο Λέων εραστής αγαπάει τις γυναίκες και –πάνω από όλα- είναι ερωτευμένος με την ιδέα, με τη μούσα που ονομάζεται γυναίκα. Ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα Λέοντα εραστή είναι ο Ναπολέων, ο οποίος είχε πολλές γυναίκες στη ζωή του, αλλά ποτέ δεν έπαψε να αγαπάει πραγματικά τη Ζοζεφίνα. Αν σας ενδιαφέρει ένα λιοντάρι πρέπει να είστε προετοιμασμένη να μοιραστείτε τη προσοχή του και με άλλες γυναίκες. Οι πιθανότητες να μοιραστείτε … και άλλα πράγματα, ευτυχώς για σας είναι ελάχιστα. Για να αντέξετε κάτι τέτοιο απαραίτητη προϋπόθεση είναι το ανοιχτό μυαλό, υπομονή και αίσθηση του χιούμορ. Αν θέλετε ναμειώσετε το ενδιαφέρον του συντρόφου σας προς τις άλλες γυναίκες και να το διατηρήσετε σε πολύ μικρό βαθμό, προωθήστε και κολακέψτε πολύ τον εγωισμό του, κάντε τον να νοιώσει μοναδικός. Όσο πιο πολύ παίρνει από σας αυτή την επιβεβαίωση, τόσο λιγότερο θα ψάξει να τη βρει αλλού. Ο εγωισμός του Λέοντα συχνά καλύπτει πάρα πολλές ανασφάλειες. Οι Λέοντες είναι ευγενικοί, γενναιόδωροι και γοητευτικοί αλλά συχνά είναι τόσο πολύ παιδιά, ώστε να γίνονται ανυπόφοροι.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι είναι άνθρωποι με πολύ προσεγμένη εμφάνιση και άψογη συμπεριφορά. Σε κάθε περίπτωση είναι κατάλληλα ντυμένος και ποτέ δεν θα τον δει κάποιος ατημέλητο. Οι περισσότεροι Παρθένοι είναι επίσης πολύ πρακτικοί και οργανωτικοί. Τα χέρια τους πιάνουν και είναι γρήγοροι και χαρισματικοί με τις δουλειές του σπιτιού. Αξιοπρόσεχτη είναι επίσης η διάθεση τους να βοηθήσουν όπως μπορούν όσους τους χρειάζονται. Έτσι φέρονται και στη σύντροφο τους: την προσέχουν ιδιαίτερα και της δίνουν συμβουλές.  Εάν ένας Παρθένος πέσει θύμα εκμετάλλευσης μαθαίνει από τα  λάθη του και δύσκολα τα επαναλαμβάνει. Έχοντας αυτό το προφίλ, είναι κατανοητό λοιπόν γιατί οι περισσότεροι Παρθένοι δυσκολεύονται να βρουν σύντροφο στα μέτρα τους. Αυτό που συμβαίνει πολύ συχνά όταν ερωτεύονται είναι ότι ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν, αλλά διστάζουν να κάνουν το πρώτο βήμα και η υποψήφια σύντροφος παίρνει διαφορετικά μηνύματα και δεν περιμένει πια.  Οι Παρθένοι εντυπωσιάζονται συνήθως με τα μικρά πράγματα που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν αρχές. Αγαπούν την αλήθεια τη συνέπεια και την οικονομία. Η γυναίκα της ζωής τους λοιπόν καλό θα ήταν να το έχει υπόψη της και να σέβεται αυτές τις αρχές. Όπως επίσης να φροντίζει την εμφάνιση της όπως και εκείνος. Οι ακραίες επιλογές στο ντύσιμο δεν του αρέσουν καθόλου αφού είναι φύσει συντηρητικό άτομο. Πάνω από όλα όμως σημασία δίνει στο μυαλό και στη σκέψη. Μια γυναίκα που δεν θα μπορούσε να συμβαδίσει εγκεφαλικά μαζί του δεν θα την άντεχε στο πλευρό του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί να περιμένει να γνωρίσει την κατάλληλη γυναίκα και τότε να κάνει τα πάντα γι΄αυτή. Τα προβλήματα και οι διαφορές  που αναμένεται να προκύψουν κάποια στιγμή, θεωρεί ότι μπορεί να λυθούν από κοινού με τη σύντροφο του, με συζήτηση και πάντα σε ήρεμους τόνους. Ακόμη πάντως κι αν δεν υπάρχει φλογερό πάθος εξαρχής, η αγάπη και η φροντίδα του είναι ικανή  με την πάροδο του χρόνου να δημιουργήσει ανεπανάληπτη ζεστασιά ανάμεσα τους.


ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός  είναι άνθρωποι ελκυστικοί και γοητευτικοί και σχεδόν πάντα έχουν διακριτικότητα και κατανόηση.  Ευγενικοί και πρόθυμοι να βοηθούν  δεν ξεχνούν ποτέ ότι και ο άλλος έχει αισθήματα. Είναι άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν πολύ στο γάμο και όταν αγαπούν θέλουν να νομιμοποιήσουν αυτή την αγάπη μέσω του γάμου. Βέβαια καλό θα ήταν αν ο Ζυγός είναι σε νεαρή ηλικία να αποφύγει τις βιαστικές κινήσεις και τους γρήγορους γάμους ώστε να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον. Είναι άτομα συντηρητικά. Όταν φλερτάρουν γράφουνποιήματα, γίνονται ρομαντικοί, στέλνουν τριαντάφυλλα. Ότι του ζητήσει η αγαπημένη του θα το έχει. Γι΄ αυτό και δυσκολεύεται να πιστέψει ότι θα τον απατήσει και θα ερωτευτεί κάποιον άλλο. Ο ίδιος όμως έχει ανάγκη από προσωπικό χώρο και απαιτεί από τη σύντροφο του να τον αφήνει ελεύθερο να κάνει ότι θέλει. Αν έχει αυτό το περιθώριο, δεν θα τρέξει σε άλλες γυναίκες. Έχει ανάγκη κυρίως από το συναίσθημα ότι είναι ελεύθερος. Οι Ζυγοί αφοσιώνονται σε κάθε γυναίκα που τους ενδιαφέρει, τους δίνουν να καταλάβουν ότι είναι δίπλα τους όποτε τους χρειαστούν, ότι έχουν μάτια μόνο για εκείνες. Δίνουν σημασία επίσης σε όλες τις λεπτομέρειες, ειδικά σε εκείνες που αφορούν την αγαπημένη τους. Προσέχουν πολύ τις αλλαγές στην  εμφάνιση της συντρόφου τους  και είναι πολύ ευγενικοί μαζί τους. Θέλουν να ακούν ψιθύρους με λόγια αγάπης στα αυτιά τους και δε διστάζουν να εκφράσουν και αυτοί τον έρωτα τους. Αντίθετα είναι πολύ ομιλητικοί.   Οι Ζυγοί νοιώθουν το σεξ σαν μια υπέρτατη έκφραση αγάπης. Είναι πολύ καλοί εραστές και κυρίως έντονα αισθησιακοί. Είναι πάντα έτοιμοι να δώσουν ευχαρίστηση στον ερωτικό τους σύντροφο. Αν θέλετε να  διατηρήσετε τον δεσμό σας με ένα Ζυγό, θα πρέπει να αποφεύγετε τις προστριβές, τις διαφωνίες και τις εντάσεις. Θα πρέπει η συμπεριφορά σας να είναι πάντα ευγενική, ήπια και ήρεμη. Ακόμη και τα παράπονα σας να τα εκφράζετε με χαμηλούς τόνους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 

Οι άνδρες Σκορπιοί εξαιτίας του πάθους και του αισθησιασμού τους θεωρούνται ιδιαίτερη περίπτωση και αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τον τομέα των ερωτικών σχέσεων. Ενθουσιάζονται πολύ εύκολα, μιλούν με μεγάλα λόγια και ξεκινούν και σταματούν εύκολα μια σχέση.  Αυτό το πάθος που τους χαρακτηρίζει ξεκινάει από το πως βλέπουν οι  ίδιοι τον έρωτα και το σεξ. Οι ωραίες γυναίκες μαγνητίζουν τους άνδρες Σκορπιούς, παρόλο που η ομορφιά είναι κάτι τυπικό και αναμενόμενο για εκείνους.  Έχουν ένα δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο για να κερδίζουν τις καρδιές των γυναικών: Μόλις καταλάβουν ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται, εκείνοι τις αποφεύγουν. Αυτή η ψυχρότητα που επιδεικνύουν τότε οι Σκορπιοί είναι η αφορμή για να κάνουν εκείνες τα πρώτα βήματα και να νομίζουν ότι αυτές τους κατέκτησαν. Εντυπωσιάζονται οι Σκορπιοί  όταν συναντήσουν κάποια που είναι εξίσου άνετη και ανοιχτή όπως και εκείνοι. Η μόνη σκέψη του Σκορπιού είναι η απόκτηση δύναμης, εσωτερικής δύναμης και το σεξ είναι μέρος της έκφρασης της. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι Σκορπιοί κάνουν έρωτα με σκοπό να υποτάξουν το σύντροφο τους. Στους Σκορπιούς αρέσει να παίζουν παιχνίδια δύναμης και εξουσίας, προκειμένου  να μετατρέψουν τους συντρόφους τους σε θύματα. Ως σύντροφοι πάντως δεν είναι και οι πιο εύκολοι που μπορεί να έχει μια γυναίκα στο πλευρό της. Δεν ακούν  εύκολα ούτε δέχονται συμβουλές από τους δικούς τους ανθρώπους, πόσο μάλλον από την σύντροφο τους. Επίσης και η συμβίωση μαζί τους είναι  δύσκολη κατάσταση. Ο Σκορπιός  όντας  πάντα καχύποπτος  και αφόρητα ζηλιάρης  δημιουργεί ένα κλίμα πιεστικό και αφόρητο, αν είστε λίγο ανεξάρτητοι άνθρωποι.  Παρόλο που ο ίδιος είναι αρκετά μυστικοπαθής δεν αντέχει τη σκέψη ότι κρατάτε μυστικά από αυτόν. Αν αισθανθεί λοιπόν ότι κάτι του κρύβετε μπορεί να προκαλέσετε μια συναισθηματική έκρηξη εκ μέρους του που θα σας αφήσει άναυδους.  Είναι προτιμότερο να μάθετε να ζείτε  με τα απωθημένα του, πράγμα δύσκολο ιδιαίτερα αν είστε ένα άτομο ευαίσθητο.


ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες είναι άνθρωποι με καλούς τρόπους, χαρούμενοι, ευτυχισμένοι, γεμάτοι ζωντάνια και αγάπη για τη ζωή. Αγαπούν τον έρωτα και θέλουν να πιστεύουν ότι θα βρουν τον ιδανικό σύντροφο. Βέβαια αυτό μερικές φορές σημαίνει ότι θα ζήσουν τρεις και τέσσερις ιδανικές ιστορίες μέσα σε ένα μήνα!! Ο Τοξότης είναι πολύ ειλικρινής και τίμιος. Δεν θα πει ψέματα, δεν θα υποκριθεί ότι ζει το μεγάλο έρωτα, όταν κρίνοντας από τα συναισθήματα του πρόκειται για ένα απλό ειδύλλιο. Έχουν ανάγκη να νοιώθουν ελεύθεροι και όχι καταπιεσμένοι. Γι΄ αυτό και αν θέλει μια γυναίκα να κρατήσει έναν Τοξότη κοντά της θα πρέπει να τον αφήσει ελεύθερο. Οι περισσότεροι Τοξότες περιμένουν από τη σύντροφο τους να τους κινεί το ενδιαφέρον, να τους κρατά σε εγρήγορση, να κάνει πράγματα για να τους μαγνητίζει. Δεν τους αρέσουν οι κλισέ κινήσεις, θέλουν πρωτοτυπίες και εκπλήξεις. Οι ίδιοι είναι προικισμένοι με μεγάλη φαντασία και δυνατό  ένστικτο και για παράδειγμα βρίσκουν πάντα κάτι έξυπνο να πουν, όταν θέλουν να πλησιάσουν μια γυναίκα που τους αρέσει. Κάτι ανάλογο περιμένουν και από εκείνη. Γενικά όμως δεν τους αρέσει και πολύ όταν η σύντροφος τους έχει την ίδια όρεξη για περιπέτειες όπως εκείνοι. Θέλουν να διαθέτουν μυαλό, να μπορεί να κρίνει και να ξέρει πως να σταθεί πολύ σημαντικό κριτήριο γι΄ αυτούς. Δεν θα μπορούσε καμιά γυναίκα να τους κατακτήσει μόνο με το παρουσιαστικό και την εξωτερική της εμφάνιση.   Για να τον κατακτήσετε πρέπει να ξεδιπλώσετε όλη σας τη διπλωματία, ώστε να του δώσετε την εντύπωση ότι ο ίδιος έχει τον πρώτο λόγο και ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει.  Εάν θέλετε να κάνετε και να διατηρήσετε δεσμό  με ένα Τοξότη είναι καλύτερα να προσπαθήσετε να του κάνετε μια διακριτική προσέγγιση και να του δώσετε να καταλάβει τις ανθρώπινες αδυναμίες σας. Η ζωή με ένα Τοξότη μπορεί να είναι διασκεδαστική και γεμάτη περιπέτειες. Αν όμως θέλετε μια σχέση με έντονα τα στοιχεία της ασφάλειας και της σταθερότητας , θα πρέπει να κάνετε μια συζήτηση μαζί του  εφ΄ όλης της  ύλης.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο άνδρας  Αιγόκερος  διακρίνεται για την σοβαρότητα, την εχεμύθεια  και τον τρόπο σκέψης του. Οι πιο πολλές γυναίκες νιώθουν άνετα στηναγκαλιά του. Θαυμάζουν την κατανόηση που δείχνει, την πίστη και την εμπιστοσύνη του αλλά και την ειλικρίνεια του. Δεν πρέπει να ξεχνούν όμως ότι αυτός ο άνδρας του ζωδιακού κύκλου αναμένει την ίδια στάσηκαι από εκείνες, ειδικά σε τόσο σημαντικά θέματα όπως η αγάπη και ο έρωτας. Έτσι, χωρίς όρους και περιορισμούς. Με τα ψέματα, τις ίντριγκες, την υποκρισία και την ύπουλη συμπεριφορά δε θα βγει τίποτα. Τους Αιγόκερους δεν τους κερδίζει κανείς ούτε με γενναιόδωρες προσφορές  και ακριβά δώρα, δεν εξαγοράζονται. Τους εντυπωσιάζουν περισσότερο οι λεπτομέρειες, που συμπληρώνουν και ομορφαίνουν την καθημερινότητα. Επίσης, προτιμούν τους αργούς ρυθμούς  προσέγγισης και τα μικρά και σταθερά βήματα σε κάθε γνωριμία, γιατί έτσι δεν αισθάνονται πίεση. Οι περισσότεροι Αιγόκεροι δεν ξεκινούν φλερτ και σχέσεις για να περάσει απλώς η ώρα τους. Άλλωστε δεν ξέρουν να χάνουν και προτιμούν να είναι σίγουροι γι΄ αυτό που θέλουν, να αισθάνονται ερωτευμένοι με το πρόσωπο που έχουν δίπλα τους, βλέπουν και ακούν και τότε να ξεκινούν να το εξερευνήσουν. Ο Αιγόκερος θέλει αυτό το παιχνίδι να είναι αμοιβαίο, νοιώθει τον έρωτα σαν ένα ρομαντικό πάρε-δώσε. Προσπαθεί να βρει μια σύντροφο που να είναι κοντά στο ιδανικό που έχει στο μυαλό του. Όταν τη βρει, δεν θέλει να την μοιραστεί με κανένα άλλο. Έτσι εάν δει τίποτα εγκάρδιες κινήσεις  προς τρίτους, δεν αποκλείεται το πάθος και η ζήλια του να οδηγήσουν τη σχέση σε μεγάλους καβγάδες ακόμη και χωρισμό. Εάν μια γυναίκα λοιπόν θέλει να μοιραστεί τη ζωή της με έναν Αιγόκερο πρέπει να είναι πιστή, ειλικρινής και  συνεπής απέναντι του ως προς τις υποσχέσεις της απέναντι του.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ


Ο Υδροχόος χαρακτηρίζεται  από την κοινωνικότητα και την άνεση με την οποία συναναστρέφεται, κάτι που τον κάνει πολύ αγαπητό στους άλλους. Επίσης δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για καθετί καινούργιο και διαφορετικό. Ο Υδροχόος είναι πολύ γενναιόδωρος και αποφασιστικός. Αν νοιώσουν πως η γυναίκα που  μόλις γνώρισαν είναι η κατάλληλη. Με το που θα συναντήσουν μια κοπέλα, που τους ενδιαφέρει ερωτικά και δείχνει και εκείνη να ανταποκρίνεται, τότε ξεκινάει αμέσως το παιχνίδι. Το μόνο που μπορεί να τους χαλάσει τη διάθεση είναι αν η κοπέλα προσπαθήσει στη συνέχεια να τους δεσμεύσει, να τους περιορίσει. Όσο και να θέλουν να είναι φιλικοί και εντάξει με τους γύρω τους, προτιμούν να εξαφανιστούν, από το να δεχτούν  να πράξουν όπως οι άλλοι θέλουν, πόσο μάλλον να δεσμευτούν σε μια σοβαρή σχέση ή να παντρευτούν.  Αγαπάει τις εκπλήξεις, και τις αλλαγές όπως και κάθε φρέσκια ιδέα. Και αυτό για μια γυναίκα που θέλει να τον κερδίσει δεν είναι πολύ δύσκολο. Αρκεί να κρατάει κάποιες πλευρές του χαρακτήρα και της προσωπικότητας της μυστικές  και να ανοίγεται σιγά - σιγά, ώστε να διατηρεί το ενδιαφέρον του ζωντανό. Καλό θα ήταν να μη χτίσει μια σχέση ρουτίνας. Μόνο έτσι είναι δυνατό να το κρατήσει πολύ καιρό μαζί της, ακόμα και να τον κάνει να θέλει να την παντρευτεί.. . την ίδια ελευθερία και ανεξαρτησία που ο ίδιος επιδιώκει να έχει μέσα στη σχέση παραχωρεί όμως και στη σύντροφο του. Της αφήνει μεγάλα περιθώρια δηλαδή, γιατί ακριβώς το ίδιο έχει ανάγκη και αυτός.  Επίσης, οι περισσότεροι Υδροχόοι δίνουν μεγάλη σημασία στο πνευματικό επίπεδο της συντρόφου τους. Ασφαλώς και προσέχουν την εμφάνιση και τη γοητεία, αλλά όχι σαν πρώτη προτεραιότητα. Αν διαθέτει και τέτοια προσόντα, ακόμα καλύτερα.


 ΙΧΘΕΙΣ

Οι Ιχθείς διακρίνονται για το ρομαντισμό και τη γοητεία που ασκούν στις γυναικείες καρδιές. Με μεγάλη ευκολία μπορούν να νοιώσουν τις γυναίκες και να ταυτιστούν μαζί τους συναισθηματικά. Ακόμη αυτό που κερδίζει τις θηλυκές υπάρξεις είναι η διάθεση τους να βοηθήσουν όποιον τους χρειαστεί. Αυτή η συμπεριφορά τους χαρακτηρίζει και ο συναισθηματισμός και η ρομαντική διάθεση δεν εμφανίζεται μόνο στο πρώτο στάδιο του ερωτικού δεσμού αλλά και στις μακροχρόνιες σχέσεις. Οι περισσότεροι εκπρόσωποι του ζωδίου αναζητούν για πολύ καιρό τηγυναίκα της ζωής τους. Αυτό δεν τους εμποδίζει ασφαλώς να δημιουργούν στο μεταξύ διάφορες γνωριμίες και εύκολες σχέσεις. Χάρη στην έντονη διαίσθηση που τους χαρακτηρίζει μπορούν να καταλαβαίνουν εύκολα το γυναικείο τρόπο σκέψης και συναισθηματισμό. Είναι πραγματικά μαέστροι. Είναι εκεί για να ακούσουν, να συμβουλέψουν, να πείσουν όποια ωραία ύπαρξη τους χρειαστεί. Όταν πρόκειται για έρωτα, εκείνα τα λεπτά που τους αφιερώνουν δεν υπάρχουν για κανένα άλλο. Στον έρωτα πάντως αγαπούν τους ήπιους και τρυφερούς τόνους και δεν τους χαρακτηρίζουν τα λεόντια πάθη. Ως σύντροφοι, στην πλειονότητα τους δεν αναλαμβάνουν εύκολα τις ευθύνες τους. Οι άντρες Ιχθείς έχουν μονίμως την ανάγκη της αναγνώρισης, αλλιώς πνίγονται πολύ εύκολα στις δικές τους ανασφάλειες. Θέλουν συνέχεια κάποιον δίπλα τους να τους επιβεβαιώνει, να τους κάνει να νοιώθουν σιγουριά για τις επιλογές τους να τους στηρίζει. Γι΄ αυτό και συνήθως οι άντρες Ιχθείς ζηλεύουν πολύ. Βάζουν στο μυαλό τους τέτοιες σκέψεις κάθε φορά που η  σύντροφος τους φεύγει από κοντά τους. Και έτσι προκύπτουν αρκετά συχνά προβλήματα και καβγάδες. Τότε η πιο συνηθισμένη αντίδραση των Ιχθύων είναι η φυγή.  Με τους άνδρες Ιχθείς είναι σχεδόν αδύνατο να κάνει κάποιος μια δυνατή και ειλικρινή συζήτηση. Κάνουν νερά, ανοίγονται δύσκολα και δεν σκέφτονται τους συμβιβασμούς. Οι Ιχθείς είναι πλάσματα συναισθηματικά, έχουν τη ψυχή μικρού παιδιού. Αν δεν έχετε οικονομική εξάρτηση από ένα Ιχθύ, τότε θα διαπιστώσετε ότι είναι  άτομο με κατανόηση, αξιαγάπητο, που έχει όλα τα στοιχεία του γοητευτικού εραστή. Αν ψάχνετε για ένα ρομάντζο που να θυμίζει έργα του Σαίξπηρ, τότε στο πρόσωπο ενός Ιχθύ, μπορείτε να βρείτε τον ιδανικό εραστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου