Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Στα λευκά η Νάξος – Κλειστά τα σχολεία στα ορεινά χωριά


Στα λευκά έχει ντυθεί η Νάξος  αφού έχουμε έντονη χιονόπτωση από το βράδυ της Τρίτης κυρίως στα ορεινά χωριά που σε συνδυασμό με την εξασθένιση των ανέμων, το έστρωσε για τα καλά...


Χιόνια έπεσαν όμως και στη Χώρα της Νάξου τις πρωινές ώρες χωρίς όμως να το στρώσει ..


Παρά το τσουχτερό κρύο, οι κάτοικοι ευχαριστιούνται το λευκό σκηνικό που έχει στηθεί και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανηφορίζουν στα ορεινά για «χιονιές».
Όσοι ανεβαίνουν πάντως στα ορεινά χωριά της Νάξου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου.
Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν χωριά τα οποία να είναι αποκλεισμένα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αντώνη Μανιό, αφού τα μηχανήματα του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και επεμβαίνουν όπου χρειαστεί.
Ωστόσο λόγω των χιονοπτώσεων κλειστά παραμένουν τα σχολεία Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης στην ορεινή Νάξο την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Μανιός τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα ορεινά χωριά και προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα κατά τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία αλλά και στους χώρους αυτών.
Τα σχολεία που δε λειτουργούν σήμερα είναι: 
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Κορωνίδας, Κορώνου, Απεράθου, Δανακού, Μονής, Κυνιδάρου και Φιλοτίου.
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Σκαδού, ΕΠΑΛ Φιλοτίου, και το Γυμνάσιο και Λύκειο Τραγαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου