Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σκάνδαλο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ


Σκάνδαλο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΦΟΡΟ ΣΕ HEDGE FUNDS - ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΑ...

Όχι μόνο κερδοσκόπησαν σε βάρος της ελληνικής οικονομίας αγοράζοντας ασφάλιστρα κινδύνου (cds) 8 δις ευρώ, όχι μόνο θα θησαυρίσουν αποκομίζοντας  εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την ανταλλαγή των ομολόγων παρά το κούρεμα ( αγόρασαν κάθε ομόλογο στη φτήνια, σε ονομαστική τιμή 20 και όχι 100 και μετά το κούρεμα η τιμή αυτή μετατρέπεται σε 25...άρα κέρδος 5%), αλλά και δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φόρο εισοδήματος στα κέρδη που θα εισπράξουν από την ανταλλαγή!
Ναι, έτσι ακριβώς είναι και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Βέβαια για να το εντοπίσει αυτό κάποιος πρέπει να διαβάσει τα ψιλά γράμματα, στο τέλος της νομοθετικής ρύθμισης για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Προφανώς το IIF και το διεθνές κύκλωμα κερδοσκόπων έβαλαν αυτό τον απαράβατο όρο στην κυβέρνηση, απαιτώντας να μην φορολογηθούν προκειμένου να συμμετέχουν στη διαδικασία του PSI. Την ώρα πάντως που οι απλοί αποταμιευτές ομολογιούχοι και οι προμηθευτές του δημοσίου βιώνουν ένα απίστευτο σοκ από την απομείωση της περιουσίας τους λόγω του κουρέματος, οι κερδοσκόποι  «τρίβουν τα χέρια τους» παρακολουθώντας τον τραπεζικό τους λογαριασμό να φουσκώνει από τα κέρδη που αποκόμισαν στο παιχνίδι χρεοκοπίας που αριστοτεχνικά έστησαν.
Μόλις λοιπόν ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα το PSI, θα γίνει η ανταλλαγή των ομολόγων, το δημόσιο θα δώσει στους κερδοσκόπους «νέα χαρτιά» αναβαθμισμένης ποιότητας και αξίας, τα οποία με τη σειρά τους θα τα πουλήσουν στη δευτερογενή αγορά και θα αποκομίσουν κέρδη. Όταν λοιπόν η φοροαποφυγή θεσμοθετείται με το πλέον επίσημο νομικό έγγραφο του κράτους, έχει κανένα νόημα να συζητάμε για εισπρακτικούς μηχανισμούς και γερμανούς φοροεισπράκτορες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου