Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Siemens: Στην τελική ευθεία ο συμβιβασμός με το Ελληνικό Δημόσιο


Siemens: Στην τελική ευθεία ο συμβιβασμός με το Ελληνικό ΔημόσιοΘΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκριθεί η σύμβαση εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ...
του Ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής Siemens μέσω της οποίας η εταιρία θα καταβάλλει αποζημίωση για τις υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες είχε εμπλακεί.
Το κείμενο έχει φτάσει στην Αθήνα και μεταφράζεται και αναμένεται να εγκριθεί κατά το παράδειγμα 17 κρατών που αποζημιώθηκαν εξωδικαστικά από τον τεχνολογικό κολοσσό για υποθέσεις διαφθοράς. 
Όπως είπε ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στο περιεχόμενο της σύμβασης εξωδικαστικού συμβιβασμού. Κατά τον υφυπουργό ο εξωδικαστικός συμβιβασμός θα είχε επιτευχθεί νωρίτερα, αλλά με την αλλαγή κυβέρνησης υπήρξαν «κάποιοι καλοθελητές» οι οποίοι μετέφεραν λάθος μηνύματα στη γερμανική πλευρά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα και καθυστερήσεις και να χαθεί πολύτιμος χρόνος. 
Πάντως, ερωτηθείς σχετικά, απέφυγε να κατονομάσει τους παράγοντες που δημιούργησαν κώλυμα στις διαπραγματεύσεις, ενώ δήλωσε άγνοια για το ποσό που θα καταβάλλει η Γερμανική εταιρία στην Ελλάδα.
Μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό αναμένεται να υπογραφεί και η κρίσιμη σύμβαση για τα συστήματα σηματοδότησης της επέκτασης της γραμμής 2 του μετρό προς το Ελληνικό ώστε να λειτουργήσουν οι τέσσερις επιπλέον σταθμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου