Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ματς Ζωής Θανάτου...


Ο αμερικανός γκαρντ της Γαλατάσαραϊ αναφέρθηκε μέσω του blog του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας στο ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, στο οποίο η νικήτρια ομάδα θα πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης...

Στο πρώτο ματς, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά ο Γκόρντον πιστεύει πως η Γαλατά είναι βελτιωμένη και έτοιμη να κάνει τη... ζημιά

Αναλυτικά, ο Τζαμόν Γκόρντον μίλησε:

Για την πορεία της Γαλατάσαραϊ στην Ευρωλίγκα: «Πάμε στον τελευταίο μας αγώνα στο Top 16 απέναντι στην παλιά μου ομάδα, τον Ολυμπιακό, κι έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε στα προημιτελικά, πολύ πιο μακριά από ό,τι περίμεναν να φτάσουμε πριν αρχίσει η σεζόν, όταν έπρεπε να παίξουμε προκριματικά απλώς και μόνο για να αγωνιστούμε στους ομίλους της Ευρωλίγκας. Από τότε έχουμε κάνει πολύ δρόμο, αλλά αποδείξαμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αξίζουμε να είμαστε εδώ. Μένει να δούμε αν μπορούμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε μία θέση και στο Final 4».

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού στην Τουρκία: «Απέναντι στον Ολυμπιακό αρχίσαμε τις νίκες μας στο Top 16. Ο τρόπος που νικήσαμε στο παιχνίδι αυτό έδειξε τη δύναμη που έχουμε και μας οδήγησε μέχρι εδώ. Κερδίζαμε με 10 μπαίνοντας στο τέταρτο δεκάλεπτο και με 3 στα 11 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Μετά ο Κώστας Σλούκας έβαλε το σουτ της χρονιάς για τον Ολυμπιακό κι έστειλε το ματς στην παράταση. Τέτοια σουτ αλλάζουν το μομέντουμ και θα μπορούσε να είχε αλλάξει τα πάντα. Παρ’ όλα αυτά εμείς επιστρέψαμε και πήραμε στην παράταση μια νίκη που ήταν πολύ σημαντική για μας».

Για τα ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Η μόνη μας ήττα έκτοτε ήταν στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ, που τότε προερχόταν από ένα αήττητο σερί 12 αγώνων. Προσπαθήσαμε να κρατηθούμε κοντά στο σκορ, αλλά γίναμε το 13ο θύμα τους. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο παιχνίδι και στόχος μας ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μάθουμε για τον επόμενο αγώνα μαζί τους, στην έδρα μας. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν παίζουμε στο σπίτι μας, ο κόσμος μάς δίνει μεγάλη ώθηση και έχουμε χάσει μόνο από Μπαρτσελόνα, Σιένα και Ούνιξ Καζάν με όχι μεγαλύτερη διαφορά από 4 πόντους. Όταν η ΤΣΣΚΑ ήρθε στην Τουρκία, είχαμε μάθει από τα λάθη μας. Θέλαμε να παίξουμε δυνατά και να μείνουμε κοντά στο σκορ για να διεκδικήσουμε τη νίκη και αυτό ακριβώς κάναμε».

Για το μυστικό της επιτυχίας της Γαλατάσαραϊ: «Δεν υπάρχουν μυστικά στην ομάδα μας. Δεν έχουμε κάποιον σταρ στον οποίο στηριζόμαστε. Κάθε φορά είναι και κάποιος διαφορετικός. Η ποιότητά μας έγκειται στο γεγονός ότι παίζουμε σαν ομάδα και μοχθούμε για ό,τι κερδίζουμε. Όλα αυτά φάνηκαν στο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Κερδίσαμε αυτοπεποίθηση και είδαμε πως μπορούμε να νικήσουμε τους πάντες, ακόμη και την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Αυτή την αυτοπεποίθηση θα πρέπει να έχουμε και στο ματς με τον Ολυμπιακό».

Για το ματς της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό: «Ξέρω καλά το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ξέρω πως το γήπεδο θα είμαι γεμάτο, πιθανώς να υπάρχει sold out. Ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος να πάρει εκδίκηση για την ήττα του, αλλά θα είμαστε κι εμείς έτοιμοι. Είναι και για τις δύο ομάδες ένα ματς ζωής ή θανάτου. Η ατμόσφαιρα θα είναι φοβερή».

Για τα «κλειδιά» του αγώνα: «Θα γίνουν καλά matchup μεταξύ δύο ομάδων που στηρίζονται στους γκαρντ τους. Μοιάζουμε σε πολλούς τομείς με τον Ολυμπιακό. Και στις δύο ομάδες αρέσει να τρέχουν, να παίζουν δυνατή άμυνα και να έχουν υψηλό ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αναμφίβολα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τον Σπανούλη, που αυτή τη στιγμή παίζει καλύτερα ίσως από τον καθέναν στην Ευρώπη. Θα πρέπει να τον βγάλουμε εκτός παιχνιδιού και να μην επιτρέψουμε στον Ολυμπιακό να τρέξει, ώστε να αμυνθούμε όπως ξέρουμε στο μισό γήπεδο. Αυτό που θέλουμε περισσότερο είναι καλές επιστροφές και πίστη από την αρχή ως το τέλος. Η ομάδα μας βελτιώνεται κάθε εβδομάδα. Αν το καταφέρουμε και την Πέμπτη, θα σας δούμε τα προημιτελικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου