Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Π. Καμμένος: Μετέτρεψαν τη ΝΔ σε παρδαλό κουρέλι με αγκυλωτούς σταυρούς

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές. Οφείλει όμως να μας ενώσει το συμφέρον της Ελλάδας»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟ.......
Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να αποτελέσουν μετεκλογικά τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού των «κόκκινων γραμμών», αφήνει ο πρόεδρός τους, Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος επιτίθεται με δριμύτητα στον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί ότι μετέτρεψε τη Νέα Δημοκρατία σε «παρδαλό κουρέλι με αγκυλωτούς σταυρούς», ενώ καταλογίζει ενδοτικότητα στον απελθόντα πρωθυπουργό έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.
Κύριε πρόεδρε, καταρχάς σας προβληματίζει η ακραία πόλωση που φαίνεται ότι επιδιώκει η ΝΔ την προεκλογική περίοδο;
Ότι επιδιώκουν και οι δύο, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, την πόλωση είναι δεδομένο. Η ΝΔ, βέβαια, λόγω της ιδεολογικής αλλοίωσης του κόμματος, με τα ακροδεξιά στοιχεία που ανέδειξε σε πρώτα βιολιά ο κ. Σαμαράς και με τις προσπάθειες μέσω Μπαλτάκου για συνεργασία ακόμα και με την ίδια τη Χρυσή Αυγή, έχει φτάσει στο σημείο να κάνει μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ, τον μέχρι χθες εταίρο του στην κυβέρνηση και συνένοχό του –από την εποχή της Siemens μέχρι και σήμερα– στην αλληλοκάλυψη σκανδάλων. Ουσιαστικά έχει μετατρέψει την «πόλωση» σε κωμωδία. Κι όλα αυτά, την ώρα που ο ελληνικός λαός ζει μια τραγωδία με ευθύνη Σαμαρά. Για πρώτη φορά πρωθυπουργός απειλεί τον λαό του. Δεν νομίζω ότι αυτή η προσπάθεια, όπως και η απόπειρα διχασμού των Ελλήνων αλλά και οι θεωρίες «των δύο άκρων» που ανέπτυξαν στο παρελθόν, να παρασύρουν τον ελληνικό λαό σε σφάλματα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες. Οι εποχές του εμφυλίου πολέμου πέρασαν ανεπιστρεπτί και ένα έθνος το οποίο δέχεται επίθεση έχει υποχρέωση να ενωθεί για να αντιμετωπίσει τον κοινό εχθρό.
Και αυτές οι εκλογές θα γίνουν υπό το καθεστώς τρομοκρατίας για το μέλλον του τόπου. Με το χέρι στην καρδιά, πόσο πιθανό θεωρείτε να δούμε εικόνες από τον «Αρμαγεδδώνα» που περιγράφει η κυβέρνηση αν η χώρα γυρίσει σελίδα;
Η κυβέρνηση ακολουθεί τη λογική της νέας τάξης πραγμάτων. Προσπαθούν να μετατρέψουν τον κόσμο σε ένα matrix, όπου οι πολίτες θα παίρνουν εντολή από κέντρα που δεν φαίνονται. Αυτά πιάνουν σε έναν λαό που δεν έχει ιστορία, που δεν έχει αρχές, που δεν έχει θύμησες, που δεν έχει χύσει αίμα στο παρελθόν. Ο ελληνικός λαός ούτε απειλείται ούτε τρομοκρατείται ούτε υποκύπτει. Αντίθετα, αντιστέκεται σε τέτοιου είδους λογικές και, αν προσωρινά οι θεωρίες του χάους τρομάζουν κάποιους, στο τέλος ο ορθόδοξος Ελληνισμός ανάβει τα φώτα στον σκοτεινό κινηματογράφο του Σαμαρά, των πιστωτών και λοιπών κερδοσκόπων.
Τον τελευταίο χρόνο βρήκατε με τον ΣΥΡΙΖΑ «κοινά σημεία, κρατώντας ο καθένας τις “κόκκινες γραμμές” του», όπως έχετε δηλώσει. Αυτό το θετικό κλίμα μπορεί να λειτουργήσει ως βάση μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης;
Όταν ο λαός έχει να αντιμετωπίσει έναν εχθρό, όταν δέχεται επίθεση, έχει υποχρέωση να ενωθεί. Ο Γοργοπόταμος είναι το φωτεινό παράδειγμα στη σκοτεινή εποχή του Εμφυλίου. Ο Ζέρβας και ο Βελουχιώτης ένωσαν τις δυνάμεις τους στη μεγαλύτερη αντιστασιακή πράξη του Ελληνισμού. Έχουμε εθνική υποχρέωση να πάμε ενωμένοι στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, να διαπραγματευτούμε και να διεκδικήσουμε το δίκαιο του ελληνικού λαού.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές. Οφείλει όμως να μας ενώσει το συμφέρον της Ελλάδας. Εκεί που οι ιδεολογίες μας συγκρούονται θα πρέπει να υπάρξει ο αμοιβαίος σεβασμός των «κόκκινων γραμμών», τις οποίες εμείς έχουμε θέσει ευθέως και για τα εθνικά και για τα θέματα Ελληνισμού – Ορθοδοξίας. Πιστεύω ότι, μέσα σε ένα πνεύμα ειλικρινούς διάθεσης και με αποδεκτές τις «κόκκινες γραμμές», μπορούμε μαζί να επιτύχουμε αποφάσεις υπέρ της χώρας μας.
Ολόκληρη η συνέντευξη στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου