Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Β.Πούτιν: Ανοιξε "μια μεγάλη αγκαλιά" στον Α.Τσίπρα - "Δώρο" η χαλάρωση του εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΗΓΕΤΗ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που απέστειλε θερμό συγχαρητήριο μήνυμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές και αυτό μόνο άσχετο δεν είναι με το πώς θα αντιμετωπίσει η Μόσχα τη νέα ελληνική πολιτική ηγεσία!....
 
Και οι πληροφορίες που έρχονται από τη Ρωσία είναι ότι ανάλογα με τις κινήσεις της κυβέρνησης, η Μόσχα προτίθεται να "χαλαρώσει" το εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα που έχουν επιφέρει καίριο πλήγμα στην ελληνική αγροτική παραγωγή και υπήρξαν ένας από τους κρίσιμους παράγοντες της επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλες αγροτικές περιφέρειες.
 
Ο Α.Τσίπρας, μάλιστα, προγραμματίζει πριν από το καλοκαίρι ταξίδι στην Μόσχα προς αυτό τον σκοπό...
 
Οπως ανακοίνωσε πριν λίγο το Κρεμλίνο:
 
«O Αρχηγός του ρωσικού Κράτους στο μήνυμα που έστειλε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να ενισχύουν την κατά παράδοση εποικοδομητική συνεργασία σε όλους τους τομείς και ότι θα μπορέσουν να συνεργαστούν κατά τρόπο αποτελεσματικό για τη διευθέτηση των σημερινών προβλημάτων στην Ευρώπη και στον κόσμο. Είμαστε βέβαιοι ότι το μέλλον των ελληνορωσικών σχέσεων θα κυμανθεί στο επίπεδο της συνεργασίας που επιθυμούν οι δύο λαοί».
Διαβάστε την επιστολή του Πούτιν για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Οπως έχει γράψει πρώτο και μόνο το defencenet.gr, η Μόσχα έχει άρει τις επιφυλάξεις της για τον ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίζεται τώρα έτοιμη να στηρίξει ως ένα βαθμό μία κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς πάντως να δίνει "λευκή επιταγή" στην Κοιμουνδούρου, αφού οι Ρώσοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι έχουν "καεί" αρκετές φορές από τις ελληνικές κυβερνήσεις που για προεκλογικούς λόγους και λόγω των φιλορωσικών αισθημάτων των Ελλήνων πολιτών, υπόσχονται βελτίωση των σχέσεων με την Ρωσία και εν συνεχεία υπακούουν στα κελεύσματα Ουάσιγκτον και Βρυξελλών.
Αυτό προκύπτει από τις δημόσιες παρεμβάσεις Ρώσων αξιωματούχων υπέρ της Ελλάδας που «στραγγαλίζεται» από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την απειλή του μνημονίου.
Οι τοποθετήσεις των Ρώσων είναι εξαιρετικά προσεκτικές και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να εμφανιστούν ως παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας. Κάτι βέβαια που κάνουν ωμά οι Ευρωπαίοι, απειλώντας και εκβιάζοντας τους Έλληνες πώς αν δεν ψηφίσουν ΝΔ και έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταστραφεί η χώρα.
Από την άλλη όμως είναι στοχευμένες στην «καρδιά» του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα (και όχι μόνο η Ελλάδα) και δείχνουν πώς η Μόσχα κινείται στην πολιτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ εν’ όψει των εκλογών και της επόμενης ημέρας για τη διαπραγμάτευση του χρέους που σε καμία περίπτωση δεν είναι βιώσιμο.
Να σημειώσουμε φυσικά ότι η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμα για την Μόσχα ζητήματα (ουκρανικό, θέμα κυρώσεων, απάντηση με ρωσικό εμπάργκο κλπ) είναι θετική για τις ρωσικές θέσεις.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου