Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΡΩΣΙΑ .........

         3-2 ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
naxosΠΑΝΝΑΞΙΑΚΑΡΑ.........

Μετά το Μινσκ και το Νοσατέλ ο Πανναξιακός όρθωσε το ανάστημά του και στις Κάννες όπου κερδίζοντας με 3-2 (20-25, 19-25,25-23, 25-18, 15-11) τη γαλλική Λε Κανέ στον επαναληπτικό των «16» του Challenge Cup Γυναικών πανηγύρισε την ιστορική του πρόκριση στις 8 κορυφαίες ομάδες του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει την ρωσική Ουραλότσκα.
Μετά το 1998, όπου ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Κανών με τον «Χρυσό Φοίνικα» για την ταινία «Μία αιωνιότητα και μία ημέρα», η κοσμοπολίτικη πόλη της Γαλλίας έγινε απόψε μάρτυρας ενός ακόμη ελληνικού θριάμβου και μία παννάξιας επιβράβευσης, στην οποία ασφαλώς τεράστια συμβολή έχει και ο μέχρι προχθές τεχνικός της ομάδας, Ζόραν Κόβαζιτς!
Σε πείσμα λοιπόν των πρόσφατων εξελίξεων με τον Σέρβο τεχνικό, που οι κακοί χειρισμοί της διοίκησης άφησαν "ακέφαλη" προπονητικά την ομάδα πριν από ένα τόσο σημαντικό ματς και χωρίς την τραυματία Διώτη, οι Ελληνίδες προσπάθησαν για το καλύτερο και πρόσθεσαν ένα ακόμη βήμα στην  εκπληκτική ιστορική τους πορεία που άφησε άφωνη την Ευρώπη και έκανε διάσημη τη Νάξο πέρα από τις αξεπέραστες παραλίες και για την γυναικεία της ομάδα.
Η «δίψα» των ομάδων για να επιβάλλουν το ρυθμό τους στο παιχνίδι ήταν εμφανής από την αρχή με αποτέλεσμα να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ 9-9 και 11-11, όμως η Γαλλίδες ξέφυγαν με 16-13. Η ομάδα της Νάξου μείωσε στον πόντο στο 19-18. Κάπου εκεί όμως η «οικοδέσποινα» πάτησε ξανά γκάζι και με ένα σερί 6-2έφτασε στην κατάκτηση του ά σετ με 25-20.
Η ομάδα των Καννών, μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα από το α’ σετ και στο β’, όπου πήρε κεφάλι με 8-1, προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού στις κερκίδες. Ο Πανναξιακός, παρά το αρχικό σοκ, προσπάθησε να κλείσει την ψαλίδα της διαφοράς και αιφνιδιασμένος από το παιχνίδι των Γαλλίδων, έδειξε ανήμπορος να ακολουθήσει το παιχνίδι των αντιπάλων του 16-10. Παρά την προσπάθεια των Ελληνίδων η διαφορά ασφαλείας που είχαν εξασφαλίσει από νωρίς οι γηπεδούχες δεν μπορούσε να καλυφθεί και έτσι η Λε Κανέ ζευγάρωσε με 25-19 τα κερδισμένα της σετ και έτσι μετά Το 18-13 19-15 21-15.
"Με την πλάτη στον τοίχο" ο Πανναξιακός, καθώς δεν ήθελε μια ακόμη ιστορική πρόκριση να κριθεί στη ρώσικη ρουλέτα του χρυσού σετ και έστω και δύσκολα, προηγήθηκε με 8-7. Η μάχη στήθος με στήθος, έφερε τη Λε Κανέ, με βραχεία κεφαλή 16-15 στο β τεχνικό τάιμ άουτ. Ακολούθησε φοβερή κόντρα με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα, ο Πανναξιακός ισοφάρισε 23-23 και τελικά με 25-23, μείωσε σε 2-1 και διατήρησε τις ελπίδες του ζωντανές, καθώς μόλις ένα σετ τον χώριζε από την 8άδα.
Ένα ραντεβού, που ο Πανναξιακός έδειξε πως δεν θα' χανε με τίποτα! Το κερδισμένο σετ έδωσε φτερά στις Ελληνίδες, που μπήκαν πολύ δυνατά στο 4ο και ξέφυγαν με 8-3. Οι Γαλλίδες, υπό την απειλή του αποκλεισμού μείωσαν σε 10-7 και εκμεταλλευόμενες τα λάθη των φιλοξενούμενων πήραν προσωρινά τον έλεγχο του σκορ με 16-15, όμως και πάλι το πάθος του Πανναξιακού έδωσε το προβάδισμα στη νησιώτικη ομάδα με 18-16 και την πρόκριση ισοφαρίζοντας σε 2-2 με 25-18.
Στο 5ο σετ το κοντράστ συναισθημάτων ήταν πολύ έντονο. Οι Γαλλίδες απογοητευμένες, που αποκλείστηκαν από μία ομάδα, το μπάτζετ της οποίας δεν ξεπερνά το ποσό των μεταγραφών κάποιων αθλητριών τους, δεν είχαν τη δύναμη ούτε να παλέψουν για τη νίκη της τιμής και έτσι ο Πανναξιακός "ντοπαρισμένος" με πολαπλές δόσεις ενθουσιασμού προηγήθηκε με 6-3 και παρά την ύστατη προσπάθεια της Λε Κανέ που μείωσε σε 11-9 με τη νίκη του 3-2, 15-11 "σφράγισε" με εκπληκτικό τρόπο τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του. Ελπίζουμε πάντα μέχρι την... επόμενη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου