Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Τραγική η ΝΔ σε Πάρο-Αντίπαρο | Γιατί μπορεί να μείνει δίχως έδρα η ΝΔ στις Κυκλάδες

Τραγική είναι η κατάσταση που εμφανίζει η ΝΔ σε Πάρο-Αντίπαρο, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η ΝΔ είναι απούσα σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά δεν μπορεί κυριολεκτικά να κάνει ούτε μία προεκλογική συγκέντρωση!
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Νεοδημοκράτες δε βρίσκουν ανταπόκριση ούτε σε τηλεφωνικές επαφές που προσπαθούν να κάνουν με μέλη τους. Δηλαδή, ακόμα και εγγεγραμμένα μέλη της ΝΔ αρνούνται να παρευρεθούν σε οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης του κυβερνώντος κόμματος.......

Όπως λένε άτομα που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα στον τόπο μας, θα είναι επιτυχία αν η ΝΔ καταφέρει να κάνει έστω μία συγκέντρωση στην Πάρο και αυτή να ξεπεράσει τα 100-130 άτομα! 
Οι μετακινήσεις ψηφοφόρων της ΝΔ που εμφανίζονται σε Πάρο-Αντίπαρο, είναι κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν είναι αμελητέες και οι μετακινήσεις προς μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ακόμα και παραδοσιακές οικογένειες που επί χρόνια στήριζαν ΝΔ σε Πάρο και Αντίπαρο, είναι αποφασισμένες αυτή τη φορά να ψηφίσουν άλλα κόμματα, κυρίως λόγω των δυσβάστακτων φόρων (ΕΝΦΙΑ κλπ), που έχει εφαρμόσει το κυβερνών κόμμα στις περιουσίες τους.
Οι μόνοι που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα υπέρ της ΝΔ είναι ελάχιστα ενεργά μέλη που έχουν μείνει στην τοπική ΝΔ και στελέχη της δημοτικής πλειοψηφίας Πάρου, και αυτοί κυρίως μέσω τηλεφωνικών επαφών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από σήμερα που θα επισκεφθούν υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος την Πάρο, ότι δεν μπορούν να βρουν ακροατήριο. Έτσι, το πιο πιθανό είναι να κάνουν κάποια «βόλτα» από την αγορά (που θα την ονομάσουν περιοδεία) και στη συνέχεια να οδηγηθούν σε «τραπεζώματα» φίλων…
Τέλος, να τονίσουμε ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Κυκλάδες, έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και η πλειοψηφία των υποψηφίων της είναι καλύτερη απ’ ότι περασμένες χρονιές. Ατυχώς «έπεσαν» οι υποψήφιοι σε «κακή» περίοδο της ΝΔ, ενώ αν η διαφορά είναι μεγάλη σε επίπεδο Νομού, το κυβερνών κόμμα είναι σε κίνδυνο να μην εκλέξει για πρώτη φορά κανένα βουλευτή στις Κυκλάδες!
Χαρακτηριστικό του τι μπορεί να γίνει στην τετραεδρική μας περιφέρεια είναι το παράδειγμα άλλων τετραεδρικών περιφερειών, όπως:
-  της Ημαθίας, όπου το Μάιο 2012 ο δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ, δεν εξέλεξε κανένα βουλευτή (3 ΝΔ, 1 ΑΝ.ΕΛ), ενώ στις επαναληπτικές του Ιουνίου 2012 η ΝΔ δεν εξέλεξε κανέναν βουλευτή (οι έδρες πήγαν από μία έως το 6ο κόμμα (!) και καμία στο πρώτο!),
- της Καβάλας, όπου το Μάιο 2012 ο δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήρε καμία έδρα και οι 4 έδρες πήγαν στη ΝΔ,
- της Κορινθίας, όπου το Μάιο 2012, ο δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήρε καμία έδρα (3 στην πρώτη ΝΔ και μία στην τέταρτη Χρυσή Αυγή),
- Πέλλας, όπου το Μάιο και Ιούνιο 2012 ο δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήρε καμία έδρα,
- Πιερίας, όπου Μάιο και Ιούνιο 2012 ο δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήρε καμία έδρα (4 το Μάιο η ΝΔ και 3 τον Ιούνιο. Η άλλη έδρα πήγε στους τέταρτους ΑΝ.ΕΛ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου