Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Η δόλια Ελλάδα και η φαμίλια των Παπανδρέου

Του Νίκου Σίμου

Δεν γνωρίζουμε αν ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου άκουσε φωνές όπως η Ζαν ντ Άρκ και θέλει να σώσει και αυτός την Ελλάδα όπως εσωσε εκείνη την Γαλλία. Το θέμα είναι ότι με νέο κόμμα, κατάδικό του προσφέρει εαυτόν θυσία για την σωτηρία της πατρίδας. Αφού την κατέστρεψε. Προφανώς ο άνθρωπος διαβάζει πολύ Όμηρο και του έχει σφηνωθεί η συνταγή «ο τρώσας και ιάσεται». Παραβλέπει προφανώς ότι δεν υπάρχει στον κόσμο ασθενής που να έχει εμπιστευθεί τον χειρουργό του ο οποίος σε προηγούμενη επέμβαση θα του έχει αφήσει κοτζαμ ψαλλίδι στο στομάχι!.....

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα στη χώρα δεν είναι παράλογο να αναζητήσουμε και ορισμένες μεταφυσικές εξηγήσεις για γεγονότα καταλυτικά στην ιστορία αυτού τόπου. Ένα από αυτά είναι και η παρουσία στην πολιτική σκηνή της οικογένειας των Παπανδρέου.
Τρείς γενιές Παπανδρέου πέρασαν από την εξουσία αυτής της χώρας και οι τρεις είναι συνδεδέμενες με καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα.
Ο πρώτος, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο αποκληθείς, μάλλον και κατ’ ευφημισμόν, «Γέρος της Δημοκρατίας», ήταν αυτός που πρωτοτύπησε εισάγοντας τον άκρατο λαϊκισμό στην πολιτική αυτού του τόπου. Είναι γνωστό το σύνθημά του «Πιστεύουμε και στην Λαοκρατία», δηλαδή στο ότι γουστάρει ο λαός αρκεί να μας ψηφίζει. Αναμφισβήτητη η συμβολή στην αναζωπύρηση των πολιτικών παθών της εποχής εκείνης, ενώ, ως άβουλος πρωθυπουργός, αγόταν και φερόταν από τον νεοαφιχθέντα εξ ΗΠΑ γιό του Ανδρέα. Το δε πείσμα του ήταν αυτό το οποίο συνέβαλε, τελικώς, στο να στρωθεί ο δρόμος για τη δικτατορία.
Ο δεύτερος Παπανδρέου, ο Ανδρέας, ήταν αυτός που διέλυσε τη χώρα, με τη χειρότερη συνταγή. Μπολιάζοντας με στοιχεία ελαστικοποίησης της συνείδησης όσων έχουν την εξουσία και εισάγοντας την διαφθορά στην κρατική μηχανή. Οι καταγγελθέντες για μίζες ήσαν πρωτοπαλλήκαρά του και ο πρώτος εξ αυτών είναι ήδη φυλακή. Σε όλα αυτά, να προσθέσουμε τη διάλυση της δημόσιας διοίκησης, μέσω Κουτσόγιωργα, για να μπορεί να ελέγχει το κόμμα, καλύτερα τη δημοσιοϋπαλληλία και τον δημόσιο τομέα. Και, βεβαίως, την αύξηση του χρέους και την καταστροφή των ασφαλιστικών Ταμείων, από τα αποθεματικά των οποίων επεχείρησε να ασκήσει κοινωνική πολιτική και αναδιανομή εισοδήματος, σε βάρος των ασφαλισμένων.
Ο τρίτος Παπανδρέου, ο φέρων και το όνομα του παππού του είναι αυτός που μας οδήγησε στις αγκάλες των πλέον αδίστακτων δανειστών. Εκχώρησε, δια του Μνημονίου την εθνική κυριαρχία –αφού προβλέπεται η άρση της ασυλίας της δημόσιας περιουσίας στην περίπτωση που δεν εκπληρώσουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις.. Οδήγησε σε παρατεταμένη ύφεση την αγορά. Και επέβαλε επώδυνα μέτρα τα οποία, ενώ σε όλο τον κόσμο, όταν λαμβάνονται πλήττονται οι πλούσιοι, στην Ελλάδα επλήγησαν οι πτωχοί, οι μικρομεσαίοι και, κυρίως, η μεσαία τάξη, ο στυλοβάτης κάθε Οικονομίας. Ελπίζουμε, το γενεαλογικό δένδρο των καταστροφέων της χώρας, να σταματάει, πολιτικά, στον ΓΑΠ, αν και ο ίδιος προφανώς φιλοδοξεί να αποτελειώσει τα αποκαίδια που άφησε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου