Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Μέχρι το τέλος της εβδομάδος θα επιδοθούν τα προνοϊακά επιδόματα στις Κυκλάδες.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδος θα επιδοθούν τα προνοϊακά επιδόματαΜία από τις πιο περιεκτικές και γρήγορες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου είχαμε κατά τη διεξαγωγή της εμβόλιμης 28ης συνεδρίασης του Σώματος που έγινε σήμερα το μεσημέρι, ολοκληρώνοντας τις εργασίες του σε 45 περίπου λεπτά.........

Την υπερψήφιση της 9ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς σε αυτή προβλέπεται η καταβολή των προνοϊακών επιδομάτων σε όλους τους δικαιούχους των Κυκλάδων, περί τα τέλη της εβδομάδος. Παράλληλα, θα υπάρξει και άμεση ενημέρωση σε όλες τις αντίστοιχες υπηρεσίες των δήμων των Κυκλάδων καθώς - από την επόμενη φορά - θα πρέπει να επιληφθούν οι ίδιες την καταβολή των προνοϊακών επιδομάτων για τους δικαιούχους των νησιών τους, καθώς πλέον εξέπεσε η υποχρέωση του δήμου Σύρου - Ερμούπολης (ως μητροπολιτικός δήμος) ως προς το ζήτημα αυτό, κάτι που θα ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό την εδώ Υπηρεσία Πρόνοιας του δήμου.
Την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του 2014 ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Σώμα, με τις κυριότερες μεταβολές να αποτελούν τον εξοπλισμό αναβάθμισης και τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών στον ΧΥΤΑ, την απαλλοτρίωση εκτάσεων για τη διάνοιξη της παρακαμπτήριας οδού οικισμού της Άνω Σύρου και την εκπόνηση της μουσειογραφικής μελέτης για το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο της Σύρου.
Σε εγκρίσεις: α) του 1ου και τελικού Α.Π.Ε. καθώς και του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου "Συντήρηση - βελτίωση δημοτικής οδοποιίας δήμου Σύρου - Ερμούπολης" και β) του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Επέκταση ηλεκτροφωτισμού Δ.Ε. Άνω Σύρου"  προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ παράταση προθεσμίας ενός μηνός (μέχρι τέλη Νοεμβρίου 2014) δόθηκε για την περαίωση του έργου "κατασκευή κόμβου και πεζοδρομίων στο Τ.Δ. της Ποσειδωνίας" καθώς τον Αύγουστο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη η πραγματοποίησή του λόγω της τουριστικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου