Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Το κρυφό μήνυμα Σουλτς στον Τσίπρα με «άρωμα» ΔΝΤ!

tsipras soultsΗ πρώτη επίσκεψη ευρωπαίου αξιωματούχου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μια μέρα πριν συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ....

Ο κ. Σουλτς, σύμφωνα με πληροφορίες , μετέφερε δυο «μηνύματα» στον Αλέξη Τσίπρα:

Το πρώτο αφορούσε τον «πανικό» που προκάλεσε η ελληνική κυβέρνηση στην «ομόφωνη» απόφαση της ΕΕ για τις κυρώσεις στη Ρωσία, χωρίς ωστόσο να έχει ενημερωθεί καν η ελληνική πλευρά! Οι τόνοι πρέπει να πέσουν για το θέμα, ήταν το μήνυμα Σουλτς, καθώς η διαμάχη ΕΕ- Ρωσίας είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Το δεύτερο «μήνυμα» είχε ..άρωμα ΔΝΤ! Η Ευρώπη φαίνεται να νιώθει εγκλωβισμένη στα νύχια του ΔΝΤ, που η ίδια έφερε στη Γηραιά Ήπειρο με τη βοήθεια φυσικά του Γιώργου Παπανδρέου.

Αν και αναζητείται τρόπος το ΔΝΤ να φύγει από την Ευρώπη, το ίδιο το Ταμείο πιέζει να παραμείνει. Όπως έχουμε γράψει πολλάκις στο Ολυμπία, το ΔΝΤ ήρθε για να μείνει, καθώς έχει γαντζωθεί πάνω στην ελληνική κοινωνία.

Δεν είναι τυχαία και η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Μπαράκ Ομπάμα με τον Τσίπρα, με τον αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει τη στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα με κοινή συνεργασία των Υπουργείων Οικονομικών των δυο χωρών.

Με την Πορτογαλία να μαζεύει χρήματα να αποπληρώσει νωρίτερα τα δάνεια του ΔΝΤ, το Ταμείο βρίσκεται στην Ευρωζώνη με παρουσία μόνο σε Ελλάδα και Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου