Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Φοβερές καταγγελίες από το Euro2day, τι συμβαίνει στην Τράπεζα Πειραιώς παραμονές των εκλογών;

Και πλήρωνε εσύ τον ΕΝΦΙΑ, το ΕΕΤΗΔΕ, το τέλος επιτηδεύματος, τις τακτικές-έκτακτες εισφορές κι όλα τα χαράτσια … Βλέπε να σου κόβουν το μισθό και τη σύνταξη … Ψάχνε να βρεις δουλειά για τα παιδιά σου στα πέρατα της οικουμένης … 

«Αποκαλύπτουμε τι πραγματικά έχει …
συμφωνηθεί. Υπεραποδόσεις χωρίς κίνδυνο για την ΚΚR και χωρίς δεσμεύσεις για πρόσθετη χρηματοδότηση! Τα SPV των… χιλίων ευρώ και τα νησιά Κάιμαν. Εγείρονται θέματα απιστίας, παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού, ενδεχομένως και του ΔΣ της Πειραιώς!
…..
Σύμφωνα με συγκεκριμένα στοιχεία και πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Euro2day.gr, τα οποία έχουν διασταυρωθεί και επαληθεύονται από πολλές διαφορετικές και αξιόπιστες πηγές, η συναλλαγή του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου με την KKR προβλέπει ότι η δεύτερη θα φτιάξει τέσσερις εταιρείες-οχήματα (SPV) με κεφάλαιο 1.000 ευρώ κάθε μία, με έδρα για φορολογικούς λόγους την Ιρλανδία και με μετόχους κυρίως εταιρείες με έδρα τα Cayman Islands(!). Σε αυτές τις εταιρείες, θα μεταβιβασθεί το σχετικό χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας Πειραιώς με χρηματοδότηση μέσω ομολογιών και διατήρηση του κινδύνου από την ίδια την Τράπεζα Πειραιώς(!).
…..
Όμως το εντυπωσιακότερο στοιχείο της συναλλαγής, το οποίο παραπέμπει άμεσα στο αδίκημα της απιστίας απέναντι στους μετόχους της τράπεζας, η πλειοψηφία της οποίας, σημειωτέον, ανήκει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή στους Έλληνες φορολογούμενους, είναι ότι η KKR θα εισπράξει κατά τη διάρκεια της συμφωνίας που προβλέπεται να είναι πενταετής ως «αμοιβές διαχείρισης» το ποσό των 84 εκατ. ευρώ, δηλαδή διπλάσιο της αρχικής «επένδυσής» της, ενώ και τα 42 εκατ. ευρώ πρόκειται να της επιστραφούν κατά τη διάρκεια των προβλεπόμενων αποπληρωμών! Δηλαδή, εν ολίγοις, έναντι της «επένδυσης» των 42 εκατ. ευρώ, η KKR όχι μόνο δεν αναλαμβάνει κανέναν κίνδυνο, αλλά δέχεται… γενναιόδωρα τη μεταβίβαση και διαχείριση του χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Πειραιώς με εξασφαλισμένη απόδοση 300%!»
Το πλήρες άρθρο με τα λινκς τεκμηρίωσης (με μπλε) βρίσκεται στοhttp://greeklignite.blogspot.gr/2015/01/ektakto-euro2day.html και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite!
Τα πιο πάνω είναι χαρακτηριστικά αποσπάσματα. Όλο το άρθρο στο http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1293334/skandalodes-to-deal-peiraios-me-kkr.html.  
Δεν υιοθετούμε τις καταγγελίες, αφού «Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφίν μύθον ακούσεις» και δεν είδαμε την άποψη των καταγγελομένων. Περιμένουμε όμως την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Δικαιοσύνης, για να μάθουμε τι συμβαίνει σε μια τράπεζα που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με τα λεφτά των φορολογουμένων.Όπως περιμένουμε πάντα να μάθουμε τι είχε συμβεί και στην Proton Bank, τη θυμάται κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου