Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΦΠΑ στον τουρισμό: Κοντά στο τέλος των σεναρίων για διπλασιασμό

Τον διπλασιασμό του ΦΠΑ στον τουρισμό είχε προτείνει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά με στόχο την αύξηση των φορολογικών εσόδων, ωστόσο σύσσωμος ο τουριστικός κλάδος είχε αντιταχθεί και είχε παρουσιάσει τις επιπτώσεις μια τέτοιας λύσης.......
 
Mέσα στον καταιγισμό δηλώσεων και ανακοινώσεων κατά τις χθεσινές τελετές παράδοσης- παραλαβής των υπουργείων, οι τουριστικοί φορείς φάνηκε να είναι τώρα πιο αισιόδοξοι ότι τελικά δε θα εφαρμοσθεί το μέτρο του διπλασιασμού από το 6,5% στο 13% του ΦΠΑ στη διαμονή.
 
Το συγκεκριμένο μέτρο είχε προτείνει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά με στόχο την αύξηση των φορολογικών εσόδων, ωστόσο σύσσωμος ο τουριστικός κλάδος είχε αντιταχθεί, παρουσιάζοντας μάλιστα πριν από τις εκλογές και σχετική μελέτη της Ernst & Young για τις πιθανές, καταστροφικές επιπτώσεις στο υποτιθέμενο σενάριο της υιοθέτησης της πρότασης.
 
Τώρα, οι τουριστικοί φορείς φαίνεται να είναι πιο αισιόδοξοι δεδομένου ότι από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, στις προτάσεις του για τον τουρισμό, δεν περιλαμβάνεται η αύξηση του ΦΠΑ.
 
Αντίστοιχα και στο πρόγραμμα των ΑΝΕΛ για τον κλάδο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος επιτυγχάνεται με μείωση του ΦΠΑ στο 5% σε οτιδήποτε αφορά στο εγχώριο τουριστικό πακέτο και την κρουαζιέρα μαζί με διαμονή-σίτιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου