Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Παρέμβαση της Μόσχας στις ελληνικές εκλογές με μήνυμα στο Βερολίνο: "Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ χάθηκε η ΕΕ"...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΟΥΜΑΣ
Με μεγάλη προσοχή παρακολουθεί η Μόσχα την προεκλογική διαδικασία στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και πιθανόν και ο σχηματισμός κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ......

Σε δήλωση μάλιστα του πανίσχυρου επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας της Ρωσίας, Αλεξέι Πουσκόφ, καταδεικνύεται ότι όχι απλά θεωρούν την εκλογική μάχη και το κορυφαίο νομισματικό ζήτημα παραμονής της χώρας ή όχι στην ευρωζώνη, ως σημαντικό, αλλά κελιδί στην εξέλιξη ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Σε δήλωσή του στην εφημερίδα Pravda την οποία μετέδωσε το το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Α.Πουσκόφ αναφέρει συγκεκριμένα πώς: "Ό,τι και να λένε στο Βερολίνο η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα αποτελέσει το ισχυρότερο πλήγμα που έχει δεχθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλη την ιστορία της. Σήμερα η Ελλάδα είναι το κλειδί για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης"!
Δηλαδή στη Μόσχα είναι πεπεισμένοι ότι αν οδηγηθεί η Ελλάδα σε αδιέξοδο στην διαπραγμάτευση για το χρέος που πρόκειται να κάνει η νέα κυβέρνηση, τότε είναι πιθανή η έξοδός της από την ευρωζώνη, αλλά αντίθετα με ότι υποστηρίζει το Βερολίνο αυτό δεν θα περάσει "αβρόχοις ποσί" για την ευρωζώνη και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Βασικά η δήλωση ξεπερνά την ευρωζώνη και εντοπίζει ραγδαίες εξελίξεις στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση.Που και αυτή θα αρχίσει να "ξηλώνεται σαν πουλόβερ" αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη!
Σαφώς και γ δήλωσή του ότι "Σήμερα η Ελλάδα είναι το κλειδί για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης" δεν γίνεται τυχαία. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί μία πρώτη σαφή στήριξη της ρητορικής (μέχρι στιγμής) του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα με την οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα αρνηθεί τις πολιτικές λιτότητας και θα παύσει να πληρώνει τους τόκους και να αποπληρώνει το δημόσιο χρέος αν δεν βρεθεί μία λύση στο θέμα της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του και παροχής περιόδου χάριτος στην αποπληρωμή του υπόλοιπου μέρους, μέχρις ότιυ ξεκινήσει η ανάπτυξη της χώρας για να καταστείν δυνατή η πληρομή του υπόλοιπου μέρους.
ΟΙ Γερμανοί από το φερέφωνό τους το περιοδικό Spiegel αναφέρουν εκβιαστικά ότι "Προς το παρόν, δεν έχει δοθεί απάντηση στο ερώτημα πώς ένα μέλος της Ε.Ε. μπορεί να βγει από την ευρωζώνη και ταυτοχρόνως να μείνει μέλος της Ε.Ε.", υπονοώνταςέξοδο της Ελλάδας και από την ΕΕ, αλλά η Μόσχα φαίνεται ότι αντιστρέφει το ερώτημα και να λέει "Πώς είναι δυνατόν να επιβιώσει οχι μόνο η ευρωζώνη, αλλά και η ΕΕ από τυχόν άρνηση των Βρυξελλών και των δανειστών γενικότερα (σ.σ.: που πλέον είναι οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ κατά κύριο λόγο) να δεχθούν το δίκαιο ελληνικό αίτημα".
Και βέβαια έχει δίκαιο ο Α.Πουσκόφ: Οποιος εξέλθει της ευρωζώνης και επιστρέψει στην ανάπτυξη, αυτόματα θα αποτελέσει "φάρο" και "οδηγό" για τα κράτη του νότου που έχουν παγιδευθεί στο τεράστιο νομισματικό στρατόπεδο συγκέντρωσης της Γερμανίας που λέγεται "ευρώ".
Την Ελλάδα θα ακολουθήσουν και η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και πιθανόν και η Γαλλία που τώρα υποφέρουν εντός ευρωζώνης προς όφελος της Γερμανίας και μόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου