Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Πρωτοχρονιά φόβου και ελπίδας

 Ανάμικτες εικόνες, ανάμικτα συναισθήματα,  ανάμικτες ειδήσεις.
 Η Ελλάδα υποδέχτηκε το 2015, με την ελπίδα ότι είναι το έτος της ανατροπής.
 Ανατροπής των μνημονίων,  ανατροπής πολιτικών που σαράντα χρόνια προετοίμαζαν το έδαφος για μια υποταγή χωρίς προηγούμενο, ανατροπής ενός σκηνικού που τρομάζει, φοβίζει, απαιτεί, γελάει κοροϊδευτικά, τρίζει τα δόντια του και τώρα ξεψυχά δείχνοντας τα κοφτερά του νύχια, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί......


 Η Ελλάδα υποδέχτηκε το 2015 με τον φόβο ότι η φτώχεια μπορεί να συνεχίσει και να επεκταθεί ακόμα περισσότερο, υποδέχτηκε το 2015, σε νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, με απλήρωτους λογαριασμούς στην εφορίας, στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες, με την ανάμνηση της "επίσκεψης" στα ΑΤΜ για ανάληψη και τον φόβο ότι κάποιοι θα πάρουν και τα ΑΤΜ και θα φύγουν.
 Η Ελλάδα υποδέχτηκε το 2015 με τα δημοσιεύματα σε όλο το πλανήτη να αναφέρουν το όνομά της.
 "Η Ελλάδα που αντιστέκεται", "Η Ελλάδα που ρισκάρει", "Η Ελλάδα που θα δείξει τον νέο δρόμο στην Ευρώπη", "Η Ελλάδα που θα τιμωρηθεί από την Ευρώπη", "Η Ελλάδα... " ...
 Η Ελλάδα έχει όμως και Έλληνες, πολίτες που αγωνιούν, που ζουν κάθε μέρα τον παραλογισμό μιας ευρωπαϊκής πολιτικής που τιμωρεί του πολίτες της και παραδίδεται σε "αόρατες αγορές".
 Η Ελλάδα έχει και Έλληνες, πολίτες που πνίγονται με πλοία που έχουν ελεχθεί και είναι αξιόπλοα, πολίτες που σκοτώνονται σε δρόμους που μόλις έχουν φτιάξει εργολάβοι που ποτέ δεν φταίνε, πολίτες που χάνουν της ζωή τους σε νοσοκομεία χωρίς προσωπικό,   πολίτες που δίνουν τέρμα στις ζωές τους γιατί δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος να τους υποδεχθεί, όταν η κρίση τους πετάει έξω από το "παιχνίδι" των αγορών, έχει όμως υπουργούς που είναι υπερήφανοι για την "μεταρρύθμιση" που υποτίθεται ότι γίνεται γαι να σώσει αυτούς τους πολίτες.
 "Η Ελλάδα έχει ανάγκη από επενδύσεις", ήταν το μήνυμα της κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες και η μόνη επένδυση που έκανε ήταν η "επένδυση φόβου", "επένδυση τρομοκράτησης", "επένδυση παραπληροφόρησης", επένδυση στην απόκρυψη και παραχάραξη στοιχείων".
 Η Ελλάδα θα επενδύσει στην Ελπίδα, γιατί  θέλει να ξεφύγει από το θλιβερό της παρόν, θα επενδύσει στην αξιοπρέπεια γιατί θέλει να ξαναβρεί την χαμένη της Εθνική κυριαρχία, θα επενδύσει στον αγώνα, στην συμμετοχή, στην άμεση Δημοκρατία, στην διερεύνηση των ευθυνών για το έγκλημα που μέσα σε πέντε χρόνια την μετέτρεψε σε αποικία χρέους και, τόπο μαρτυρίου για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της. 
 Θα επενδύσει στην Ελπίδα για να δει τον φόβο στα μάτια των εμπόρων του φόβου.
  Θα επενδύσει στην αλληλεγγύη, την πραγματική αλληλεγγύη, που έχει όραμα την αξιοπρέπεια, την ευημερία και την υπερηφάνεια ενός λαού.
 Θα επενδύσει στη συμμετοχή, γιατί οι πολίτες δεν πρέπει να ελπίζουν σε σωτήρες, αλλά στη δική τους δύναμη που πηγάζει από την συμμετοχή.
 Το 2015 ήρθε με ανάμικτα συναισθήματα, με ανάμικτες εικόνες, αλλά με μια μεγάλη υπόσχεση.
 Ότι αυτή τη φορά ο Ελληνικός λαός, στα κελεύσματα της Ιστορίας, θα ανταποκριθεί.
 Ότι αυτή τη φορά η εξουσία θα έρθει στα χέρια του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου