Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Εύσημα από Σταθάκη και Κουντουρά στην Όλγα για το έργο της στον τουρισμό

Παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, της διοίκησης του ΕΟΤ και εκπροσώπων φορέων του τουρισμού πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Τουρισμού.
Ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης ανάφερε:.....
 «Θέλω να συγχαρώ δημόσια την υπουργό για το έργο που άφησε στο υπουργείο Τουρισμού. Μέσα στην πολύ βαθειά κοινωνική και οικονομική κρίση στην οποία ζούμε, ο τουρισμός αποτέλεσε έναν πόλο που αντιστάθηκε στην κατάρρευση. Δημιούργησε συνθήκες συγκράτησης και προσφοράς εργασίας και εισοδημάτων σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ας μη ξεχνάμε ότι ο τουρισμός είναι ένας τεράστιος τομέας για την οικονομία.
Η προοπτική σήμερα που ανοίγεται είναι μόνο θετική. Όσο κοιτάμε τον τουρισμό μπορούμε να σκεφτούμε μόνο με βάση τις θετικές δυνατότητες και προοπτικές που έχουμε μπροστά μας. Με αυτήν την έννοια είναι πολύ σημαντικό να σταθούμε και ως νέα κυβέρνηση στο να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα θετικά σημεία που προφανώς έχουν χτιστεί εδώ και πολλά χρόνια και αφορούν στο σύνολο της τουριστικής Κοινότητας. Αφορούν το θεσμικό πλαίσιο και τη δυνατότητα συνεχούς ανάπτυξης αυτού του κλάδου. Και ταυτόχρονα προωθούμε σε οτιδήποτε αποτελεί για διάφορους λόγους χρονίζων πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της χωροταξίας, το φορολογικό πρόβλημα, το πρόβλημα της απουσίας ενός αναπτυξιακού Νόμου με σαφήνεια και με κριτήρια. Να αντιμετωπίσουμε τα εργασιακά προβλήματα που κατά καιρούς εμφανίζονται στον τουρισμό. Να συμφωνήσουμε όλοι ότι σκεφτόμαστε έναν τουρισμό 12 μηνών το χρόνο.
Η Αθήνα είναι ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να μεταμορφωθεί πλήρως ένας τουριστικό προορισμός. Γι΄αυτό και στόχος μας είναι να αναβιώσουμε τους προορισμούς, να αναδείξουμε τον πολιτισμό, να αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα της χώρας και να τα αναδείξουμε. Αυτό θα δώσει μια τεράστια ώθηση για έναν τουρισμό 12 μήνες το χρόνο, Ερχόμαστε να χτίσουμε πάνω στα θετικά. Να διορθώσουμε ότι χρειάζεται και να αναπτύξουμε τον τουρισμό με την καλύτερη δυνατή επικοινωνία και διάλογο με την τουριστική κοινότητα. Σε αυτό το ταξίδι θα είμαστε όλοι μαζί».
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
Η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά, δήλωσε τα εξής: «Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο πιλότων μας που χάθηκαν τόσο άδικα. Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη για το έργο της στο υπουργείο Τουρισμού και θα εκτιμούσα ιδιαίτερα μετά από τη σημερινή ενημέρωση να έχουμε μια ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία και στο μέλλον.   Ο τουρισμός αποτελεί τον βασικό πυλώνα για την στήριξη της οικονομίας της χώρας μας.
Θα δουλέψουμε σκληρά, μαζί με τον τουριστικό κόσμο και με όλους εμάς εδώ στο υπουργείο για το καλό της πατρίδας μας.
Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα ακούσουμε τις προτάσεις όλων, θα μιλήσουμε με τους αρμόδιους φορείς και θα συνεργαστούμε με όλους όσοι θέλουν να συνεισφέρουν για την επιτυχία των στόχων μας. Θέλουμε τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο, θέλουμε οι ξένοι επισκέπτες μας να φεύγουν από τη χώρα μας ευχαριστημένοι.   Η κυβέρνηση θέλει να δώσει το στίγμα της γυρίζοντας σελίδα στις πολιτικές της σκληρής λιτότητας που ακολουθήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος μας είναι η οικονομική ανάπτυξη, η αποκατάσταση των αδικιών, η κοινωνική δικαιοσύνη και η ευημερία του ελληνικού λαού.»
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
Η απερχόμενη υπουργός κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε : «Θέλω να συγχαρώ τη νέα κυβέρνηση και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο εξαιρετικά δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει. Θέλω να πιστεύω ότι έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και τη δυσκολία των περιστάσεων. Τις οριακές καταστάσεις που έχει πολύ σύντομα να αντιμετωπίσει. Κατά δεύτερον θα ήθελα να συγχαρώ το νέο υπουργό κύριο Σταθάκη και την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό για τον Τουρισμό κυρία Κουντουρά και να τους ευχηθώ επιτυχία στο δύσκολο έργο τους. Να σας ομολογήσω ότι χαίρομαι που την αρμοδιότητα του τουρισμού αναλαμβάνει γυναίκα. Μια από τις έξι σε ένα κυβερνητικό σχήμα 40 ατόμων. Μετά από 2,5 και πλέον χρόνια στο υπουργείο Τουρισμού ήρθε η ώρα της παράδοσης. Είναι μια ώρα που κυριαρχούν ανάμικτα συναισθήματα. Νοιώθω ιδιαίτερα περήφανη για το έργο που επιτελέσαμε. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για τα αποτελέσματα που παράξαμε. Όταν επανασυστήσαμε το υπουργείο Τουρισμού το 2012 η κατάσταση ήταν δύσκολη. Θα έλεγα δραματική. Τόσο η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ήταν αρνητική, όσο και η θεσμική ανυπαρξία του υπουργείου δημιουργούσε μια ζοφερή εικόνα. Παραλάβαμε έναν υποβαθμισμένο τομέα και για αυτό μας προβληματίζει η θεσμική υποβάθμιση του υπουργείου. Προχωρήσαμε άμεσα σε γενναίες μεταρρυθμίσει σε όλο το φάσμα του τουριστικού κλάδου. Τις μεταρρυθμίσεις αυτές δεν μας τις επέβαλε καμία τρόϊκα και κανένα μνημόνιο. Πήραμε ριζοσπαστικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες. Καταρτίσαμε δύο σημαντικούς νόμους για τον τουρισμό που αλλάζουν και εκσυγχρονίζουν το τουριστικό προϊόν. Απλοποιούν διαδικασίες και δημιουργούν θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη προσέλκυση επενδύσεων. Για πρώτη φορά δημιουργήσαμε θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού. Αλλάξαμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό παρουσιάζοντας μια εικόνα της Ελλάδας που εργάζεται , βάζει στόχους και προοδεύει. Τα αποτελέσματα σήμερα μας δικαιώνουν. Ο ελληνικός τουρισμός βοήθησε να κρατηθεί όρθια η ελληνική οικονομία. Βοήθησε να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και βοήθησε να βγούμε από την ύφεση. Επανήλθε στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη. Η τουριστική Αθήνα άλλαξε όψη με την οικονομία της πόλης να ωφελείται σε μεγάλο βαθμό από την ανάπτυξη του τουρισμού. Πετύχαμε γιατί από την πρώτη στιγμή βάλαμε ξεκάθαρους στόχους και δουλέψαμε σκληρά για την επίτευξη τους. Τονίσαμε ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Ενώνει όλους του έλληνες σε ένα κοινό στόχο σε μια κοινή προσπάθεια. Με βάση αυτήν την αρχή σας παραδίδω το υπουργείο Τουρισμού. Μια αληθινή ιστορία συλλογικής επιτυχίας. Με βάση αυτήν την αρχή θα βρίσκομαι στη διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ απαρτίζεται από ικανά στελέχη και υπαλληλικό δυναμικό. Να τους αξιοποιήσετε και να τους εμπιστευθείτε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου