Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

"Στρώνουν" το δρόμο για την έλευση του Ε.Βενιζέλου στη ΝΔ...

ΙΣΩΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μόνο τυχαίες δεν θεωρούνται οι πρόσφατες "μεταγραφές" στελεχών και επί χρόνια βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, καθώς πρόκειται για την έναρξη μια διαδικασίας ένωσης των δύο κομμάτων......
 
Ο Α.Σαμαράς ετοιμάζεται να υποδεχτεί υπό την "σκέπη" της ΝΔ τον Ε.Βενιζέλο. Ίσως μάλιστα αυτή να είναι η τελευταία φορά που το ΠΑΣΟΚ κατεβάινει στις εκλογές, και είναι πολύ πιθανό εάν υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ να κατέβει ενσωματομένο στη ΝΔ. 
 
Τα δύο κόμματα άλλωστε κατά την διάρκεια της συγκυβερνήσεως έχουν γίνει ουσιαστικά ένα. Δεν τα χωρίζει τίποτα πλεόν και δεν υπάρχει κάτι στο "χαρακτήρα" τους που να θυμίζει το άλλοτε ιδεολογικό του υπόβαθρο.
 
Με τη ΝΔ θα είναι υποψήφια η πρώην υφυπουργός Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η ίδια.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα.
 
» Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας.»
 
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες η κ. Γκερέκου είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι θα κατέβει με το ΠΑΣΟΚ, την οποία ανακοίνωση η ίδια ισχυρίστηκε ότι δεν έβγαλε η ίδια αλλά το πολιτικό της γραφείο.
 
Σήμερα προστέθηκε άλλο ένα πρώην επιφανές στελεχος του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα της ΔΗΜΑΡ ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από την κεντροαριστερά Βασίλης Οικονόμου.
 
Ο ίδιος σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι οι επερχόμενες εκλογές είναι οι κρισιμότερες για την χώρα και δηλώνει πως «συμπορεύομαι με τον Αντώνη Σαμαρά σε αυτή την καθοριστική μάχη για την Πατρίδα μας… δηλώνω Παρών στον αγώνα για την παραμονή στην Ευρώπη  και την Εθνική Συνεννόηση».
 
Βέβαια ο Β.Οικονόμου υποτίθεται ότι το 2010 ήταν αντιμνημονιακός βουλευτής, και δεν μας εξηγεί τώρα πως ενσωματώνεται στην "επάρατη" Δεξιά που άσκησε μνημονιακη πολιτική τα τελευταία 2,5 χρόνια "εξαφανίζοντας" τους Έλληνες πολίτες.
 
Ο κ.Οικονόμου σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ δεν θα είναι υποψήφιος στο υπόλοιπο Αττικής όπου εκλεγόταν τα τελευταία χρόνια με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ αλλά θα περιληφθεί στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Δηλαδή δεν θα κριθεί από τους ψηφοφόρους. Έχει και αυτό τη σημασία του.
 
Τα δύο κόμματα βέβαια έχουν κάποιους εικονικούς τσακωμούς για το θεαθήναι των ψηφοφόρων αλλά οι δύο μεταγραφές είναι η εισαγωγή σε αυτό που ξέραμε, δεν τους χωρίζει καμμια ιδεολογική διαφορά και έχουν γίνει ένα.
 
Συνεπώς οι δύο βουλευτές είναι μόνο η αρχή, θα ακολουθήσει όλο το ΠΑΣΟΚ,άλλωστε δεν αναμένεται να απομείνει και πολυ από αυτό μετά και την ίδρυση του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, του ανθρώπου που έδεσε χειροπόδαρα την Ελλάδα...αιωνίως.
 
Ακόμα και εάν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να μπει στη Βουλή θα είναι "δορυφορικό" προσάρτημα της ΝΔ, και εάν υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα κατέβει αυτόνομο σε αυτές αλλά μαζί με την άλλοτε δεξιά παράταξη.
 
Στη ΝΔ πολλά στελέχη έχουν καταλάβει την επερχόμενη "μετάλλαξη" και δεν θα κατέβουν στις εκλογές, όπως ο Π.Παυλόπουλος, η Σ.Καλαντζάκου, και ο Γ.Ιωαννίδης. 
 
Πολλά ακόμα στελέχη της ΚΟ έχουν απογοητευθεί από αυτήν την σύμπλευση και "βράζουν" κυριολεκτικά. Ήταν όμως αναμενόμενο τόσα χρόνια συγκυβέρνησης να έχουν "ξεπλύνει" τα δύο κόμματα στο πλυντήριο του "μνημονίου" και να έχουν αποκτήσει και τα δύο το ίδιο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου