Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές από το χώρο του αθλητισμού;

Αρκετοί είναι για ακόμη μια φορά οι άνθρωποι που προέρχονται από τον χώρο του αθλητισμού και οι οποίοι έλαβαν τους απαραίτητους ψήφους για να κάτσουν στα βουλευτικά έδρανα.....
ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας, πρώην διαιτητής, εκλέγεται βουλευτής καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ στο νομό Μεσσηνίας με 5.688 ψήφους, ενώ η πρωταθλήτρια κολύμβησης επί πολλά χρόνια, Ελένη Αυλωνίτου δεν κατάφερε να εκλεγεί από την Β' Αθηνών συγκεντρώνοντας 2.752 σταυρούς (16η θέση).
Νέα Δημοκρατία

Ο Βασίλης Κικίλιας, πρώην μπασκετμπολίστας με θητεία σε Πανιώνιο, ΑΕΚ, Ιωνικό και Απόλλωνα Πάτρας, σάρωσε στην Α' Αθήνας συγκεντρώνοντας 32.319 ψήφους (2ος) και εκλέγεται ξανά βουλευτής. Στην Β' Αθήνας, η πρωταθλήτρια μήκους με τον Άρη και αθλητική δημοσιογράφος, Άννα Καραμανλή εκλέγεται βουλευτής από την Β' Αθήνας με 4.020 ψήφους.

Στα βουλευτικά έδρανα θα βρεθεί και ο Κώστας Κουκοδήμος, πρωταθλητής Ελλάδας στο άλμα εις μήκος και με πολλές διακρίσεις, συγκεντρώνοντας 10.741 σταυρούς στο νομό Πιερίας. Δίπλα του στα έδρανα της Βουλής θα κάθεται και ο Σταύρος Καλαφάτης, πρώην διεθνής αθλητής χάντμπολ, ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Α' Θεσσαλονίκης με 26.448 ψήφους.
Αντίθετα, ο άλλοτε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής και πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Α' Θεσσαλονίκης, μένοντας στην 5η θέση με 16.790 σταυρούς. Το ίδιο συνέβη και για τον Κυριάκο Βιρβιδάκη πρωταθλητή στο άλμα εις μήκος, ο οποίος με 3.862 ψήφους στον νομό Χανίων κατέλαβε την 3η θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΑΣΟΚ

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως κανένας πρώην αθλητής δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής από το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα το οποίο είχε παράδοση στο να έχει στους κόλπους του ανθρώπου από τον χώρο του αθλητισμού.
Ο Πύρρος Δήμας με τα τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια στην άρση βαρών δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Β' Αθήνας, μένοντας στην 4η θέση με 2.215 σταυρούς. Ο Κώστας Χαριτωνίδη, ο οποίος υπήρξε προπονητής βόλεϊ και με τον Αρη, κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1997 συγκέντρωσε 1.310 ψήφους στην Α' Θεσσαλονίκης και κατά συνέπεια μένει επίσης εκτός Βουλής.

Το ίδιο συνέβη και για τον Γιάννη Γουνάρη, άλλοτε διεθνή ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού και μετέπειτα προπονητή, ο οποίος συγκέντρωσε 1.957 ψήφους στην ίδια εκλογική περιφέρεια (5ος). Τέλος, η Κυριακή Γιαννακίδου, πρωταθλήτρια στίβου στο άλμα εις μήκος με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και της εθνικής ομάδας, έμεινε 3η στο ψηφοδέλτιο της Β' Θεσσαλονίκης με 1453 ψήφους και δεν εκλέγεται βουλευτής.

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ δεν κατέλαβε έδρα στα Τρίκαλα και κατά συνέπεια έμεινε εκτός Βουλής ο Γιώργος Καΐκης, ο οποίος υπήρξε πρωταθλητής στίβου στα 200μ. και μέλος της εθνικής ομάδας, συγκεντρώνοντας 1.719 ψήφους (2ος).

Ο Τάκης Πετρόπουλος, άλλοτε διεθνής καλαθοσφαιριστής και μετέπειτα προπονητής, αναλαμβάνοντας και την Εθνική Ανδρών, δεν εκλέγεται βουλευτής από το νομό Αχαΐας, συγκεντρώνοντας 1.763 σταυρούς (3ος). Ενώ ο Βασίλης Νικάκης, πρώην διαιτητής, έμεινε στην 2η θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία, μένοντας επίσης εκτός Βουλής.

ΑΝ.ΕΛ

Η Έλενα Κουντουρά, πασίγνωστο μοντέλο με διεθνή καριέρα, αλλά και αθλήτρια στο άλμα εις ύψος κατέλαβε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο των ΑΝ.ΕΛ στην Α' Αθηνών και με 4.907 ψήφους θα βρίσκεται στα έδρανα της Βουλής.
Δεν συνέβη το ίδιο όμως και για την εμβληματική μορφή του Παναθηναϊκού (1989-2005), Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος συγκέντρωσε 1.658 ψήφους στην Α' Αθηνών (3ος) και δεν εκλέγεται βουλευτής.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, διεθνής παίκτης πόλο με πέντε παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, συγκέντρωσε 2.493 σταυρούς στην περιφέρεια Αττικής και εκλέγεται βουλευτής. Παράλληλα, στη Βουλή θα βρίσκεται και η Σταυρούλα Αντωνάκου, πρώην διεθνής πoλίστρια, η οποία με 1.784 ψήφους εκλέγεται πρώτη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Β' Πειραιά.

Αντίθετα, ο Μέμος Ιωάννου, άλλοτε διεθνής καλαθοσφαιριστής με θητεία σε ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Άρη, συγκέντρωσε 455 ψήφους στην Β' Αθηνών και έμεινε εκτός Βουλής, ενώ το ίδιο συνέβη και για τον προπονητή βόλεϊ με θητεία σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ αλλά και Εθνική ομάδα, Στέλιο Προσαλίκα, με 487 σταυρούς.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Σωτήρης Βοργιάς, πρώην διαιτητής δεν εκλέγεται βουλευτής από την περιφέρεια Αττικής, συγκεντρώνοντας 1.786 ψήφους (9ος).

ΛΑ.Ο.Σ.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Λάκης Παπαϊωάννου, όντας υποψήφιος του ΛΑ.Ο.Σ. στην Α' Θεσσαλονίκης μένει εκτός Βουλής, καθώς το κόμμα του Καρατζαφέρη δεν έπιασε το 3%.

ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ποδηλασίας Θανάσης Τερζής, συγκέντρωσε 460 ψήφους στη Β' Πειραιά, μένοντας εκτός καθώς το κόμμα του Παπανδρέου δεν έπιασε το 3%.
* Σημειώνεται ότι η καταμέτρηση των σταυρών δεν έχει ολοκληρωθεί σε όλες τις περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου