Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Κακοκαιρία διαρκείας και κατά... κύματα με χιόνια, καταιγίδες και μποφόρ

Ο χειμώνας επιστρέφει στη χώρα και φαίνεται πως αυτή τη φορά η κατα κύματα... επίθεση του καιρού θα διαρκέσει αρκετά. Τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη Τρίτη οι καταιγίδες, τα χιόνιακαι οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνθέτουν το σκηνικό. 
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το σύστημα που από την Αδριατική εξαπλώθηκε προς τα ανατολικά και «φέρνει» ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες, θα παραμείνει, σήμερα Πέμπτη, στο Ιόνιο, την Πελεοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και ολόκληρο το Αιγαίο.....

Σποραδικές ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη την Αττική.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα πέσουν χιόνια στα ορεινά και τις ημιορεινές περιοχές ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ και θα επιστρέψουν την Παρασκευή, αυτή τη φορά από τα ανατολικά.
Οι καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο, τα χιόνια σε περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας με μικρό υψόμετρο και οι θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη-έως και 8 μποφόρ- θα συνθέσουν στο σκηνικό.
Η κακοκαιρία θα κορυφωθεί το απόγευμα του Σαββάτου, με τους νοτιάδες να ενισχύονται και να φτάνουν ακόμη και τα 9 μποφόρ. Το ίδιο βράδυ θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα και η Κυριακήθα «κυλήσει» πιο ευχάριστα, με άνοδο της θερμοκρασίας, μικρή εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας.
Οι νεφώσεις και οι σποραδικές βροχές της Δευτέρας σε ολόκληρη τη χώρα, απλά θα προϊδεάζουν για το χειμωνιάτικο σκηνικό της Τρίτης, όταν η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά, καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα και τα χιόνι θα πέσουν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου