Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Νάξος: Μια ζωή όλα στη χώρα..... για το καπρίτσιο κάπιων.


Πανικός δημιουργείται κάθε φορά που ακούγεται – ακόμη και ως φήμη – η μεταφορά κάποιας υπηρεσίας από τα όρια της Χώρας. Το ίδιο συνέβη και πρόσφατα με την εγκατάσταση του γραφείου του ΟΑΕΕ Νάξου σε δημοτικό κτήριο, στο Χαλκί, το οποίο παραχωρείται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ως γνωστόν, το γραφείο αυτό στεγαζόταν στο χώρο του Ας... πούμε πως, την νοοτροπία  των πρωτευουσιάνων την καταλαβαίνουμε, την ταύτιση όμως των δημοτικών  συμβούλων της μειοψηφίας με  την  νοοτροπία   των πρωτευουσιάνων δεν μπορούμε να την καταλάβουμε .}Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου αλλά ο Σύλλογος αδυνατούσε να καλύψει το κόστος του ενοικίου.  Έτσι ξεκίνησε ο Γολγοθάς της μετεγκατάστασής του. Ο Δήμαρχος για να διευκολύνει τη συγκεκριμένη υπηρεσία πρόσφερε το χώρο. Η Τοπική Κοινότητα Χαλκείου με χαρά δέχθηκε την πρόταση και μάλιστα  θα παραχωρηθούν και τα αναγκαία για τη λειτουργία του ΟΑΕΕ έπιπλα (γραφεία, βιβλιοθήκες, κ.ά.). Οι επαγγελματίες της Χώρας αντέδρασαν για τη μεγάλη … απόσταση, την οποία θα πρέπει να διανύουν για να τακτοποιούν τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, κάποιες φορές το χρόνο.Αποφάσισαν, προκειμένου να απομακρυνθεί από τη γειτονιά τους, να νοικιάσουν ένα καινούργιο χώρο, στη Χώρα πάντα. Και αποδίδουν αυτό το ενδιαφέρον όχι στην τεμπελιά τους αλλά στο  ότι νοιάζονται για τους συναδέλφους τους, των γύρω νησιών.
Όταν, πριν λίγες μέρες, ήρθε το επίσημο έγγραφο του ΟΑΕΕ για τη στέγαση στο Χαλκί, έφτασαν να κατηγορούν, κάποιοι επαγγελματίες, το Δήμαρχο για σκοπιμότητα.
Κι αυτό επειδή προσπάθησε να βοηθήσει να μην φύγει από το νησί το γραφείο του ΟΑΕΕ και δυστυχώς,  οι μόνοι χώροι που διαθέτει ο Δήμος είναι εκτός… Χώρας.
Πληροφορίες λένε ότι οι προσπάθειες για να παραμείνει το γραφείο «εντός των γνωστών ορίων» συνεχίζονται!
Καλή επιτυχία σε όλους εσάς που εκπροσωπείτε το νησί (ξενοδόχοι, καταστηματάρχες, κ.λ.π.) χωρίς να έχετε καμιά διάθεση να το …γνωρίσετε…

1 σχόλιο:

  1. Το άρθρο αυτό σου το υπαγόρευσε ο Μανωλάκης ή μόνος σου το έγραψες Ρε φίλε; Την κινδυνολογία που καλλιέργησε ο Δήμαρχος σου ότι και καλά θα έφευγε το γραφείο από τη Νάξο και πρέπει να του χρωστάμε και ευγνωμοσύνη , από που προκύπτει αυτό;;;;; Όταν επίσημα η Διοικητής του ΟΑΕΕ δήλωσε ότι ουδέποτε συζητήθηκε κάτι τέτοιο; Αλλά βέβαια όταν κάποιοι έδιναν μάχη κάποτε (και μαζί και ο Αγαπημένος σου κ. Βρούτσης) για να έρθει το γραφείο στη Νάξο τι έκανε ο Μανωλάκης;;; Μήπως εκλιπαρούσε στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Κυκλάδων για να το συμπεριλάβει στο βιογραφικό του;;;; Ξέρεις πολύξερε πόσοι επαγγελματίες έχουνε υπογράψει για την παραμονή του γραφείου στη Χώρα;;;; Τι έκανε ο Μανωλάκης όταν οι Σύλλογοι έτρεχαν στις εκθέσεις και εξέδιδαν έντυπα 30 χρόνια και διαφήμιζαν την Ενδοχώρα και την Ορεινή Νάξο;;;;; Αν ήθελε η Δημαρχάρα να δείξει τη δυναμική του επέλεξε λάθος τρόπο και λάθος ανθρώπους. Οι επαγγελματίες φίλε μου πληρώνουν και ξεπληρώνουν, αργά η γρήγορα, αλλά ξεπληρώνουν. Να το θυμάσαι αυτό (κοντά βροντά) και μη νομίζεις ότι το άστρο του Μαργαρίτη θα λάμπει πάντα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή